Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název nástroje není saxofón, ale saxofon

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název nástroje není saxofón, ale saxofon"— Transkript prezentace:

1 Název nástroje není saxofón, ale saxofon
Název nástroje není saxofón, ale saxofon! Navíc ti přímo PPT hlásí při kontrole pravopisu červenou vlnovkou chybu! Toto volné textové pole se dá odstranit. Víš to? Saxofón

2 Stručný popis Jeto dechový dřevěný nástroj Dnes je vyráběn z mosazi
Chybí mezera mezi slovy. Stručný popis Na konci věty se píše zpravidla tečka. Jeto dechový dřevěný nástroj Dnes je vyráběn z mosazi Používá se nejčastěji v jazzu (v barech) Pozor, tato věta je poměrně zavádějící! Saxofon patří do skupiny dřevěných dechových nástrojů, ale nikdy se vlastně ze dřeva nestavěl! Do této skupiny jej řadíme pouze proto, že jeho přímým předchůdcem jen klarinet. (Stejná situace jako u příčné flétny.) Proto je potřeba toto všechno uvést a ne psát, že jde dřevěný nástroj! Na konci věty se píše zpravidla tečka. S větou vcelku souhlasím – a bylo by hezké v barech tu živou hudbu slyšet, vč. saxofonu – přesto bych tuto informaci ze závorky možná vypustil. Není to signifikantní znak.

3 Jednotlivé části hubice
Chybný název nástroje Jednotlivé části hubice Za čárkou ve větě musí být mezera. Saxofón se skládá z hubice,plátku (bambusový nebo umělý ps :na bambusoví se hraje lépe a má lepší zvuk),mechanismu . A co pravopis? Před tečkou mezeru nepíšeme. Za čárkou ve větě musí být mezera. Zkratku pro postskriptum (lat. post scriptum = po napsání) píšeme těmito způsoby: PS P.S. P. S. → Tedy vždy velký písmenem a až za textem. V rámci PPT prezentace se to moc nehodí.

4 plátky Plátky na saxofón jsou o něco širší a delší než na klarinet
Ostatní nadpisy snímků jsou s velkým písmenem, proč je tento s malým? Chybný název nástroje Plátky na saxofón jsou o něco širší a delší než na klarinet Jsou z bambusu nebo z umělé hmoty Každý saxofón (altový,sopránový atd.)má jiný plátek u plátku si můžete zvolit tvrdost(tloušťku plátku)0.5 je nejměkčí určen pro začátečníky avšak tomu odpovídá i barva tónu 4 –je netvrdší (pouze pro profesionály ) vyžaduje každodenní tréning. Chybí tečka na konci věty. Chybí tečka na konci věty. Chybí mezera. Chybí mezera. Chybí mezera. Chybí mezera. V češtině píšeme s „k“ na konci. Chybí mezera. Věta zpravidla nezačíná mezerou, ale slovem s velkým písmenem!

5 Oblíbený interpret What A Wonderful World
A kdo je tedy ten interpret? Proč to tu není? What A Wonderful World Je nutné, aby byl hypertextový odkaz zalomený na další řádek a takto velký, když jej využíváme pouze jako odkaz? Taky bychom mohli uvést, že ukázka bude zahrána na altový saxofon. Mimochodem, proč v celém referátu nevidím popis jednotlivých druhů saxofonů (soprán, alt, tenor, baryton, bas…), když to je jedna z nejdůležitějších informací, které bychom se měli dozvědět? Také chybí popis jednotlivých částí nástroje s obrázkem. Najednou napíšeš „popis hubice“ a čtenář netuší, kde se jaká hubice vzala.

6 Zdroje: wikipedia,vlastní hlava
Za pomlčkou musí být mezera. Michal Brabec Zdroje: wikipedia,vlastní hlava Toto volné pole se dá odstranit. Víš to? Nástroje MS Office často nabízejí automatické opravy – jedna z nich je velké písmeno na začátku řádku nebo u nové odrážky. Často ale není vůbec potřeba. Naopak generuje otázku, proč není na konci věty tečka, pokud je na začátku řádku velké písmeno. Zkus se podívat do nastavení programu! „Vlastní hlava“ zní sice velice nonšalantně a čtenáři dává najevo jak jsi nad věcí, nicméně za takovouto informaci bys na VŠ asi letěl. A protože je gymnázium v podstatě jen příprava na VŠ, doporučuji odkazovat se na konkrétní webové stránky, nejlépe pak s datací přístupu. Za čárkou musí být mezera.

7 Prosím o opravu všech chyb a opětovné zaslání referátu! PJ


Stáhnout ppt "Název nástroje není saxofón, ale saxofon"

Podobné prezentace


Reklamy Google