Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. – 20. 2. 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Regionální politika a strukturální fondy Evropské unie
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
Evropský sociální fond v ČR
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Půjčky NNO v rámci grantového schématu „Podpora sociální integrace v Olomouckém kraji“ při SROP.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Celoživotní učení a Evropský sociální fond Barbora Hošková MŠMT ČR Betlémská kaple, Praha 30.října 2003.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
1 Operační program Rozvoj lidských zdrojů Úřad práce v Plzni, oddělení implementace projektů ESF Martina Bydžovská.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Informace o zahájení realizace operačních programů Cíle 1 OP RLZ - Aktuální stav MV RPS, 12. ledna 2005 Ministerstvo práce a sociálních věcí, odbor řízení.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
FONDY EU Předvstupní podpora Programové období 2000 – 2006 a její plnění v ČR.
FONDY EU Programové období
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
REGIONÁLNÍ AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ KRAJE VYSOČINA (RAP)
Možnosti investičních aktivit knihoven v příštím programovacím období Knihovny a strukturální fondy EU Ing. Radka Soukupová Ministerstvo pro.
Dotační projekty Vysokého Mýta
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Michal Šperling - EUREDIS
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
EVVO v operačních programech
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Transkript prezentace:

Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. – Zdeněk Semorád Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod odbor evropské integrace Krajský úřad Královéhradeckého kraje

Základní dokumenty »Národní rozvojový plán -priority rozvoje ČR -vychází z něj Rámec podpory Společenství »Operační programy: -Rozvoj lidských zdrojů -Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství -Infrastruktura (doprava a životní prostředí) -Průmysl a podnikání -Společný regionální

SROP »Priorita 2: Regionální rozvoj infrastruktury -opatření 2.1: rozvoj dopravy v regionech -opatření 2.2: rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech -opatření 2.3: regenerace a revitalizace vybraných měst

Opatření 2.2 SROP »Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech -investiční akce -podpora zavádění širokopásmového připojení -zajištění veřejného přístupu občanů v obci k Internetu -učinit služby veřejné správy více interaktivní a přístupné všem -zlepšit přístup obyvatelstva k veřejným informacím

Opatření 2.2 SROP »Problémové oblasti -veřejný přístup občanů k Internetu v malých obcích – kapacita projektu -cílové oblasti: odlehlá území, malé obce, problémové regiony -podpora znevýhodněných skupin obyvatelstva -finanční alokace pro období 2004 – koordinace celého projektu v jednotlivých krajích – způsob implementace SROP -konečné verze všech pravidel pro čerpání

Opatření 2.2 SROP Veřejná podpora (v mil. €) Na jeden rok Na jeden kraj Na jeden rok a kraj EU22,57,51,70,57 ČR7,52,50,60,2 Celkem30102,30,77

SROP »Implementační schéma Koneční příjemci Sekretariát regionální radyRegionální pobočka CRR Regionální radaVýbor regionálního rozvoje CRR Řídící orgánMonitorovací výbor NUTS III NUTS II NUTS I

SROP »Pravidla pro čerpání -konkrétní podmínky realizace závisí na vydání dalších dokumentů -Programový dodatek (konec března) -Operační manuál (začátek dubna) -Příručka žadatele, Příručka proplacení (polovina, konec dubna) »Kola výzvy -předpoklad 3x do roka -první výzva květen 2004

OP RLZ »Priorita 3: Rozvoj celoživotního učení -opatření 3.1: zkvalitňování vzdělání ve školách a školských zařízení a rozvoj podpůrných systémů ve vzdělávání -opatření 3.2: podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje -opatření 3.3: rozvoj dalšího profesního vzdělávání

Opatření 3.3 OP RLZ »Rozvoj dalšího profesního vzdělávání -tvorba systému dalšího profesního vzdělávání -rozvoj vzdělávací nabídky dalšího profesního vzdělávání (nové programy, distanční formy vzdělávání, e-learning apod.) »Cílové skupiny -MPSV, orgány státní správy -kraje, obce -vzdělávací a poradenské instituce -...

Opatření 3.3 OP RLZ »Implementační schéma (GS) Koneční uživatelé Koneční příjemci MPSV – Správa služeb zaměstnanosti Řídící orgán (MPSV)Monitorovací výbor

Opatření 3.3 OP RLZ »Kontakty: Ministerstvo práce a sociálních věcí Odbor řízení podpor z ESF Na Poříčním právu Praha 2 PhDr. Iva Šolcová, ředitelka odboru Ministerstvo práce a sociálních věcí Správa služeb zaměstnanosti Odbor implementace programů ESF Na Poříčním právu Praha 2 Ing. Ivana Projsová tel.:

Programy a dotace krajů »Strategické dokumenty -programy rozvoje krajů (priority, opatření) – návrh zdrojů financování -akční plány rozvoje a návrhy financování APR (podmínky čerpání krajských peněz, významné probíhající a začínající projekty, zásobník projektů k jednotlivým opatřením) »Granty -v souladu s opatřeními PRK -vyhlašují kraje na základě souhlasu zastupitelstva, administrují jednotlivé odbory

Programy a dotace krajů »Problémy při prosazení projektů na úrovni krajů -projekt musí být v souladu s opatřením PRK -musí být vypsaný grant na uvedenou problematiku -možná neochota krajských úřadů spolufinancovat projekty do příspěvkových organizací jiných subjektů -každý kraj má jiné priority rozvoje

Poznámky »neexistuje nadregionální opatření SROP pro účel internetizace knihoven projekty lze podávat pouze jednotlivě v rámci NUTS II (7-krát) »Praha nespadá pod Cíl 1 – zpracovány Jednotné programové dokumenty (JPD 2 – opatření 2.3, JPD 3 – opatření 3.2) »spolufinancování max. 75% z ERDF »proces schvalování spolufinancování ze strany krajů ještě není stanoven »možno spolufinancovat i z jiných zdrojů (MMR, obce) »tvorba projektu nebude proplacena z fondů EU

Poznámky »budou moci žádat i příspěvkové organizace krajů a obcí »operační leasing – možný uznatelný náklad »celkové uznatelné náklady – max. 20 mil. Kč (doporučení) na projekt v rámci NUTS II

Děkuji za pozornost Zdeněk Semorád Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod odbor evropské integrace Krajský úřad Královéhradeckého kraje tel.: ,