Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Finanční možností svépomocných skupin
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Program švýcarsko-české spolupráce Obecné nastavení a evaluace.
Interreg III A Česká republika -Bavorsko Iniciativa INTERREG IIIA program přeshraniční spolupráce Česká republika- Svobodný stát Bavorsko Plzeň
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
POMOC EHP – NORSKA ČESKÉ REPUBLICE Zahraniční pomoc pro ČR.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
1 Operační program Rozvoj lidských zdrojů Úřad práce v Plzni, oddělení implementace projektů ESF Martina Bydžovská.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Aktivity v oblasti regionálního rozvoje Česko-Polská konference Partnerství LEADER , Bouzov.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
EUROREGION ELBE/LABE 1 Společný Fond malých projektů v EUROREGIONU ELBE/LABE
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
OP přeshraniční spolupráce Slovensko – Česká republika 6. mezivládní Česko-slovenská komise pro přeshraniční spolupráci 14. prosince 2006 Modrá,
Provozování vodohospodářské infrastruktury
Pracovní setkání 28. června 2007
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Michal Šperling - EUREDIS
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
SMĚRNICE RADY KRAJE Č. 2/2008 K SYSTÉMU PŘÍPRAVY A REALIZACE PROJEKTŮ KRAJE A ORGANIZACÍ ZŘIZOVANÝCH ČI ZAKLÁDANÝCH KRAJEM SPOLUFINANCOVANÝCH Z FONDŮ EU.
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Aktuální dotační příležitosti IROP
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Komunitární program PROGRESS
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV

Základní informace o programu Zaměřen na snížení hospodářských a sociálních rozdílů v rámci rozšíření Evropské unie Určen pro členské státy, které vstoupily do EU v roce 2004 Pro Českou republiku určeno 11 % celkové alokace, což je 109,78 mil. CHF Rámcová dohoda uzavřena 20. prosince 2007 Období pro uzavírání závazků – (+ 5 dalších let na proplácení výdajů)

Tematická zaměření programu 1.Bezpečnost, stabilita a podpora reforem 2.Životní prostředí a infrastruktura 3.Podpora soukromého sektoru 4.Rozvoj lidských zdrojů a sociální rozvoj 5.Speciální alokace

Program švýcarsko-české spolupráce v gesci MPSV (1) Tematické zaměření 1 Bezpečnost, stabilita a podpora reforem Oblast podpory 1.1 Iniciativy regionálního rozvoje v okrajových nebo znevýhodněných regionech Cíl 3 Zavádění nových metod sociální práce se seniory a nových metod přímé práce se seniory, zlepšování kvality v oblasti poskytování sociálních služeb na základě zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách

Program švýcarsko-české spolupráce v gesci MPSV (2) Implementační struktura –Ministerstvo financí – národní koordinační jednotka zodpovědná za implementaci celého Programu v ČR –Ministerstvo práce a sociálních věcí – zprostředkující subjekt pro Cíl 3 Tematického zaměření 1, oblasti podpory 1.1 –Švýcarská strana SCO (Kancelář Programu v Praze při Velvyslanectví Švýcarska) SDC (Agentura pro rozvoj a spolupráci)

Aktuální výzva 18. červen 2010 – zveřejnění výzvy 18. srpen 2010, 16 hodin - termín pro předkládání záměrů projektů Určena pro cílovou skupiny dle výzvy v Moravskoslezském, Olomouckém a Zlínském kraji Zaměření výzvy: –Zavádění nových metod sociální práce se seniory a nových metod přímé práce se seniory, zlepšování kvality v oblasti poskytování sociálních služeb na základě zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách.

Aktuální výzva – alokace a míra podpory Celková alokace na výzvu: ,- CHF Minimální grant na individuální projekt: ,- CHF Minimální výše grantu může činit: –60 % celkových oprávněných výdajů projektu –85 % celkových oprávněných výdajů projektu – pokud je spolufinancování zajištěno z veřejných zdrojů –100 % celkových oprávněných výdajů projektu – pokud se jedná o: projekty zaměřené na budování institucí, projekty technické asistence; projekty realizované nevládními neziskovými organizacemi;

Aktuální výzva – oprávnění žadatelé kraj organizace zřízená nebo založená krajem obec svazek obcí organizace zřízená nebo založená obcí nestátní nezisková organizace dobrovolná nebo společenská organizace

Aktuální výzva – kritéria oprávněnosti žadatele musí mít právní subjektivitu musí mít sídlo v České republice jeho činnosti v rámci realizace projektu musí být vykonávány ve veřejném zájmu nesmí z projektu financovat běžnou činnost (provozní náklady a náklady na údržbu) své organizace.

Aktuální výzva – partnerství Žadatel je oprávněn předložit samostatně nebo s partnery Partner je instituce (česká nebo švýcarská), která se podílí na přípravě projektu, zajištění jeho realizace a následné dlouhodobé udržitelnosti projektu. Partner musí splňovat stejná kritéria oprávněnosti jako žadatel (výjimka může být pouze u kritéria týkajícího se sídla v ČR). Dodavatel ≠ Partner Partnerství veřejného a soukromého sektoru: smluvní vztah mezi veřejným a soukromým subjektem, jehož cílem je společné zajištění činností ve veřejném zájmu, přičemž musí být vyloučen jakýkoliv ziskový motiv.

Informace o programu –Stručně o programu –Aktuální výzva –Dokumenty ke stažení –Otázky a odpovědi –Akce a pozvánky –Kontakty –Důležité odkazy

Děkuji Vám za pozornost. Ing. Petra Murycová Ministerstvo práce a sociálních věcí