Houby Stránky pro houbaře. Proč hledat houby na netu aneb o čem to bude jsem houbař – amatér, rady hledám hlavně v oblasti určování nálezů a tipech –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Deník veřejné knihovny na rok 2013/2014 Setkání knihovníků okresu Liberec dne
Advertisements

INTERNET A WORL WIDE WEB JAKO SOUČÁST INFORMAČNÍHO SYSTÉMU ZÁKLADNÍ ŠKOLY Petr Vitásek, 2004 Diplomová práce.
Medializace a popularizace ve vědě a odborné činnosti Tomáš Doseděl
OPVK EU PENÍZE DO ŠKOL II říjen 2010 Marek Mikl. OPVK EU PENÍZE DO ŠKOL II – PROGRAM PŘEDNÁŠKY  OHLÉDNUTÍ – KONCEPCE – 7 min.  ZÁZNAMOVÝ ARCH + DUS.
Struktura dat v počítači
„Webové listy“ – virtuální nástěnka
Komunikace v malé neziskové organizaci AIESEC ČZU Praha Ondřej Fišer, Markéta Klucová.
Interaktivní Evropa děti pro děti
PR ve Sdružení Podané Ruce 2010/2011 Roman Hloušek Terénní programy Brno.
Grafika Martina Fabianová, Lyra. … rozhodla jsem se zúčastnit se grafické části VZSST z trošku jiné stránky, tak doufám, že mě s tím hned nevykopnete.
Základy práce s počítačem – lekce V. Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU.
Slovníky cizích slov Teď pustila mě pasivita a ty jsi moje priorita jsem hnedle vedle z cizích slov no jak ta jedle nebo the Fir. Až naučím se cizí řeči.
Zámeček  Zámeček je časopis pro dětské domovy, diagnostické ústavy nebo pro výchovné ústavy  Velkou část redakce tvoří především děcka.  Pravidelně.
Úvod do SwEng 1. cvičení - A4M33SEP -
JEDI KNIGHT ™ JEDI ACADEMY ™ FAST & EASY ™ Licencováno na LucasArts 2003.FAST & EASY je obchodní známka uživatele Rodian.
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
Morfologie savců a ptáků Karolína Rezková. T-exkurze jsou skvělou příležitostí pro středoškoláky, kteří si chtějí vyzkoušet něco nad rámec školní výuky.
Úvod Naše stránky jsou zaměřeny na alternativní medicínu Naleznete zde základní informace o tomto tématu, různé její metody Množství článků, obrázky,
Jak využít vlastní Web pro svou pedagogickou práci POSPÍŠILOVÁ Veronika PedF UK Praha Vychovatelství.
Aneb důvod, proč chodit do Městské knihovny v Praze !
Soustava lineárních nerovnic
Interaktivní Evropa děti pro děti Evropa pestrá i společná Jiří Sumbal ZŠ Kopřivnice, Alšova 1123.
Úvod. školní: příprava na předmět Databázové systémy praktický: webové aplikace databázové systémy základy vývoje webových aplikací od návrhu databáze.
Nebezpečí na internetu Nikola Zámečníková
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Jak se stát dobrým právníkem?
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Jak vzniká zpráva Podpora využití ICT ve výuce průřezových témat na základních školách (CZ.1.07/1.1.00/ )
Patronus 9/06 Madam Pomfrey, prof. McGonagallová, prof. Snape od Veni.
SUAleph, České Budějovice 23. dubna 2014 Martin Vojnar, MULTIDATA Praha s.r.o.
Radek Tůma Blokování HTML tagů v příspěvcích. Rok_login.php Toto je funkce pro blokování HTML příkazů při vládání komentářů k článkům. Tato funkce je.
Novinář. Ten, kdo pracuje v médiích Ten, kdo v médiích „vytváří mediální obsahy“ Vlastnosti: - Bystrost - Rychlé rozhodování - Dobré vyjadřování - Sebejistota.
GIMP GIMP je vlastně zkratkou názvu General / GNU(od roku 1997) Image Manipulation Program, což můžeme přeložit jako program na úpravu grafiky/obrázků.
WWW – hypertextový informační systém
Vyhodnocení ankety „Kde a jak hledáte odborné informace?“
AKM'06 Praha NA Nové nástroje pro archivaci webu Ing. Petr Žabička, MZK Mgr. Jan HUTAŘ, NK.
Webová propagační část RTIS - inspirativní průvodce.
Vzdělávací moduly  systém prakticky zaměřeného vzdělávání  postihuje široké spektrum dovedností potřebných k úspěšnému předkládání a řízení projektů.
Houby – druhy hub 3. ročník
Vzdělávací technologie aplikace Jaromír Reger (L07155)
Důležité téma Autor Prezentace GPJPPraha. Osnova prezentace Úvod Úvod Úvod Obeznámení s problematikou Obeznámení s problematikou Obeznámení s problematikou.
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Informační zdroje pro odbornou práci Kuchařka pro vědecký fast food.
Klubový zpravodaj. Obsah Co se tento měsíc stalo Novinky v klubu Naši členové + body Vaše inzerce Soutěž Poplatky Chat Co nás čeká… Překvapení na závěr.
Zásady tvorby prezentace
Úvod do studia Strategie vyhledávání zdrojů Robert Zbíral.
Ústřední knihovna FSS MU Zprávám z médií a tisku na stopě!
Název nástroje není saxofón, ale saxofon
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Osnova Prezentace.
Školní časopis ZŠ a MŠ Kpt. O. Jaroše Louny. Měli jsme na čem stavět Do roku 2011 pár článků na internetu - název 2012/13 papírová podoba v režii školy.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Úvod do databází zkrácená verze.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
Zákoucká Lucie Mlynářová Dominika ZŠ CHRASTAVA vODA Déšť nikdy nepadá jen na jedinou střechu.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_10_INF_06.
EXKURZE Organizace exkurze do firem pro žáky a studenty.
Předškolní vzdělávání.  Rámcový vzdělávací program vymezuje hlavní požadavky, podmínky a pravidla.  Školní vzdělávací program vytváří každá mateřská.
Vyhledávání v Internetu
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Obědy ve Školní jídelně 5.A 2016/2017
Akvizice a informační fond
ANALYTICKÉ ÚTVARY PUBLICISTICKÉHO STYLU
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
INSTAGRAM KOLÁŽE.
Studijní katalog v IS na FSS
Práva dítěte Výchova k občanství
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary
Váháte kam po maturitě? Podívejte se na 8 rad, jak si vybrat VŠ!
Váháte kam po maturitě?. Podívejte se na 8 rad, jak si vybrat VŠ!
Transkript prezentace:

Houby Stránky pro houbaře

Proč hledat houby na netu aneb o čem to bude jsem houbař – amatér, rady hledám hlavně v oblasti určování nálezů a tipech – co, kdy, kde roste pochopila jsem, že práce pouze s tištěnými dokumenty nestačí – atlas, kde by bylo všechno, prostě neexistuje a vydávat se na houby s krosnou knih také není nejpříjemnější

Zaměřím se na stránky nabízené v mém předmětovém katalogu a - tyto stránky znám a pracuji s nimi, takže právě na nich chci ukázat, co praktického a příjemného může Internet houbaři poskytnouthttp://

Co hledám? atlasy – potřebuji určit své nálezy, zajímá mě, jak je atlas obsáhlý, způsob řazení a také kvalita informací, které o konkrétním druhu poskytuje diskuse – napovídají kdy, kam a na co vyrazit, důležitá je jejich aktuálnost, mohou poradit s určením druhu, takže mě zajímá i jaká je kvalita příspěvků – zda jsou „k věci“ teorie – je to základ něco navíc – zajímavosti, něco, co jinde nemají

Na houby: k atlasům: necelá dvacítka kusů – dost málo řazeno abecedně podle českých názvů, možnost výběru jedlé, nejedlé, jedovaté, všechno – příjemné, ale hodilo by se spíš pro rozsáhlejší atlas informace podrobné, vždy víc fotek, upozornění na možnost záměny je podstatné a nebývá samozřejmostí k diskusi: v podstatě jsou dvě: aktuálnost regionálního Kde rostou se liší kraj od kraje. Rodná Vysočina spí ještě zimním spánkem. Diskuse v Knize návštěvníků je skvěle rozjetá, i několik příspěvků denně k obsahu Kde rostou by bylo třeba vyjadřovat se po jednotlivých krajích. Kniha návštěvníků doplňovaná fotkami přispěvatelů je z mého pohledu přínosnější, než celý zbytek stránek dohromady. k teorii: dlouhodobě neklikatelná, co dodat něco navíc: wallpapery, recepty, test, info o klíšťatech – škoda, že chybí otravy (informace, ne černá kronika, samozřejmě…)

Mykologie v Podkrkonoší: k atlasům: desítky až stovky druhů – velmi obsáhlý buď podle rodů a druhů v Dělení, nebo abecedně v L(l)atině nebo podle měsíců v Nálezech – taková spousta možností je velmi příjemná, ale asi bude vyhovovat spíše zkušenějším info o houbách stručné, ale dostačující k diskusi: na diskusi si příliš nepotrpí – není tu, možnost vyjádřit se máte přes Anketu, ta se ale týká jen webu k teorii: základy, na kterých se dá stavět, ve své stručnosti vyčerpávající, informativní, nabízejí možnost slušně se v problematice zorientovat něco na víc: recepty a hlavně celá řada, desítky až stovky, odkazů na houbové stránky z celého světa, tedy množství větší než veliké

Houbař: k atlasům: dvacítka – dost málo způsob řazení jsem neodhalila, dost nepřehledný rozcestník info o houbách poměrně podrobné, i něco navíc – jak skladovat a upravovat, něco ze světa atp. v úvodu každého druhu k diskusi: aktuálnost v pořádku, dost pestré, bez fotek, možnost vyjádřit se i přes Vaše články k teorii: není, nenašla jsem, něco lze nalézt v článcích - je to prostě průběžně náplní časopisu něco navíc: právě forma časopisu, takže rozhovory, aktuality, kuchařka, možnost inzerovat (ta se mě netýká), časopis nefunguje příliš dlouho, není moc zajetý a stránky jsou pro mě nepříliš příjemné, působí zanedbaně, v podstatě zatím ukázka toho, co houbaři Internet nepřinese

Závěrem: Tato prezentace postrádá a trvale bude postrádat jeden významný prvek: mou osobní účast na jejím provedení. Obávám se, že v této podobě se nikdy nedozvíte všechno, co jsem Vám vlastně chtěla říct.