 Většina Kanaďanů si na Štědrý večer (24.12) otevře jen jeden dárek a zbytek si otevřou až na Štědrý den ráno (25.12).  Někteří Kanaďané si na Štědrý.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vánoce ve světĚ DUM 16/1.
Advertisements

Vánoce v Řecku.
Aneb Šťastné a Veselé Vít Jaška 6.C
Štědrý večer už se blíží, a mě stesk po Tobě u srdíčka tíží
Vánoční zvyky u nás a ve světě
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
ŠTEDRÝ DEN ZVYKY A POVĚRY DĚTI RÁNO JEDLY CHLÉB S MEDEM, ABY BYLY SLADKÉ(HODNÉ) CELÝ ROK VAŘILA SE POLÉVKA ŠTĚDRAČKA, ABY BYLO VŽDY V CHALUPĚ DOSTATEK.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT ORIENTACE V ČASE Jana Štadlerová ZŠ Věšín.
Vánoce.
Vypracoval: Michal Klaus


Ve světě.
Vánoce v Irsku Ondra Machala.
Rumunsko Termín: Účastníci: Petr Chlad Marek Spilko
Vytvořeno: Michalem Málkem
Štědrý den 24. prosince Štěpán 26. prosince Silvestr 31. prosince
Robin Drahoš Martin Fousek
VY_32_INOVACE_06_Lidé a čas
Vánoce v Německu vypracoval- radek Nedbal 9.b
Vánoce v Rusku.
Oprava chybné prezentace
Anglie Maturitní předmět: angličtina Brázdilová Eliška 6. A.
Vánoční zvyky a tradice
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
Příprava na čtvrtletní písemnou práci Vypracovala Petra Antlová.
Svátky a tradice v Kanadě
Vypracoval Matěj Leher
Vánoce ve Velké Británii.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
 Vánoční dny- jsou 6. prosince, 20. prosince, 24. prosince  Před Vánocemi- děti si vyleští boty, dají je poblíž okna a očekávají příchod Mikuláše. 20.prosince.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Anglie – 2005 anglické Vánoce
PROSINEC NEZKLAMAL NÁS,PO ROCE PŘIŠEL ZAS!NEJDŘÍV OVŠEM BARBORA A MIKULÁŠ,PROBUDÍ V NÁS VÁNOČNÍ ČAS!JEŽÍŠEK JE DÁRKŮ PÁN,CESTIČKU JSI NAJDE KNÁM! CO BYCHOM.
Sněhové vločky k zemi se snáší, mráz si s okny pohrává
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Ať stromeček krásně voní, ať tisíce zvonečků na Štědrý den zvoní, ať pocit štěstí a lásky hřeje, dárků plné závěje, ať Vám láska navěje.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Vánoční přání pro radost
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_41_Vánoce AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM: 1., 2. 1.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jarmila Nováková ČísloVY_32_Inovace_3331 NázevVánoce Téma hodinyVánoce PředmětPrvouka Ročník/y/3.
Vánoce VY_32_INOVACE_16 Sada 8 Rozmanitost přírody Autor: Jana Nikrmajerová ZŠ a MŠ Dešná IT ve skole 1622/21/7.1.4/2010.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková VÁNOCE Štědrý večer 24.prosince.
V České republice: Ježíšek Ve spojených Státech Amerických: Santa Klaus V Rusku: Děda Mráz Ve Velké Británii: Otec Vánoc O Ježíši Kristu v některých Zemí.
 MATERIÁL JE URČENÝ PRO ŽÁKY 4. ROČNÍKU, PRO VÝUKU VĚCNÉHO UČENÍ  PREZENTACE NA INTERAKTIVNÍ TABULI  POMŮCKY: INTERAKTIVNÍ PERO, FIXY NA INTERAKTIVNÍ.
Vypracovali: Martin Madaj a Lukáš Dostál
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, HLUŠICE AUTOR: MGR. PETRA PETRÁČKOVÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_02_VÁNOČNÍ.
Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném.
Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod CZ /1
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Filipíny Vytvořila: Natálie Schulzová 6.A.
Vánoce na Maltě Terynková Natálie 8.A.
Vánoční přání pro radost
Název školy: Speciální základní škola,Louny, Poděbradova 640,příspěvková organizace Autor: Mgr.TAŤÁNA RADIMSKÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_III.Vu_VÁNOČNÍ.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Vánoce na Haiti Linda Teclová 8.A.
Autor : Pavel Pechr Třída : 6.A
Napsal: Filip Smolík Třída:6.A
Practice Vocabulary and your MEMORY.
Vánoce v Australii By Eliška Benhartová
Prvouka pro 2. tř. Vánoce III/2 19.
Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_16_ Vánoční prázdniny
PŘEDVÁNOČNĺ NÁLADA ADVENT :28:39.
Riskuj-Vánoce
VY_32_INOVACE_04A_VÁNOCE - CHRISTMAS
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
Transkript prezentace:

 Většina Kanaďanů si na Štědrý večer (24.12) otevře jen jeden dárek a zbytek si otevřou až na Štědrý den ráno (25.12).  Někteří Kanaďané si na Štědrý den otevřou svou vánoční punčochu, kterou mají zavěšenou na krbu.

 Na štědrovečerní tabuli nesmí chybět krocan s přílohami, ani slaný pudink.  Nejtypičtější je samozřejmě vánoční stromeček, který se zdobí ráno o Štědrém dnu.  Pro Santu Clause vždy chystají cookies (sušenky s čokoládou).

 Nový rok se slaví na novoročních večírcích (31.12), nebo doma, v barech nebo klubech.  Někteří lide slaví Nový rok chytáním ryb na ledu.  První den v Novém roce mají všichni dovolenou, který stráví většinou zotavováním se z předchozího dne.

Vypracoval Michal Široký 9.A