Představení projektu „Vzdělávejte se pro růst!“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
NEJČASTĚJŠÍ POCHYBENÍ ZADAVATELE při zadávání veřejných zakázek
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
„Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji II“
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Krajská pobočka Úřadu práce ČR ve Zlíně
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
1 Seminář. 2 Veřejná podpora Obecná pravidla PRV.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Jak realizovat vzdělávací aktivity v projektu Přímá podpora.
„Vzdělávejte se pro růst
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Vzdělávejte se pro růst v Jihočeském kraji reg. č. CZ /1. 1
Projekt „Vzdělávejte se!“
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
Projekt „Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji II. “ CZ /1
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Pardubicích
„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009.
Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/ Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
III. Finanční řízení Ing. Michal Čech. Obsah Způsobilé výdaje Rozpočet projektu Osobní výdaje Vykazování výdajů Hodnotící kritéria Finanční milníky 2.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Důvody sestavování podnikatelského piánu Struktura podnikatelského plánu poskytuje podnikateli užitečný kontrolní prostředek pro zpracování informací.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PŘEROV PROGRAMY PODPORY PODNIKÁNÍ Zaměřené na vzdělávání zaměstnanců a tvorbu nových pracovních míst OKRESNÍ.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Seminář pro žadatele k 29. výzvě IROP „Rozvoj sociálních služeb"
Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace
Seminář pro žadatele k 72. výzvě IROP „Cyklodoprava II"
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Zadávání a kontrola veřejných zakázek
Transkript prezentace:

Představení projektu „Vzdělávejte se pro růst!“ Úřad práce ČR – krajská pobočka Olomouc

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Projekt je určen zaměstnavatelům v odvětvích s předpokladem růstu a s významným podílem na tvorbě HDP. Lze předpokládat, že tyto podniky budou nabírat nové pracovníky, které budou potřebovat vyškolit či rekvalifikovat, popř. bude pro zaměstnavatele nezbytné, aby školili stávající zaměstnance. Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Specifikace podporovaných oblastí NACE: - strojírenství, - stavebnictví, - nezávislý maloobchod (malé a střední podniky), - pohostinství a gastronomie, - terénní sociální služby a - odpadové hospodářství. Poskytovatel ověřuje NACE žadatele z registru ARES, zda se plánované školení vztahuje k NACE žadatele dle tohoto registru – od této podmínky ÚP ČR upustil Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Cílem projektu je umožnit vybraným podnikům získat finanční příspěvky na rekvalifikaci (v první řadě) a vzdělávání svých zaměstnanců. Současně budou zaměstnavateli hrazeny mzdové náklady vzdělávaných zaměstnanců, a to po dobu jejich vzdělávání (po tuto dobu totiž nemůže zaměstnavatel využít zaměstnance na jinou práci). Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Podporované vzdělávání Další profesní vzdělávání zaměstnanců podporované zaměstnavateli s důrazem na odborné vzdělávání stávajících nebo nově přijatých zaměstnanců - rekvalifikace dle § 108 a násl. zákona 435/2006 Sb. Odborná jazyková výuka související s pracovní činností, kterou pracovník v rámci firmy vykonává nebo bude vykonávat. V odůvodněných případech další profesní vzdělávání zaměstnanců dle konkrétních potřeb zaměstnavatelů – jiná školení než rekvalifikace (dle posouzení ÚP) Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Předložení žádosti žádost se předkládá v tištěné formě a signovaná od statutárního zástupce (elektronická forma žádosti není požadována) NACE-CZ vyplňujte dle registru ARES kalkulaci ceny vzdělávací aktivity věnujte náležitou pozornost – řádný průzkum trhu Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci A) žádost do 80.000 Kč včetně bez podnikatelského plánu, vyplněný bod V. Žádosti B) žádost v předpokládané výši nad 80.000 Kč podnikatelský plán (toto pravidlo si stanovil ÚP ČR – krajská pobočka Olomouc) Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Ad A) – bod V Žádosti musí obsahovat: základní informace o firmě (výrobní program, historie, perspektivy) o její situaci na trhu vyjádření zda lze předpokládat prorůstový potenciál podniku další údaje, které považuje žadatel za důležité pro posouzení žádosti Ad B) – podnikatelský plán musí obsahovat: - viz žádost Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Kalkulace mzdy pro kalkulaci mzdy doporučuje ÚP brát v potaz poslední čtvrtletí před podáním žádosti odpracovaná hodina = hodina vzdělávací aktivity Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Kalkulace nákladů vzdělávací aktivity na základě relevantních podkladů, tj. předchozích zkušeností, průzkumu trhu apod. - nejen ceny, ale i hodinové dotace kurzu užitečné odkazy: www.msmt.cz www.istp.cz www.educity.cz www.eu-dat.cz Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Výběr dodavatele vzdělávání až po sepsání dohody dle Metodického pokynu pro zadávání veřejných zakázek – Příručka D9 cena vzdělávání do 200.000 Kč včetně (dodržení zásad 3E) cena vzdělávání nad 200.000 Kč (výběr dodavatele dle popsaných postupů) Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Podmínky získání příspěvku finanční podpora je nenároková a o poskytnutí příspěvku bude rozhodovat poskytovatel podle předem stanovených kritérií. Platí pravidlo hospodárnosti, efektivity a účelnosti Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Hodnotící kritéria Významnost daného podniku v regionu 10% Významnost odvětví podniku v regionu Nezbytnost vzdělávání zaměstnanců Zhodnocení případného rozšíření aktivit podniku či získávání nových zakázek Přínos vzdělávací aktivity pro zaměstnance 20% Přiměřenost výsledků vzhledem k výši požadovaného příspěvku 40% Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Závěrem: Podporované a nepodporované aktivity až na výjimky budou podporovány akreditované rekvalifikace; je třeba dodržet obsah a rozsah rekvalifikace podle akreditace (důvod: cílem je změna, rozšíření, obnova kvalifikace směrem k oborům, kde roste poptávka po pracovní síle, ne dílčí doškolování) Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci obecné dovednosti práce na PC a měkké dovednosti nejsou podporovány školení, která dle zákoníku práce povinně pro své zaměstnance zajišťuje zaměstnavatel, nejsou podporována nesmí docházet k účelovému členění zakázky (vzdělávací aktivity) Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Výběr dodavatele - musí být transparentní, nediskriminační, při zachování rovného přístupu; není zejména možné předem poskytovat někomu z potenciálních dodavatelů informace o připravované výzvě k podání nabídek, zakázka nesmí být účelově rozdělena s cílem zjednodušit si podmínky pro výběr dodavatele. Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Harmonogram, termíny zatím lze podávat žádosti na realizaci školení, která skončí do 30. 11. 2011 toto omezení již neplatí, platí následující odrážka následně se počítá i s delšími školeními o délce až 18 měsíců projekt končí 31. 7. 2013, ale vzdělávací aktivity musí skončit do 31.5.2011. Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci Zákaz souběhu s jinou podporou na vzdělávání zaměstnanců pokud čerpáte z OP LZZ nebo z jiných veřejných zdrojů podporu na jiný druh školení pro jiné zaměstnance (než hodláte čerpat z VSPR), nebrání to Vašemu zapojení do projektu. Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci KONTAKTY V OLOMOUCKÉM KRAJI: Jméno Pracoviště Telefon E-mail Ing. Jana Macková Jeseník 950 121 330 Jana.Mackova@je.mpsv.cz Ing. Miloslava Malínková Olomouc 950 141 433 Miloslava.Malinkova@ol.mpsv.cz Ivana Motyčková 950 141 487 Ivana.Motyckova@ol.mpsv.cz Kateřina Hrudová Prostějov 950 154 434 Katerina.Hrudova@pv.mpsv.cz Ing. Naďa Štrýglová 950 154 318 Nada.Stryglova@pv.mpsv.cz Mgr. Irena Kučová Přerov 950 155 201 Irena.Kucova@pr.mpsv.cz Kateřina Rytířová 950 155 210 Katerina.Rytirova@pr.mpsv.cz Ing. Jana Jelínková Šumperk 950 164 305 Jana.Jelinkova@su.mpsv.cz Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci

NÁSLEDUJE PROSTOR NA VAŠE DOTAZY. DĚKUJEME ZA POZORNOST! NÁSLEDUJE PROSTOR NA VAŠE DOTAZY. Krajská pobočka Úřadu práce ČR v Olomouci