Dale Carnegie (1988-1955) Životopis.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život je jako cesta vlakem…
Advertisements

„NAŠE CESTA K VLASTNÍMU HODNOCENÍ“ Základní umělecká škola J.B.Foerstera JIČÍN.
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
Jak na to, aniž bychom se zničili
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Manažerská moudrost © Outward Bound – Česká cesta Outward Bound – Česká cesta, s.r.o.
NAŠE DOSAVADNÍ ZKUŠENOSTI S PŘEDMĚTEM NOVÉ METODY VZDĚLÁVÁNÍ.
Vocational Education and Training for Young people ODBORNÉ VZDĚLÁVACÍ KURZY PRO MLADÉ Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za.
Definice zapomínání: 1. Zánik vzpomínky. 2. Zánik nežné náklonnosti.
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáž jako nástroj dalšího vzdělávání STÁŽ jako nástroj dalšího vzdělávání Místo.
Dokáže člověk vytvořit něco tak dokonalého jako je příroda ? …snad možná hudbu..
IveHale s.r.o..
ŠKOLA:Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO ŠABLONY:VI/2.
Muži jsou z Marsu, ženy z Venuše a děti jsou z nebe JOHN GRAY
Dupo Dupo je optimistický, šťastný a spontánní Engendro. Obvykle zvládá několik činností současně.
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
VY_32_INOVACE_28-16 Antická filosofie Epikureismus.
Obsah: Proč 8. návyk Rámcové objasnění 8. návyku
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
Tomáš Baťa Co chceš, můžeš! Jan Pospíšil
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
Rodina, ve které žiji Není nejmenších pochyb o tom, že je to v prostředí rodiny a domova, kde se všechny největší ctnosti, veškeré ctnosti, které vévodí.
Každý den jsme trochu starší…
Bc. Jitka Hošková. pomáhá určit, který uchazeč bude pro firmu tím nejlepším zaměstnancem, a zároveň která firma bude tou nejlepší pro uchazeče. Nalézt.
(specifické prostředí ve škole)
Mark Twain Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
Specifický typ osobnosti
Poutníci v Mladé Boleslavi –
Praktický seminář pro vedoucí pracovníky. Zásady osobního rozvoje, které změní váš život. Dozvíte se, jak zdokonalit sebe a svoje vztahy s lidmi, jak.
Jiří Dan Etické cíle vysokoškolského vzdělávání 11. seminář z cyklu Hodnocení kvality vysokých škol. Současné trendy v hodnocení kvality. Brno
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
Odborný růst a celoživotní učení Další vzdělávání pedagogických pracovníků.
1 Změna – naše příležitost k úspěchu Obsah: 1.Úvod 2.Srdce změny – změna chování lidí 3.Osm kroků procesu změny podle Kottera 4.Závěr 5.Otázky k zamyšlení.
Předškolní vzdělávání v Evropských školách PhDr. Dana Musilová Inspektorka pro předškolní a primární cyklus Evropských škol
Vzdělání a trh práce Přednáška do předmětu Ekonomika školství
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
Řízení a plánování kariéry
Personální strategie mezinárodní firmy
KOMUNIKACE A JEDNÁNÍ s LIDMI – na vysoké škole, v organizaci, ve společnosti.
1 Životní scénář aneb Naučte se žít v přítomném okamžiku.
Klíčová aktivita 03 Nejlepší učebnou je pracoviště Realizátor bfz o.p.s. Provaznická 425/ CHEB Individuální projekt města Chebu na změnu situace.
Time mng. a osobní efektivita Lektor: Mgr. Stanislav Loskot, MBA 12. června 2015.
Deník Malého Poseroutky STARÁ ŠKOLA Jeff Kinney. Úvod Toto je nejnovější kniha od Jeffa Kinneyho – desátá z této série Každá kniha bude světovým bestsellerem.
Erasmus+ Praxe v EU Anglie – Birmingham Tereza Černá 2015.
Konference projektu NOE Zmocnění a uvolnění vedoucích Seminář 1: Prostředí a výzvy Seminář 2: Tři duchovní hodnoty zdravého vedoucího Seminář 3: Kde získám.
Adopce na dálku. Mnozí z nás často mívají pocit, že pomoc jednoho nic nezmůže. Není tomu tak. Pomoc každého jednotlivce je důležitá.
Systemický přístup Mgr. Věra Pucová. Základní charakteristika přístup orientovaný na změnu opak diagnostického přístupu typický přístup pro sociální práci.
ASERTIVNÍ PRÁVA - MANIPULAČNÍ POVĚRY Ten, kdo se chce asertivně projevit, to má udělat slušně, ale důrazně. Má odolávat manipulacím, zbavit se úzkosti.
Hudba: Floyd Cramer – Unchained melody Nepřítel zabírá v naší hlavě víc místa, než přítel v našem srdci.
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Člověk a zdraví Vysvětlení pojmu ASERTIVITA
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Žákovský parlament – I. stupeň
Čím chci být, až vyrostu Tomáš Fryčka.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ANOTACE SEZNÁMIT ŽÁKY S ROZVOJEM VŠECH TŘÍ ČÁSTÍ SEBEDŮVĚRY -
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
Psychologie dospělých
Temperament, charakter, motivace
Každý den jsme trochu starší…
Prezentační a komunikační dovednosti
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Základní škola. Základní škola a Mateřská škola, Nová Ves, okres Liberec, příspěvková organizace.
Bibličtí objevovatelé (Discovery Bible Study)
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Dale Carnegie (1988-1955) Životopis

Kdo to byl? Americký myslitel z první poloviny minulého století Život zasvětil vzdělávání a školení lidí, kteří toužili po úspěšné kariéře Jeho rady a poučení se staly prvními příčkami na žebříku úspěchu mnoha slavných lidí. A i o několik desetiletí později jsou stále aktuální. „Nikdy nedosáhnete opravdového úspěchu, pokud nebudete mít rád to, co děláte“

Mládí a studia Jeho rodné příjmení znělo Carnagey Žil na farmě jeho rodičů v Missouri od svého narození v roce 1888 Chudé poměry a zadlužení rodičů ho nutily vstávat již ve čtyři hodiny ráno a pomáhat. Až potom mohl Dale odejít do školy. Na studijní půdě se stal oporou místního debatního kroužku Po střední škole úspěšně absolvoval State Teacher’s College ve Warrensburgu

Kariéra První práce: nabízel farmářům korespondenční vzdělávací kurzy Následně začal dělat obchodního cestujícího pro chicagského největšího výrobce masných výrobků. Navzdory špatným pracovním podmínkám v této firmě (nízký plat a zákaz odborů) se Dale Carnagey brzy stal nadprůměrně úspěšným pracovníkem. Ani s tímto postavením se ale nespokojil Ze svého nízkého platu si uspořil 500 dolarů a v roce 1911 odešel hledat své štěstí do New Yorku

Poháněl ho celoživotní sen, že se jednou stane lektorem velice populárních kurzů pro dospělé zkoušel hrát divadlo i neúspěšně psát Od vedoucího ubytovny YMCA, kde toho času bydlel, pronajal malou učebnu Při své první hodině vyučoval umění mluvit na veřejnosti. Špatné finanční podmínky -> nedostatek podkladů a materiálů -> improvizace Řekl svým studentům, ať mluví o něčem, co je rozčiluje -> úspěšná metoda- pomohla studentům odbourat zábrany

rozvinul svůj vlastní přístup -> byl úspěšný, protože dokonale vystihl období, kdy průměrní Američané snili o vyšším sebevědomí V roce 1913 vyšla kniha Jak úspěšně mluviti a působiti na lidi v praktickém životě, která se rychle stala bestsellerem Jeho zisky stouply na 500 dolarů týdně (což v této době byla cena nového Fordu) a mohl si dovolit pronájem celosvětově známé Carnegie Hall Veškeré jeho přednášky bývaly vyprodané v době, kdy celá Amerika uznávala jméno Andrew Carnegie, si sám své příjmení změnil z Carnagey na Carnegie

Vydal několik dalších bestsellerů a získal tak pohádkové jmění Vydal několik dalších bestsellerů a získal tak pohádkové jmění. O vše ale přišel po krachu na burze v roce 1929 -> začátek velké hospodářské krize „Mnoho důležitých věcí na světě bylo dokončeno lidmi, kteří ve svém úsilí pokračovali i když to vypadalo, že nemají žádnou naději“ Ve třicátých letech pak napsal svou nejznámější knihu Jak získávat přátele a působit na lidi -> jednu z nejlépe prodávaných knih všech dob Po tomto úspěchu založil instituci Dale Carnegie Institute for Effective Speaking and Human Relations, která pomáhá stydlivým lidem překonat jejich sociální strach a stát se dobrými řečníky

„Dělejte to, z čeho máte strach. A dělejte to opakovaně „Dělejte to, z čeho máte strach. A dělejte to opakovaně. To je nejrychlejší a nejjistějších způsob, jak strach porazit.“ „Většina z nás má mnohem víc odvahy než je množství, o kterém sníme“ „Pokud budete věřit, že uspějete, pak se vám to podaří“ -> Kritika kurzů pro jeho manipulativní metody

Přínos společnosti Dale Carnegie zemřel v roce 1955, ale jeho myšlenky žijí prostřednictvím kurzů a knih dál věřil, že nejrychlejší a nejjednodušší cesta k sebeúctě je veřejné mluvení, a proto přesvědčoval své studenty, aby se v tomto „řemesle“ stali co nejlepšími Jeho knihami se inspirovali jak obyčejní lidé, tak i velcí myslitelé a Carnegeiho nástupci následujících let Jejich společnou myšlenkou je, že se díky sebevzdělávání a osobnímu rozvoji můžete stát lepším člověkem

Filosofie Dala Carnegie Hlavní myšlenky jednoduché zásady pravidla Jednoduché zásady,pravidla skupiny Zásady a pravidla mohou pomoci při jednání s lidmi

„Doporučuji všem, pro které je práce s lidmi denním chlebem „Doporučuji všem, pro které je práce s lidmi denním chlebem.“ Jistá forma povinné literatury by mohly být knihy pro manažery nebo teamleadery.

Knihy Dala Carnegie Jak získávat přátele a působit na lidi Jak se zbavit starostí a začít žít Jak mluvit a působit na druhé při obchodním jednání Jak získávat vztahy s lidmi, působit na ně a získat jejich důvěru Jak se radovat ze života a z práce Jak prodat více a stát se skutečným profesionálem

JAK MLUVIT A PŮSOBIT NA DRUHÉ PŘI OBCHODNÍM JEDNÁNÍ Základy efektivní řeči - vezměte si k srdci zkušenosti jiných mějte svůj cíl stále před sebou jednejte sebevědomě nadšení pro svoje téma hovořit jen o tom, o čem máte právo vyprávět na základě vlastní zkušenosti nebo studia

Projev řečník-publikum - začněte přátelským způsobem prokládejte svůj projev příklady a ilustracemi vybírejte si taková témata, o nichž budete mluvit s opravdovostí buďte opravdoví poctivě a upřímně oceňte své publikum ztotožněte se s publikem držte se v pozadí- nepředvádějte se

Jak se zbavit starostí a začít žít Zavřete dveře mezi sebou a minulostí i budoucností.Žijte život v „denních přihrádkách.“ Když budete mít starosti napište si následující otázky a odpovědi na ně: 1)Jaký mám problém? 2)Co je příčinou problému? 3)Jaká jsou možná řešení? 4)Které řešení je to nejlepší?

Když nám osud hází pod nohy klacky, pokusme se jimi zatopit. Najděme sami sebe a buďme sami sebou, protože „závist je neznalost“ a „napodobování sebevražda.“ Pokuste se obšťastnit druhé. „Když dobře činíte druhým, činíte nejlépe sobě.“ Odpočívejte ještě dříve než se unavíte.

Jak získávat přátele a působit na lidi Základní způsoby správného jednání s lidmi nikdy nikoho nekritizujte, neodsuzujte a nestěžujte si poctivě oceňujte druhé vzbuďte v druhých naléhavou chuť daný úkol vykonat

6 způsobů jak se stát oblíbeným Usmívejte se Opravdově se zajímejte o druhé Umějte naslouchat Mluvte především o tom, co zajímá druhé

Kurzy Dale Carnegie® Course Dale Carnegie® Přesvědčivá komunikace Dale Carnegie® Obchodní dovednosti Dale Carnegie® Empowerment Program Dale Carnegie® Trénink vůdčích dovedností pro manažery Dale Carnegie® Přesvědčivá komunikace, cena: 16 900 Kč, časový rámec: dva dny

Recenze První kurz Dale Carnegie jsem absolvoval ve svých 18 letech. Byl jsem koktavým a nesebědomým dospívajícím, který si nevěděl rady sám ze sebou. Filosofie Dale Carnegie odstartovala v mém životě obrovské změny, které - přes všechny pády a vzlety - vyústily během 15 let v kompletní přeměnu člověka. David Vozdecký

Mým hlavním cílem bylo zvýšit svoji velmi malou sebedůvěru v sebe i ve své schopnosti, naučit se mluvit před lidmi bez ostychu, uvolněně a dokázat lépe formulovat a prezentovat své myšlenky. Cítil jsem, že tyto dovednosti mi velice schází a bohužel střední ani vysoká škola mi je neposkytla, proto jsem zvolil tento kurz, který předčil má očekávání. Celý kurz se stal základním kamenem pro mou budoucí kariéru a život. Martin Rolčík

Opět pro mě existuje hranice mezi soukromím a prací Opět pro mě existuje hranice mezi soukromím a prací. Opět mám spoustu času na rodinu, dům a zahradu, koníčky a cestování. A to jen proto, že důsledně aplikuji obsahy jednotlivých lekcí. Ing.Miroslav Sedláček Absolvování kurzu Dale Carnegie mi dalo jistotu, že pokud chci změnit své okolí, tak musím změnit především sám sebe. Ing.Vladimír Roček Absolvování kurzu mohu doporučit všem manažerům a podnikatelům bez ohledu na věk, postavení a dobu vykonávání funkce. Ing. Josef Sváček

Kurz mi pomohl objevit, jak je důležité chválení a jak důležité je dát druhým pocit vlastní důležitosti. Mgr.Renáta Dvořáková Utvrdil jsem se také v přesvědčení, že pozitivní myšlení je základem pro řešení velkých i malých problémů. Ing. Miroslav Ejvák Tento kurz jsem pochopil jako nastartování a rozjetí určitého procesu, který mě bude provázet po celý život a bude záležet jen na mně, do jaké hloubky ho rozvinu pro uspokojivé použití. Výsledkem kurzu, tak jak mě ovlivnil, je racionální rozuzlení, že Carnegie sám osobě není kurz pro to se něco naučit, ale filozofie, kterou je potřeba nejdříve pochopit a potom ji velice opatrně a diferencovaně používat. Ing.Jan Beran