Krajský rok informatiky Zlín 6.-7.10.2005 Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Proč jednotný datový model Kooperující subjekty Související projekty
Advertisements

Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Elektronický archiv územně plánovacích dokumentů obcí - územní plány obcí Karlovarského kraje.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
1 Středočeské reality PRAKTICKÝ PŘÍNOS MINIS Loučeň Září 2008 Ing. arch. Vlasta Poláčková, Mgr. Josef Beneš, Ing. Jindřich Poláček.
Stavební zákon a územní plánování
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
NÁSTROJE PRO AUTOMATICKOU IDENTIFIKACI PROSTOROVÝCH KONFLIKTŮ V ÚZEMNÍM PLÁNOVÁNÍ Autor: Josef KOLÁČEK vedoucí práce: RNDr. Jaroslav BURIAN konzultant:
Porada pracovníků z úseku územního plánování obcí s rozšířenou působností Karlovarského kraje Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje.
DMVS Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS -Účelová katastrální mapa realizace 2011, investice cca 9 mil. -Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP.
Systém grantových programů kraje Vysočina. Programové a koncepční dokumenty IT  PRK – Program rozvoje kraje Vysočina  pracovní skupina PRK, zastupitelstvo.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Krajský úřad Libereckého kraje
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje aktuální stav 01/2012 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Digitální mapa veřejné správy Plzeňského kraje Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Studium pro školní metodiky prevence
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Obce a územně analytické podklady v procesu územního plánování ISSS 2007 – Hradec Králové Vojtěch Zvěřina.
Portál ÚAP MSK (Nástroje pro tvorbu a údržbu ÚAP) Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Portál územního plánování v praxi
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
GeoData územního plánování JMK Mapový portál odboru územního plánování a stavebního řádu Krajského úřadu Jihomoravského kraje Od roku 2006 je v provozu.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
23. dubna 2013 Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu aplikační modul geoportálu Jihomoravského kraje „Nástroje.
Digitální technická mapa Plzeňského kraje Služby DTM DMVS PK Setkání partnerských obcí DTM DMVS Plzeň Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky.
Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj e odbor územního plánování a stavebního řádu 20. března 2012 Výzva č. 08 k předkládání žádosti o finanční podporu v rámci.
PRACOVNÍ PORADA PRO POŘIZOVATELE ÚPD ÚAP 13. listopadu 2009 ÚAP Mgr. Tomáš Vaško OÚPSŘ KÚLK.
Datové centrum sociálních služeb v Libereckém kraji Interaktivní softwarový program určený pro poskytovatele sociálních služeb, zadavatele a také pro.
Portál ÚAP a ÚP Zlínského kraje Zlín,
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
PŘEDÁNÍ ÚAP ORP předání
Lhůta pro pořízení územní studie
„Územní plánování – seminář pro starosty“
Přesnost map M1: , M1: ve vztahu k ZÚR JMK /3
mapový aplikační server
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
IROP - Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje
Individuální projekt IP 3 „Rozšíření nástrojů pro podporu systému plánování sociálních služeb v Libereckém kraji“ Závěrečná konference k projektu.
Rozvoj GIS na Karlovarském kraji
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
územního plánování na obcích v roce 2007
Geoportál DMVS Karlovarského kraje výdej dat ÚAP návod
Úloha a postavení KI AKČR
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje
Evidence územně plánovací činnosti
Pracovní setkání s ORP Program: Úvod
Obsah územně plánovacích podkladů
Územně analytické podklady
Stavební přípravy a zásady Rekodifikace veřejného stavebního práva
Krajský úřad Karlovarského kraje
Transkript prezentace:

Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing. Pavel Matějka

2 Nepodkročitelný standard GIS pro územní plánování se realizuje prostřednictvím budování informačního systému pro podporu územně plánovací činnosti

3 Budování IS pro podporu územně plánovací činnosti v Libereckém kraji (stav 09/2005) Odbor územního plánování a stavebního řádu Krajský úřad Libereckého kraje U Jezu 642/2a, Liberec 2 Kontakty: tel: tel:

Cíl systému Využití nástrojů územního plánování p r o k o o r d i n a c i záměrů a zájmů v prostoru i čase za účelem vytváření podmínek p r o u d r ž i t e l n ý r o z v o j ú z e m í

Prvky systému OÚPSŘ: nositel věcné části systému OI: nositel technického zabezpečení Ostatní odbory KÚLK: subjekty, se kterými má být vykonávána koordinace záměrů a zájmů v území Obce s rozšířenou působností: partneři pro koordinaci potřeb ÚPČ kraje ve vazbě na ÚPČ obcí

Vývoj systému Základní geografické úlohy určující parametry systému : 1.pořizování Územního plánu velkého územního celku Libereckého kraje ( ÚP VÚC LK ) 2.pořizování typových územně analytických podkladů pro úroveň kraje ( ÚAP_K ) 3.založení knihovny datových částí územních plánů obcí

1.úloha - Pořizování ÚP VÚC LK Období 2001 – 2005  řešíme věcnou obsahovou část  řešíme datovou informační část

1.úloha - Pořizování ÚP VÚC LK

Účelové výstupy datové části ÚP VÚC LK tvoří 14 tématických územně technických podkladů ( ÚTP ) pro průběžné čištění jednotlivých informačních vrstev

1.úloha - Pořizování ÚP VÚC LK - ÚTP

2.úloha - Pořizování ÚAP Období 2005 – 2006  pořizování typových územně analytických podkladů pro úroveň kraje (ÚAP_K)  konfrontace ÚAP_K s tvorbou typového územně analytického podkladu obce s rozšířenou působností (ÚAP_ORP)

2.úloha - Pořizování ÚAP – vývoj systému H o r i z o n t á l n í k o o r d i n a c e koncepčních záměrů s průmětem do územně plánovací činosti

2.úloha - Pořizování ÚAP – vývoj systému VK EO územně RO plánovací TR činnosti ID prostřednictvím KI tvorby ÁN typových LA ÚAP_K NC ÍE

2.úloha - Pořizování ÚAP Spuštění pilotního projektu s ORP Turnov

2.úloha - Pořizování ÚAP Partneři pilotního projektu

3.úloha – knihovna datových části ÚPO vertikální koordinace územně plánovací činnosti obcí prostřednictvím podpory vzniku jednoduchých datových modelů z datových částí ÚPO ( Program č. 16 Grantového fondu Libereckého kraje )

3.úloha – knihovna datových části ÚPO Územní plán obce Holany Standardní hlavní výkres

3.úloha – knihovna datových části ÚPO Územní plán obce Holany Funkční plochy v jednoduchém datovém modelu

3.úloha – knihovna datových části ÚPO LEGENDA funkčních ploch v „Jednoduchém datovém modelu“ ÚPO

Budování IS pro podporu územně plánovací činnosti v Libereckém kraji vzniká prostřednictvím tvorby Nepodkročitelného_Standardu_GIS_pro_Územní_Plánování NS_GIS_G4LK_UP Dokumenty nepodkročitelného standardu GIS

Dokumenty tvořící NS_GIS_G4LK_UP Základní struktura datového modelu pro správu informačních vrstev

Dokumenty tvořící NS_GIS_G4LK_UP Vazba ÚPD kraje na datové sady ÚPD obcí

Dokumenty tvořící NS_GIS_G4LK_UP Vazba ÚPO obcí na datové sady ÚPD kraje

Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Děkujeme za pozornost Ing.arch. Jana DěrdováIng. Pavel Matějka tel tel