Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kvalita v dalším vzdělávání Hodnocení kvality dalšího vzdělávání v rámci sítě místních center celoživotního vzdělávání.
Advertisements

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost • V roce 2012 se Střední odborné učiliště zapojilo do Operačního programu Vzdělání pro konkurenceschopnost.
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 2. ročník Regionální konference cestovního ruchu Karlovy Vary 16. prosince 2013.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Vlastní hodnocení školy
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Hodnocení škol a školských zařízení
OBCHODNÍ AKADEMIE A OBCHODNÍ AKADEMIE PRO ZRAKOVĚ POSTIŽENOU MLÁDEŽ, OPAVA, HANY KVAPILOVÉ 20 Kontakty: Tel.: Fax:
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
PARTNEŘI PROJEKTU ING.SLADKÝ PAVEL + RENTEL PŘEDSTAVUJÍ E-LEARNINGOVÝ SYSTÉM JAKO POMŮCKU PRO ZAVÁDĚNÍ “KVALITNÍHO MANAGEMENTU VE VZDĚLÁVÁNÍ”
Taneční a pohybová výchova
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Fórum cestovního ruchu Ostrava – Dolní Vítkovice 14. října 2013.
Moderní vzdělávací systémy vyšších a vysokých škol neuniverzitního typu Ing. Daniel CHOC CCA Group a.s.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Vlastní hodnocení školy
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
CÍLE A PŘÍNOS MISTROVSKÉ ZKOUŠKY
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
vlastní hodnocení školy
Škola je držitelem certifikátu kvality řízení ISO 9001:2000.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
AUTOEVALUACE ZŠ Olomouc, Mozartova 48
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
1 Výsledek sběru dat monitorujících úrovně certifikace škol v oblasti systému řízení Dotazníkové šetření realizované v rámci projektu - Kvalitní management.
Český systém kvality služeb Prezentace projektu Ministerstvo pro místní rozvoj ČR na podporu cestovního ruchu Velké Losiny –
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
EKO VY_32_INOVACE_EKO_12 MARKETINGOVÉ ŘÍZENÍ. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova:
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Hodnocení kvality a bezpečí zdravotních služeb
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
Personální řízení Podpora řízení a rozvoje lidských zdrojů ve školství.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách „Kvalitní škola“ Základní škola M. Choceňského,
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Uznávání výsledků neformálního vzdělávání a informálního učení v sítích škol poskytujících vzdělávací služby pro dospělé Projekt je financován Evropským.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Kvalita a efektivita počátečního vzdělávání ve školním roce 2015/2016
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Evaluace v mateřských školách
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
11. Evaluace/hodnocení Hodnocení škol, školských zařízení a vzdělávací soustavy vymezuje § 12 zákona 561/2005 Sb. o předškolním , základním, středním,
Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Komplexní systém hodnocení
Evaluace v mateřských školách
KPV/PIS Websol s.r.o. Jaroslav Plzák Lukáš Choulík Tomáš Kraus.
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Kvalita ve školství Ing. Dagmar Bednářová, CSc.
Transkript prezentace:

Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o. SSŠMEP Soukromá střední škola pro marketing a ekonomiku podnikání, s. r. o. E. Basse 1142/9 434 01 Most Dana Balochová

SSŠMEP Založení školy 1. 9. 1993 Současný stav: - počet kmenových tříd: 9 - počet žáků: 237 - interní učitelé: 14 - externí učitelé: 6

Studijní obory 63-41-M/004 - Obchodní akademie Zaměření volitelných předmětů na zahraniční obchod a cestovní ruch Zaměření volitelných předmětů na informační technologii a programování Od 1. 9. 2009 – ŠVP 63-41-M/02 - Obchodní akademie  Zaměření volitelných předmětů cestovní ruch Zaměření volitelných předmětů na informační technologii a programování

Technické vybavení školy Odborné učebny VT 2 VT 1

PEK Učebna jazyků

Kmenové třídy 4 učebny jsou vybaveny interaktivní tabulí a hlasovacím zařízením

Certifikát kvality soukromé školy Certifikace škol na úrovni SSŠČMS probíhá od roku 1997. Zúčastnilo se jí úspěšně 104 z 209 škol. Základní 1. stupeň certifikace zahrnuje hodnocení školy provedené na základě vyplněných dotazníkových formulářů a předložených kopií vybraných dokladů. Jednou ze zásadních podmínek udělení certifikátu kvality je výsledek hodnocení ČŠI, který musí být ve všech částech posledního komplexního hodnocení min. průměrné a lepší. Podrobnější informace na www.soukromeskoly.cz

Certifikace kvality škol Sdružení soukromých škol Čech, Moravy a Slezska v roce 2009 Sdružení dlouhodobě spolupracuje s Českou školní inspekcí s cílem docílení vyšší kvality pedagogického procesu ve školách a školských zařízení. Soukromé školy se neustále snaží zachovat svoje postavení na vzdělávacím trhu zejména svoji kvalitou a pružnou vzdělávací nabídkou. Zdokonalení systémů řízení soukromé školy je založeno na komplexním přístupu hodnocení kvality, odpovídající standardům kvality nadnárodní úrovně. To se bude pozitivně promítat i do nových školních vzdělávacích programů soukromých škol. Citace ze stránek www.soukromeskoly.cz

SSSČMS vytvořilo třístupňový systém hodnocení kvality členských škol 1. stupeň: „Certifikát kvality soukromé školy“ 2. stupeň: „Zlatý certifikát kvality soukromé školy“ 3. stupeň: „TOP certifikát kvality soukromé

Certifikát kvality jsme získali v roce 2006 ve škole byla realizována osobní návštěva zástupce hodnotící komise byla posuzována např. institucionální úroveň školy, zavedení vnitřního řízení, vybavení školy a úroveň prezentace školy na základě zpráv ČŠI byla hodnocena kvalita z pedagogického hlediska

Přínos pro školu Certifikát máme umístěný na našich internetových stránkách a pro naše budoucí žáky a jejich rodiče představuje důležitou informaci o kvalitě školy. Závazek pokračovat v nastoupené cestě řízení školy a nadále zvyšovat úroveň školy po všech stránkách – modernizace vybavení, kvalita výuky, apod.

Přínos při tvorbě ŠVP Certifikát slouží jako podklad do východisek pro tvorbu ŠVP a do analýzy práce školy. Při hledání sociálních partnerů je to jeden z důležitých dokladů o kvalitě naší školy.

Zlatý certifikát kvality soukromé školy V příštím roce bychom se rádi přihlásili do certifikace 2. stupně a získali „Zlatý certifikát“. Podmínky: získání certifikátu kvality 1. stupně od Sdružení ne staršího než 5 let získání ISO 9001 předložení hodnocení ČŠI s potřebným hodnocením

E-mail: balochova@sssmep.cz Děkuji za pozornost E-mail: balochova@sssmep.cz www.sssmep.cz