Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka 800 260 500 OPŽP – výroční konference Akcelerační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kolik opravdu stojí veřejná správa?
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Strukturální fondy jako zdroj financí pro komunální investice
Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
Dobrý den Ing. Kateřina Nousková
Seminář k ukončování projektů FS Vzorové obsahy 10. června 2008 Praha RNDr. Alois Kopecký, ŘO FS Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Rozhodnutí o poskytnutí dotace
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Krizový stav čerpání evropských fondů Jiří Paroubek předseda NS-LEV http://
David Novák 28/ Auditní činnost v rámci ROP Jihozápad.
Přehled realizovaných plateb a opatření k urychlení proplácení projektů financovaných z ROP Střední Morava 2. září 2009 Olomouc 8. září 2009 Zlín Výroční.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
Projekt TROLLEY Dobrý den.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
FINANCOVÁNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY: Jaký je aktuální stav a perspektiva dalších let? , Praha Pavel ŠVAGR.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
FÁZE A CYKLUS SUMP: Od myšlenky k praktickým řešením Petr Kurfürst, Centrum dopravního výzkumu, v.v.i. Praha, Kongresové centrum
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI Jan Král Výroční konference Regionálního operačního programu Severozápad ROP.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Snížení energetické náročnosti budov – SFŽP Základní škola - plášť Celkové náklady Kč ( ) Dotace < cca Kč Spoluúčast města.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Úspěšnost čerpání OPPI a budoucnost OP PIK.
MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Ing. Jan Vitula -vrchní ředitel sekce SF MŠMT Ing. Vojtěch Doležal - poradce ministra MŠMT.
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
OEF/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor evropských fondů.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
zelená linka: Dočerpání OPŽP & představení nového OPŽP Seminář OPŽP pro potenciální žadatele.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Vybraná problematika činnosti Svazu měst a obcí České republiky Mgr. Ludmila Němcová Ing.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
JUDr. Olga Letáčková Aktuální stav a strategie pro období Roztoky u Prahy ROP Střední Čechy.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
FN JESSICA v IOP Nástroj finančního inženýrství JESSICA Zvolená implementační struktura Řídící orgán IOP Holdingový fond – SFRB - instituce.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Schválením žádosti projekt nekončí
Porada škol a školských zařízení Středočeského kraje
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Aktuální informace k Integrovanému regionálnímu operačnímu programu
Vodohospodářské aktuality
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Transkript prezentace:

Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka OPŽP – výroční konference Akcelerační opatření v praxi Ing. Petr Valdman ředitel SFŽP ČR

Zhodnocení dopadů akcelerace 2 V roce 2013 téměř 21 mld. Kč s ERDF/FS V roce 2014 přes 41 mld. Kč s ERDF/FS 1/3

3 V roce 2013 bylo celkem vydáno RoPD V roce 2014 bylo celkem vydáno RoPD 2/3 Zhodnocení dopadů akcelerace

4 V roce 2013 proplaceno 15,1 mld. Kč V roce 2014 proplaceno 31,4 mld. Kč 3/3 Zhodnocení dopadů akcelerace

ProblémŘešení 5 Problémy OPŽP a jejich řešení v roce 2014 Nedostatek rychle realizovatelných projektů k podpoře čerpání v roce 2014 Vyhlášení rychloobrátkových výzev v první polovině roku 2014 a jejich zrychlené vyhodnocení Neplnění finančních predikcí ze strany příjemců Intenzivní komunikace s příjemci a realizátory projektů Projekty v zásobníku bez jakékoli aktivity ze strany žadatelů Oživení zásobníkových projektů garantujících financování v roce 2014 Spící projekty s pomalou realizací Intenzivní komunikace s příjemci a realizátory projektů 1/2

Problémy OPŽP a jejich řešení v roce ProblémŘešení Pomalý proces vydávání RoPD a hodnocení Reorganizace a krizové řízení na SFŽP ČR Vleklá realizace projektů, zvláště v oblasti VZ Stanovení lhůt na všechny kroky administrace a jejich bezpodmínečné dodržování Nedostatečná urgence žadatelů a příjemců Maximální využití Call centra SFŽP ČR směrem k příjemcům dotace Chybějící systém sledování milníků a nejednotná motivace Nastavení akčního plánu plnění dílčích úkolů s vazbou na odměňování 2/2

Opatření interní 7 1/3 ORGANIZAČNÍ  Personální stabilizace – výběrová řízení, příchod zkušených pracovníků bez „politického krytí“  Změna organizační struktury – odstranění duplicit v administraci  Úprava procesní mapy – odstranění úzkých hrdel (např. kontroly VZ)

8 2/3 METODICKÉ  Kontroly VZ na faktury – zahájení realizace a financování projektu s „vadou“ na dílčí VZ  Aplikace § 14 e) zákona o rozpočtových pravidlech – zahájení financování bez nutnosti úpravy RoPD  Nepoměrové financování – certifikace řádně vynaložených prostředků u projektů OSS Opatření interní

9 3/3 KRIZOVÉ ŘÍZENÍ  Maticová organizace práce – využívání krátkodobě volných kapacit napříč Fondem  Stanovování kvantifikovaných cílů – návaznost odměn za jejich splnění  Týdenní (i dvoudenní) monitoring výkonnosti – a na to navazující oblíbené páteční úkoly

Ukázky monitoringu výkonnosti 10 1/3

11 Ukázky monitoringu výkonnosti 2/3

12 Ukázky monitoringu výkonnosti 3/3

13 Děkuji za pozornost. Ing. Petr Valdman, ředitel SFŽP ČR Státní fond životního prostředí České republiky, tel.:  ww.sfzp.cz zelená linka