Přijď Duchu svatý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Centrum pro katechezi, Prosíme Boha, aby se jeho láskyplný plán plně uskutečňoval na zemi, tak jak se to děje v nebi a aby se naše vůle sjednocovala.
Advertisements

ČR pro Ježíše Termíny ŠVM v Malenovicích pro školní rok 2005/06 ŠVM II. AC/ECM - první víkend druhý víkend druhý.
Kde vzít energie k nadpřirozenému? Viktor Baláž, Vyškov,
To je Tvůj dům 1. Přicházíme dnes Ti chválu vzdát.
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
1. Láska, kterou Ježíš dává do srdcí věrným svým, láska je, jež neustává, láska k dobrým i zlým, láska, kterou žádná bouře nemůže uhasit, láska mocná jako.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
STAŇ SE ZÁZRAK... Sk 3/1 Petr a Jan vystupovali o třetí hodině odpoledne — hodině modlitby — do chrámu. 2 Právě tam přinášeli nějakého muže, který byl.
Slovo života Březen 2011 „Jsem služebnice Páně: ať se mi stane podle tvého slova!“ (Lk 1,38)
Žalmy 96:1-7 Zpívejte Hospodinu novou píseň, zpívej Hospodinu, celá zem! Zpívejte Hospodinu, jeho jméno chvalte, jeho spásu zvěstujte den co den. O jeho.
Jedinečný Ježíš Velikost člověka se dá určit podle toho, co za sebou zanechal a zda přivedl druhé k tomu, aby uvažovali nově, a dal impuls, který ho přetrval...
Boží synové Ref: Synové, slyšte Boží hlas, kterým Otec k sobě volá vás, jezte pijte pospolu, mějte lásku Kristovu, aleluja, aleluja, aleluja, aleluja.
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
24. Josef se dal poznat svým bratrům. Nikdo z vás nezůstane v mém otroctví, jen muž, který pohár ukradl.
Přijď Duchu svatý.
Dosáhni cíle!.
3. neděle adventní/část 2. Advent nás vybízí zastavit se v mlčení, abychom mohli vnímat Boží přítomnost zde na zemi. ADVENT JE DOBA PŘÍTOMNOSTI A OČEKÁVÁNÍ.
OTČE Centrum pro katechezi Olomouc, Modlitba Páně při mši svaté „Když jsme byli pokřtěni, nepřijali jsme ducha otroctví, abychom se znovu báli,
Být lidmi, kteří přináší změnu!. Duch svatý působí změny  Izajáš 32:15 Až bude na nás vylit z výše duch, poušť se stane sadem a sad bude mít cenu lesa.
V ODA A JEJÍ ŽEHNÁNÍ Voda má pro život člověka mnoho významů, především umožňuje život a očišťuje.
Ve společenství s Matkou Boží
Jak zvěstovat evangelium Obrněné Boží vojsko
Slovo života Slovo života květen 2012 květen 2012.
Jozef Bajusz Další přednáška - již předposlední: Jak začít znovu.
Připrava na přijetí svátosti BIŘMOVÁNÍ
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 V neděli jej kněz může nahradit obřadem svěcení vody a kropením lidu.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci,  Je plné radosti = jásavý chvalozpěv. Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
 Daniel 6:11 Když se Daniel dověděl, že byl podepsán přípis, vešel do svého domu, kde měl v horní pokoji otevřená okna směrem k Jeruzalému. Třikrát za.
Centrum pro katechezi Olomouc, 2013
Vypráví se vtip: Katecheta se zeptá dětí v náboženství: „Děti je to chlupaté, má to dlouhý ocas a skáče to po stromě, co je to?“ Malý Jenda se ujme.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
 © Centrum pro katechezi Olomouc.  Modlitba je setkání s Bohem.  Modlitba je rozhovor.  Modlitba je základní kámen naší víry. Vyrobilo Centrum pro.
Zeptej se sám sebe: „Mám utéct?“.
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
1. Já chtěl bych, Bože můj, mít srdce plné síly, | když slyším pozvání, ať za tebou se dám. | Však bojím se, že hřích mi bude příliš milý | a touhu po.
Jirka Pospíšil, KC Vyškov, Boží představy o Tvém životě Jirka Pospíšil, KC Vyškov,
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
{  Zbav nás od zlého. Amen.. Zbav nás od zlého.
Papež František: Modlitba musí být smělá a neodbytná Centrum pro katechezi Olomouc, 2014Centrum pro katechezi Olomouc, 2014.
Efezským 2: 1, 2v nichž jste dříve žili podle běhu tohoto světa, poslušni vládce nadzemských mocí, ducha, působícího dosud v těch, kteří vzdorují Bohu.
1. Raduj se, Bůh dnes přišel k nám, to bratře, sestro, slyš! Otevři dům, ať vstoupí Pán. A nebe, země, zvuč a nebe, země zvuč a nebe, země, Králi zvuč!
POSVĚŤ SE JMÉNO TVÉ Centrum pro katechezi Olomouc 2014.
Rysy Ježíšovy modlitby Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Věřím v ŽIVOT VĚČNÝ. 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z.
Věřím v Svatých obcování
1. Slyš kdo to stojí u dveří a volá: | Duše, otevři
1. Křti nás ohněm lásky svaté svojí, | zaněť srdce naše plápolem! | Přepaš horlivosti bedra naše k boji, | navštěv zase, | Pane, tuto zem!
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
1. Nadchni, Pane, nás svou láskou vřelou, | hlavo církve, slyš své církve hlas! | Dej, by lid tvůj opásán byl mocí, | rozvlažení dej nám opět čas, rozvlažení.
Je mentorování biblický koncept ?  Výraz není v Písmu  Výraz pochází z řecké mytologie : Odysseus svěřil výchovu a životní přípravu svého syna Telemacha.
1. Tys láska sám, náš Pane! Co bez tvé milosti zde v srdci lidském plane, v tom není stálosti. Ty posvěť, co má býti pro věrnost příslibem, dej nám věrně.
Galatským. Autor a datum vzniku Pavel - po Jeruzalemském sněmu - v roce 49 po Kr. - jeden z nejstarších listů NZ.
LEVITICUS. Leviticus „lévitský“, „týkající se lévitů“ וַיִּקְרָא ‎ (wajjikrá) Autor: Mojžíš Datum sepsání: 1400 př.n.l. Jazyk: hebrejský.
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Středem a vrcholem mše svaté je eucharistická modlitba. Eucharistická modlitba Centrum pro katechezi.
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem... Žij život bez strachu!!! AC Slavkov u Brna,
1. Ježíši, jak pastýř voď nás, | chceme býti stádem tvým! | Z pouště světa doprovoď nás | k pastvám věčně zeleným, z pouště světa doprovoď nás | k pastvám.
 Aneb to nejlepší, co nás mohlo potkat….  Na počátku Bůh stvořil nebe a zemi (Gen 1,1)  Bůh stvořil člověka, aby byl jeho obrazem, jako muže a ženu.
HAPPY END …no comment... KRIZE SVĚTOVÉHO EKOSYSTÉMU.
1. Jezu Kriste, Synu Boží, plný nebeského zboží, rač přítomen býti, dary svými obdařiti, Slovo své nám předkládaje, duši nasycuje.
Zázrak komunikace s Bohem
Ježíš.
Slovo života Květen 2012.
Jan 1.: Na počátku bylo Slovo… …to světlo svítí v temnotě a temnota ho nezachvátila … …pravé světlo, které osvěcuje každého člověka, přicházelo.
Židům 1. kapitola Bůh mluví a ANDĚLÉ.
Nejkrásnější chvíle 1. Nejkrásnější chvíle vždycky jsou na kolenou. Nejkrásnější chvíle vždycky jsou na kolenou. V modlitbách když budeš stát, Duch svatý.
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
Transkript prezentace:

Přijď Duchu svatý

Úvodní modlitba Přijď Duchu svatý Přijď, Duchu svatý, naplň srdce svých věřících a zapal v nich oheň své lásky. V: Sešli svého Ducha a všechno bude stvořeno; R: a obnovíš tvář země. Modleme se: Bože, ty nám sesíláš svého Ducha, aby nás osvěcoval světlem pravdy; dej, ať nám tato jeho pomoc nikdy nechybí, abychom se dobře rozhodovali a správně jednali. Skrze Krista, našeho Pána. Amen. Přijď Duchu svatý

S Duchem svatým máme obtíž Nedokážeme Ducha svatého chytit Přijď Duchu svatý

S Duchem svatým máme obtíž Nedokážeme jej přinutit působit kde chceme Přijď Duchu svatý

Ježíšův dobrý plán Přijď Duchu svatý Ale já vám říkám pravdu: Je to pro vás dobré, abych já odešel. Jestliže totiž neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li však, pošlu ho k vám. Jan 16, 7 Přijď Duchu svatý

Ježíšův dobrý plán Přijď Duchu svatý Duchu svatému se můžeme s důvěrou otevřít můžeme svěřit svůj život Přijď Duchu svatý

Apoštolové před sesláním Ducha svatého Ustrašení zavření za dveřmi večeřadla drží si odstup od lidí něco jim brání poznat Ježíše Přijď Duchu svatý

Apoštolové před sesláním Ducha svatého Ochromení bojí se vyjít na veřejnost mají strach přiznat se k Ježíši bojí se Ježíši uvěřit Přijď Duchu svatý

Seslání Ducha svatého Přijď Duchu svatý Nastal den letnic a všichni byli společně pohromadě. Najednou se ozval z nebe hukot, jako když se přižene silný vítr, a naplnil celý dům, kde se zdržovali. A ukázaly se jim jazyky jako z ohně, rozdělily se a nad každým z nich se usadil jeden. Všichni byli naplněni Duchem svatým a začali mluvit cizími jazyky, jak jim Duch vnukal, aby promlouvali. V Jeruzalémě bydleli zbožní židé ze všech možných národů pod nebem. Když se ten zvuk ozval, hodně lidí se sběhlo a byli ohromeni, protože každý z nich je slyšel, jak mluví jeho vlastní řečí. Žasli, divili se a říkali: »Ti, co tak mluví, nejsou to všichni Galilejci? Jak to tedy, že každý z nás slyší svou mateřštinu? My Parthové, Médové, Elamité, obyvatelé Mezopotámie, Judska a Kapadokie, Pontu a Asie, Frýgie a Pamfýlie, Egypta a libyjského kraje u Kyrény, my, kteří jsme připutovali z Říma, židé i proselyté, Kréťané i Arabové: slyšíme, jak našimi jazyky hlásají velké Boží skutky.« A všichni žasli a v rozpacích se ptal jeden druhého: »Co to má znamenat? Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „VÍTR“ Vítr vane kam chce, jeho zvuk slyšíš, ale nevíš, odkud přichází a kam směřuje. Tak je to s každým, kdo se narodil z Ducha. Jan 3, 8 Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „VÍTR“ Duch svatý je Boží síla, která nám pomáhá překonávat překážky. Duch svatý se nevnucuje. Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „VÍTR“ Chytit vítr do plachet Duch svatý je jako vítr, kterému když napneme plachtu, požene nás vpřed k Božím věcem. Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „VÍTR“ Nechat odvát strach Duch svatý je jako vítr, který z nás odvívá strach z vlastního malého já a sklonu k sobectví. Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „OHEŇ“ Oheň jsem přišel vrhnout na zem, a jak si přeji, aby už vzplanul!? (Lk 12,49) Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „OHEŇ“ Duch svatý je Boží moc, která naše srdce vyplňuje mocí dobře žít. Bez něj nám chybí elán k životu. Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „OHEŇ“ Být zapálený - kovář Duch svatý nás svým ohněm přetváří do krásy Božích dětí a Božích spolupracovníků, jako kovář přetváří železo. Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „OHEŇ“ Být zapálený - zlatník Duch svatý nás svým ohněm očišťuje od hříchů, jako zlatník čistí zlato v ohni. Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „OHEŇ“ Být zapálený - topič Duch svatý nás svým ohněm rozehřívá láskou, jako topič udržuje oheň v krbu. Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „JAZYKY OHNĚ“ Až vás povedou před soud, nedělejte si předem starosti, co máte mluvit, ale mluvte tak, jak vám to v té chvíli bude dáno; neboť to už pak nemluvíte vy, ale Duch svatý. Mk 13, 11 Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „JAZYKY OHNĚ“ Duch svatý je Boží láska, která nás sjednocuje s Bohem i lidmi. Bez Ducha svatého si nerozumíme. Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „JAZYKY OHNĚ“ Najít společnou řeč s Bohem Duch svatý nás uschopňuje k tomu, abychom Boha lépe poznali a více se mu odevzdali. Přijď Duchu svatý

Ducha svatý přichází jako „JAZYKY OHNĚ“ Najít společnou řeč s lidmi Duch svatý nás uschopňuje k tomu, abychom si porozuměli s lidmi a žili s nimi v bratrské lásce. Přijď Duchu svatý

Přijď Duchu svatý