Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Novinář. Ten, kdo pracuje v médiích Ten, kdo v médiích „vytváří mediální obsahy“ Vlastnosti: - Bystrost - Rychlé rozhodování - Dobré vyjadřování - Sebejistota.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Novinář. Ten, kdo pracuje v médiích Ten, kdo v médiích „vytváří mediální obsahy“ Vlastnosti: - Bystrost - Rychlé rozhodování - Dobré vyjadřování - Sebejistota."— Transkript prezentace:

1 Novinář

2 Ten, kdo pracuje v médiích Ten, kdo v médiích „vytváří mediální obsahy“ Vlastnosti: - Bystrost - Rychlé rozhodování - Dobré vyjadřování - Sebejistota - Píle - Ochota věnovat práci čas !!!

3 Média – Taková, která umožňují milionům lidí sdílet informace s miliony jiných „Masmedia“ - Masové médium - Prostředek, který umožňuje několika lidem předávat informace „masám“ „Nová“ média - Něco, co umožňuje přenos informace na určitou vzdálenost - např. dopis, morseova šifra, telefon, telegram,…

4  Předešlý den - zaslání tipů šéfredaktorovi  Ráno (cca v 9.30) – porada – rozdělení úkolů  „nabírání“ hlasů do článků  Po obědě (cca 13.30) – odpolední porada – rozvržení textů na stránky (tzv. layout)  Další „nabírání“ a psaní  Odeslání tipů na další den  Uzávěrka (cca 22.00)

5 Telefon Internet Tiskovky Osobní schůzky Být při tom Vlastní zdroje

6 Pestrá práce Každý den setkání s jinými lidmi, jinými tématy Novinář promítá do zpráv své vlastní vidění světa Hodně kontaktů

7 Časová náročnost Za jeden den musí novinář najít, nastudovat, „nabrat“ a zpracovat několik věcí Stres Vztahy

8 Michal Horák (prezentace)

9

10 Kristýna Čechová 9.A Lucie Čemerková 9.A Šárka Daňhelová 9.B Lenka Doláková 9.A Michaela Dvořáková 9.C Aneta Plevová 9.A Nela Reilichová 9.B Gabriela Složilová 9.B Gabriela Svobodová 9.A Radim Šťovíček 9.B Zuzana Bendová 8.A

11

12 Závěr z naší ankety: Nejoblíbenější učitelka na ZŠ Horácké náměstí je paní učitelka Vlachová. Podle žáků je oblíbená, protože je hodná, sympatická a dobře vysvětluje učivo.

13  Bylo to zajímavé a poučné. Dozvěděli jsme se spoustu nových informací o tomto povolání. Shodli jsme se na tom, že je to časově i psychicky náročné povolání. Toto povolání není vhodné pro lidi s rodinou. Zaujalo nás, že žurnalista Michal Horák chodil dokonce na naši školu. Jeho přednáška byla velmi poučná. Pan Horák byl bystrý, komunikativní a ochotný odpovědět na veškeré naše dotazy. Hovořil také o vlastnoručně napsaném článku o dnešním dnu, který s námi strávil a plánuje ho uveřejnit v zítřejším vydání novin MF DNES. Den s ním byl příjemný a rozhodně to nebyla ztráta času.


Stáhnout ppt "Novinář. Ten, kdo pracuje v médiích Ten, kdo v médiích „vytváří mediální obsahy“ Vlastnosti: - Bystrost - Rychlé rozhodování - Dobré vyjadřování - Sebejistota."

Podobné prezentace


Reklamy Google