Budoucnost energetiky ČR – dlouhodobý výhled uhelného hornictví v souvislosti s aktualizací státní energetické koncepce Poděbrady 18. března 2003 Ing.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Vliv ekonomické krize na spotřebu energie a na energetické trhy Ing. Ladislav Pelcl, VUPEK-ECONOMY, s.r.o. Hornická společnost podkrušnohorské oblasti.
Advertisements

Změny cen zemního plynu v ČR od 1. dubna 2008 Tomáš Varcop člen představenstva, RWE Transgas, a.s. Pro zákazníky skupiny RWE s kvartálním stanovením ceny.
Liberalizace energetického trhu a vazby na podnikatelské prostředí ČR
Energetická bezpečnost ČR - představy x mýty x realita; technologický úhel pohledu Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
ENERGETICKÁ A SUROVINOVÁ BEZPEČNOST ČESKÉ REPUBLIKY
Solární systémy pro aktivní topení
Energetická legislativa Zákon č.406/2000 Sb.,o hospodaření energií Vyhláška 252/2001Sb., o způsobu výkupu elektřiny z obnovitelných zdrojů a KVET Liberec.
EU 2020: Obnovitelné zdroje či jádro Petr Binhack
Pohled Ministerstva životního prostředí na zákon o podpoře obnovitelných zdrojů Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí.
Aktualizace Státní energetické koncepce České republiky
Stav přípravy novelizace energetických zákonů a vyhlášek a účinnost užití energie v průmyslu Současný stav energetické legislativy v ČR Seminář AEM
Energetika a stavebnictví Územní energetická koncepce Mezinárodní konference ABF P r a h a Josef Fiřt Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Podmínky podnikání v teplárenství a kogeneraci v ČR a v EU Ivo Slavotínek MVV Energie CZ s.r.o. Agora Flora, Chrudimská 2526/2a Praha 3.
XI. jarní konference energetických manažerů Problémy ČR v kontextu evropského trhu s energiemi (Bezpečnost a dostupnost dodávek energií v ČR a EU) Vliv.
Aktualizace státní energetické koncepce a její dopady na MS kraj
I VANA K ARÁSKOVÁ MÁ SE EVROPA BÁT ČÍNSKÝCH ENERGETICKÝCH POTŘEB?
Státní energetická koncepce – její sočasnost a budoucnost Ing. Drahomír Šelong oddělení energetické politiky Ministerstvo průmyslu a obchodu Listopad 2007.
Analýza vlivu cen elektřiny na ekonomiku průmyslových podniků Prezentace EGÚ Brno, a. s. Sekce provozu a rozvoje elektrizační soustavy Květen 2007.
Budoucnost energetiky ČR Aktualizace státní energetické koncepce Diskuse AEM – Poděbrady 18. a 19. března 2003.
Podpora energetických auditů Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická agentura MSV Brno, 15.září 2003.
Teplárenství a liberalizovaný trh s energiemi. České teplárenství Vývoj, současnost, perspektiva.
1  Ministry of Industry and Trade 2007 EU a její vliv na Evropskou energetiku i na energetiku ČR Státní energetická koncepce Ing. Zbyšek Sochor ŘS energetiky.
Budoucnost Ústeckého kraje? budoucnost je vždy ovlivněna minulostí…
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
MUDr. Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ POLITIKY STABILNÍ ELEKTŘINA ZA PŘIJATELNOU CENU AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ.
Využívání druhotných zdrojů energie
Aktualizace státní energetické koncepce Ministerstvo průmyslu a obchodu – odbor energetické politiky Ing. Jan Pouček 18.března 2003 PODĚBRADY.
Česká energetika na rozcestí Návrh nové Státní energetické koncepce České republiky s výhledem do roku 2050 Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra Ministerstvo.
XXII. Seminář energetiků
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
Udržitelná energetika 3 Czech BCSD Praha, Ing. Vladimír Vlk, energetický poradce.
1 Ceny plynu současný stav a další očekávání Jiří GAVOR ENA s.r.o. září 2008
Makroekonomie I ( Cvičení 6 – Hospodářské cykly a ekonomický růst)
0 Důsledky COP15 pro politiku ochrany klimatu v evropském a českém kontextu Pavel Zámyslický.
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Elektrárna Počerady Leží v severozápadní části České republiky, přibližně uprostřed trojúhelníku měst Louny, Žatec a Most. Vlastní výstavba probíhala.
1 XVI. Seminář energetiků Aktuální problémy v teplárenství ČR Miroslav Krejčů.
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
1 Kvalita prověřená časem. 2 PŘEDPOKLÁDANÝ VÝVOJ OCELÁŘSTVÍ V MSK Jan Lasota člen představenstva a náměstek výrobního ředitele.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Aktualizace Státní energetické koncepce
Použití CNG v dopravě Svaz dopravy 5. března 2009 Ing. Jan Zaplatílek.
Ruská federace x WTO a OECD
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
1 NOVELIZACE ENERGETICKÉ LEGISLATIVY NÁZOR VELKÝCH SPOTŘEBITELŮ Luděk Piskač – tajemník SVSE ;
Státní energetická koncepce a postavení plynárenství v ČR Ing. Tomáš Hüner náměstek ministra © 2006 Ministerstvo průmyslu a obchodu České Republiky Praha,
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
Daně na energie z pohledu velkého odběratele paliv a elektřiny Ing. Petr Matuszek Seminář AEM/SVSE – Spotřební daně na energie Praha 27. listopadu 2007.
Změna Státní energetické koncepce a priority České republiky k zajištění bezpečnosti zásobování elektřinou Ing. Tomáš H ü n e r náměstek ministra © 2008.
Současný stav a problematika plnění Státní energetické koncepce
Využití OZE v ČR Příprava NAP pro období Dana Peterková Ministerstvo průmyslu a obchodu AEM – Budoucnost české energetiky v Evropě Poděbrady.
Energetická legislativa Příprava zákona o výkupu energie z obnovitelných zdrojů a kogenerace Poděbrady 19. března 2003 Ing. Miroslav DOSTÁL Česká energetická.
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. ÚEK - územní interpretace Státní energetické koncepce.
Energetické a ekologické scénáře pro přípravu aktualizace energetické koncepce Poděbrady
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
10.listopadu 2003ČEA, Ing.Josef Bubeník Zákon o podpoře výroby elektřiny a tepelné energie z obnovitelných zdrojů energie.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
České plynárenství po vstupu do EU a před otevřením trhu Ing. Jan ZAPLATÍLEK © 2004 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Vývoj trhu s pevnou biomasou Ing. Jan Habart, Ph. D. CZ Biom, předseda.
Pohled nezávislého výrobce na trh s elektřinou v ČR a EU Ing. Petr Matuszek Poděbrady
Vliv legislativních a koncepčních změn na pozici zemního plynu v PEZ ČR Ing. Josef Kastl generální sekretář, Česká plynárenská unie Praha - Žofín, 22.
Fungování energetických trhů v EU a ČR Jak dál po novele zákona o podpoře OZE 31. října 2013 Ing. Jiří Bis.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu AKTUALIZACE STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE ČR A POSUZOVÁNÍ JEJÍHO VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ 11 Jaderná.
Energetické využívání odpadů z pohledu MPO
ZEMNÍ PLYN – SOUČÁST ENERGETICKÉHO MIXU ING. PAVEL JANEČEK.
Státní energetická koncepce, energetická bezpečnost ČR, energetický systém EU: Jaká budoucnost čeká jádro? Dana Drábová Efektivitu již nelze měřit především.
Surovinová politika ČR z pohledu Severočeských dolů Chomutov
Energetika budoucnosti - uhlí atom nebo obnovitelné zdroje?
Transkript prezentace:

Budoucnost energetiky ČR – dlouhodobý výhled uhelného hornictví v souvislosti s aktualizací státní energetické koncepce Poděbrady 18. března 2003 Ing. Evžen Synek, CSc. Zaměstnavatelský svaz důlního a naftového průmyslu

Úvod Zaměstnavatelský svaz důlního a naftového průmyslu již dlouhou dobu v jednání se státními orgány požaduje aktualizovat státní energetickou koncepci a v jejím rámci především dlouhodobý výhled, který v ní dosud chybí, přestože jde o zákonem uloženou povinnost (Zákonem č. 406/2000 o hospodaření energií), Zahájení prací na aktualizaci této koncepce proto vítáme a nabízíme spolupráci, Připomínáme, že uhelný průmysl prošel jako první energetický sektor tržní transformací, má s jejím průběhem nejvíce zkušeností, je však na druhé straně nejvíce ohrožován neřešením energetické perspektivy, V souladu s požadavkem stávající státní energetické politiky „zajistit účelné a ekonomicky výhodné využití domácích prvotních energetických zdrojů, umožňujících omezit závislost na dovozu paliv a energie“, předkládáme analýzu situace v uhelném hornictví a navrhujeme řešení hlavního otevřeného problému uhelného průmyslu, za který pokládáme stabilizaci pozice především hnědého uhlí v dlouhodobém energetickém mixu, především ve vztahu ke spolehlivému chodu elektrizační soustavy.

Výchozí situace - 1 Vývoj těžeb uhlí po roce 1990 (v tis. tun): Spotřeby a těžby tuhých paliv v ČR po roce 1990 klesaly, s malým výkyvem v letech 2000 a 2001, Těžby černého i hnědého uhlí jsou dnes na cca na 62% těžeb roku 1990, I přes absolutní pokles celkové spotřeby i pokles podílu v energetické bilanci zůstala tuhá paliva hlavním primárním zdrojem energie v energetickém hospodářství. Výše jejich roční spotřeby dnes představuje cca 50% celkové spotřeby energie v energetické bilanci Vývoj těžeb uhlí po roce 1990 (v tis. tun):

Výchozí situace - 2

Výchozí situace - 3 Tuhá paliva zůstala rozhodujícím zdrojem především pro výrobu elektřiny a jejich podíl na výrobě elektřiny poklesne až po najetí JE Temelín, V roce 2001 bylo vyrobeno v parních elektrárnách 55,1 TWh, tj. 73,8% celkové výroby elektřiny, v roce 2002 činila tato výroba 52,4 TWh, tj. 68,6%. Hnědé uhlí se na výrobě elektřiny dnes podílí přibližně 2/3.

Výchozí situace - 4

Výchozí situace - 5 Uhelný průmysl již několik let podniká, ze všech energetických oborů, v nejtržnějším a v nejliberálnějším prostředí, Uhelné společnosti prošly v období po roce 1990 rozsáhlou restrukturalizací a nákladovou racionalizací, Pokles těžeb hnědého uhlí po roce 1990 byl doprovázen růstem produktivity práce v naturálním (v tunách na 1 pracovníka) i v hodnotovém vyjádření (v přidané hodnotě na pracovníka), Při poklesu těžeb hnědého uhlí v letech 1990 – 2002 na 62%, klesly počty pracovníků na 37%, přidaná hodnota na 1 pracovníka rostla v průměru ročně o 15% a v současné době dosahuje asi 880 tis. Kč, Adaptační procesy byly rozloženy v čase, proto se podařilo vyhnout se skokovým změnám trhu hnědého uhlí a jejím konfliktním důsledkům.

Výchozí situace - 6

Výchozí situace - 7 Trh hnědého uhlí se v uplynulém období zúžil. Spotřeba hnědého uhlí se soustředila především do velkých zdrojů na výrobu elektřiny a tepla. Největší spotřebu mají parní elektrárny ČEZ (v roce 2002 26,5 mil. tun, tj. 55% vytěženého hnědého uhlí). Velké komunální a průmyslové teplárny spotřebují přes 12 mil tun uhlí (25%). Spotřeba tříděného uhlí u obyvatelstva, místy s problémovým spalováním, je cca 3 mil. tun (6%). Podle propočtů ZSDNP je hnědé uhlí konkurenceschopné na všech trzích, při výrobě elektřiny kde je, po jaderné elektrárně Dukovany, zdrojem nejlevnějším, přičemž nízké náklady na výrobu elektřiny mají především pánevní elektrárny. Ceny tepla ve městech s velkými uhelnými teplárnami se pohybují kolem 250 Kč/GJ a patří k v ČR k nejnižším. Hnědé uhlí je rovněž konkurenceschopné při výrobě tepla, při individuálním vytápění, kde jsou náklady na teplo asi poloviční ve srovnáni se zemním plynem.

Výchozí situace - 8 Těžba černého uhlí v minulém období rovněž klesla, jeho spotřeba a těžba jsou ale stabilizovanější. Příčiny poklesu spočívají především v redukci hutního průmyslu. Černé uhlí a koks jsou ve velké míře exportovány (v roce 2002 celkem 5,689 mil tun černého uhlí, v tom 3,390 mil. tun koksovatelného uhlí a 946 tis. tun koksu). Ochranu před dumpingovými dovozy dosud plní limitování dovozů černého uhlí (1,223 mil. tun/rok). Udržení dovozních limitů po vstupu do EU nebude možné a důsledky zrušení ochrany domácího trhu černého uhlí dosud nelze spolehlivě odhadnout.

Výchozí situace - 9 Prokázalo uhlí v uplynulém období, že je spolehlivým, levným a ekologicky využívaným energetickým zdrojem? Uhlí je spolehlivým energetickým zdrojem: je tradičním domácím energetickým zdrojem, po celou dobu ekonomické transformace nevznikl na žádném trhu jeho nedostatek, dosavadní redukce jeho trhu byla organizovaně zvládnutá, uhelné společnosti pracují a jsou ziskové v plně tržním prostředí, Především hnědé uhlí je levným energetickým zdrojem a základem nízkých cen elektřiny: ceny uhlí byly po roce 1990 jako první plně uvolněné (1993 – průmysl, 1995 – domácnosti), cenový index uhlí 1990 – 2000 byl cca 2 a byl nejnižší ze všech energetických zdrojů, nízké ceny především hnědého uhlí přispívaly k sociálním cenám tepla, ke konkurenčním cenám elektřiny, hnědé uhlí, elektřina z něj vyrobená, černé uhlí i koks v minulém období významně a pozitivně ovlivňovaly platební bilanci státu. Bez tohoto pozitivního vlivu, by schodek obchodní bilance energetických komodit nebyl -90 mld. Kč, jako v několika posledních letech, ale mnohem vyšší, Uhlí je zdrojem plně konkurenceschopným: v průběhu uplynulých 10 let hnědé uhlí zvýšilo svůj význam pro výrobu elektřiny a tepla ve velkých energetických zdrojích. Tato vazba se pro hnědé uhlí stala zcela rozhodující, protože jiné trhy uhlí padaly, Uhlí již je zdrojem převážně ekologicky využívaným: ekologizace HU spotřebičů významně přispěla ke snížení celkových emisí do ovzduší, všechny hnědouhelné společnosti nabízejí zpětný odběr a likvidaci produktů spalování, produkty spalování a ekologizačních systémů se stávají standardní stavební surovinou,

Nové výzvy ve světové a v evropské energetice Novým tématem evropské energetiky se stalo nebezpečí zvyšování závislosti na dovážených energetických zdrojích. Evropě hrozí až 70% dovozní závislosti a s čímž vyvstávají významná rizika, Evropa začala přehodnocovat své energetické koncepce a význam uhlí. Pro ČR může být příkladem vývoj v SRN, kde je dnes hnědé uhlí považováno za základní, dlouhodobě spolehlivý a plně konkurenční zdroj primární energie, s dostatečnými zásobami (na 400 let), těžený bez subvencí, Na zesílení rizik EU doporučuje reagovat větší diverzifikací zdrojů, větším využitím domácích zdrojů energie, vyšší podporou úspor energie i vyšší podporou obnovitelných zdrojů energie, V Evropě se zpřísňují environmentální požadavky na používání uhlí, které se postupně přenesou do české ekologické legislativy. Do roku 2010 se dá proto očekávat nová vlna ekologizačních investic, Ve světě i u nás půjde o zavadění čistých uhelných technologií (CCT), které zvýší účinnost výroby elektřiny. S tímto směrem inovace počítat. Investice do CCT budou velmi náročné.

Připravenost energetického hospodářství ČR na nové výzvy Podle propočtů ZSDNP, po najetí JE Temelín mix primárních energetických zdrojů jsou do roku 2020 schopny krýt tuhá paliva 40 – 45% (v tom hnědé uhlí 25-28%), kapalná paliva asi 18%, plyn 20 – 25%, jaderná energie 15 – 16%, obnovitelné zdroje energie (vč. biomasy) 3 – 4%. Výrobu elektrické energie může hnědé uhlí pokrývat 45 – 50%, jaderná energetika 28 – 30%. Další snižování exportu energie (uhlí, elektřina) a růstu dovozů se výrazně zvýší dovozní energetická závislost ČR. Schodek obchodní bilance energetických komodit se značně prohloubí. Ve vztahu k tuhým palivům se stane problémem aplikace legislativy EU na ochranu ovzduší. Nové limity, které by měly platit od roku 2008, jsou velmi přísné k tuhým palivům. Urychlí se nástup technologií CCT. Blížící se vyčerpání domácího vytěžitelného potenciálu uhlí začne ovlivňovat investory do energetických zdrojů již dříve, ještě před rokem 2010. Připravenost české energetiky na nové výzvy je malá, krátkodobě je plní, dlouhodobě ji považujeme za ohroženou, především v dovozní závislosti. Období kolem roku 2020 a po něm bude z hlediska zajištění zdrojů v energetické bilanci zlomové. Pokud nedojde ke změnám v disponibilitě použití tuzemských zásob tuhých paliv a k podpoře CCT, k technologickým změnám směrem k bezpečnosti (jaderná energetika), bude jedinou možností zajišťování energetických potřeb země dovoz, se všemi doprovodnými riziky.

Dlouhodobá rizika stojící před hnědouhelným průmyslem Krátká životnost tuzemského vytěžitelného potenciálu zásob hnědého uhlí (k 1.1.2002 jen 1.319 mil tun) a zablokované využití významné části zásob hnědého uhlí (1.030 mil tun). Nevyjasněný výhled celého energetického hospodářství, nestanovení strategického energetického mixu, neurčení základního dlouhodobého zdroje primární energie pro výrobu elektřiny. Ekologické podmínky budoucího využití hnědého uhlí a soulad požadavků ekologických a hospodářských. Rizika udržení jistoty dlouhodobého významu hnědého uhlí pro energetické hospodářství ČR, v souvislosti se způsobem vyřešení v současné době vznikající výrazné nerovnováhy na trhu (najetí JE Temelín, zbytečné dovozy elektřiny do ČR při vysokém přebytku tuzemských výkonů elektrizační soustavy).

Stav a životnost zásob černého uhlí

Perspektiva těžeb černého uhlí Životnost tuzemských vytěžitelných zásob černého uhlí je krátká. Do roku 2010 bude ukončena těžba na dnes činných dolech s roční těžbou cca 3,7 mil.t. Zhruba do roku 2020 bude ukončena životnost v dalších dolech s těžbou cca 3,3 mil.t/rok. Do roku 2030 ubude další těžba v objemu cca 2,8 mil.t/r). Pouze u dvou dnes provozovaných dolů (Darkov a ČSM lze očekávat životnost přesahující horizont roku 2030, a to v těžba 2,4 mil.t/r do roku 2044). Potenciál zásob ČU v ČR existuje, je však problematicky využitelný. Jde především o zásoby na dole Frenštát Vzhledem ke střetům zájmů na Frenštátu je zatím jeho využití velmi omezené.

Stav a životnost zásob hnědého uhlí

Zásoby hnědého uhlí Zásoby hnědého uhlí jsou nejvýznamnějším a jediným domácím zdrojem energie. Představují zdroj nejjistější a nejspolehlivější. Jejich využitelný potenciál je determinován nařízeními vlády z počátku 90. let, které jejich značnou část zablokovaly. Tyto tzv. územně ekologické limity těžeb státní energetická politika z roku 2000 akceptovala a potvrdila. Dnes využitelný potenciál zásob hnědého uhlí, omezený výše uvedenou blokací, při těžbách dosažených v roce 2002, znamená životnost zásob MUS jen 28 let, SD 26 let a SU 23 let. V zájmu snížení otvírajících se rizik v jistotě a spolehlivosti zásobování České republiky energií je nezbytné přistoupit k přehodnocení rozsahu blokace vytěžitelných zásob hnědého uhlí.

Zásoby hnědého uhlí Omezené využití vytěžitelných zásob uhlí ovlivňuje negativně nejen současné dobývací postupy, vč. nákladovosti těžby, bude však výraznou omezující podmínkou při náhradách současných technologií a perspektivním využití čistých uhelných technologií (CCT) a nástupu nové generace elektráren na tuhá paliva. Vytěžitelné zásoby hnědého uhlí, spolu s využitím zásob blokovaných, jsou schopné, spolu s aplikací čistých uhelných technologií, zajistit spolehlivý zdroj primární energie pro ČR po celé 21. století.

Životnost tuzemského potenciálu zásob hnědého uhlí - aktivní a blokované zásoby

Energetické a ekonomické vyjádření zablokovaných zásob hnědého uhlí Energetický a ekonomický potenciál zablokovaných zásob hnědého uhlí: Výše zablokovaných zásob hnědého uhlí je 1.030 mil.tun = 15.545 PJ. Jde o 9,4 násobek celkové současné roční spotřeby prvotních zdrojů energie, Při orientační ceně hnědého uhlí 30 Kč/GJ (bez DPH) jde cca o 466 mld. Kč, Současná přibližná importní cena zemního plynu: 100 USD/1000m3, t.j 3580 Kč/1000 m3, Množství zemního plynu nahrazujícího zablokované zásoby hnědého uhlí (při zohlednění vyšší energetické účinnosti jeho využití): cca 366 mld m3, Korunový ekvivalent dovezeného zemního plynu, substituujícího hnědé uhlí: cca 36,6 mld. USD, tj. 1.310 mld. Kč, Simulace zvýšení dovozní závislosti (vyšší dovoz zemního plynu nahrazujícího HU): ročně o cca 51 mld. Kč (simulace v podmínkách roku 2001),

Návrhy a požadavky na další postup Stabilizaci situace, ve vztahu k hnědému uhlí, je nezbytné řešit ve dvou hlavních směrech. Ve vyřešení pozice hnědého uhlí v dlouhodobém energetickém mixu a ve zvládnutí průchozí redukce trhu hnědého uhlí, v kritickém horizontu 2-3 nejbližších let. Řešení uvedených požadavků platná energetická politika neobsahuje. Oba požadavky zdůvodňují potřebu energetickou politiku aktualizovat. V dlouhodobém energetickém mixu je nezbytné reálně zhodnotit a stabilizovat pozici nejvýznamnějšího a spolehlivého domácího energetického zdroje - hnědého uhlí a tuto pozici podpořit nástroji energetické politiky, včetně státní podpory výzkumu a vývoje čistých uhelných technologií. Ke kumulaci vlivů, omezujících trh hnědého uhlí, v letech 2003 – 5 dojde. Je však nutné tento souběh rozmělnit a stanovit pro toto období křivku těžeb, jako sociálně průchozí útlum – sjednaný mezi MPO, uhelnými společnosti, energetikou.