Rastafariánství.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁBOŽENSTVÍ VE SVĚTĚ Klademe si otázky týkající se vzniku a podstaty světa. Lidé mají různý názor, zda svět stvořil Bůh či ne. Je jich více nebo jen.
Advertisements

ADVENT 2012 Bůh přichází ke mně – já přicházím k Bohu
Bob Marley.
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
Sv.Václav.
Ze života !?!.
Hodnota peněz je relativní ! Tisícovka, o které neví manželka, má podstatně vyšší hodnotu než ta, o které ví.
PROROCI Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, 2013.
Ve společenství s Matkou Boží
Svět v miniatuře aneb analýza populace Země.
EGERIE 2 nový svět (jak se zachoval na starokřesťanských mozaikách) ji přivedl k rozhodnutí vydat se na cestu do Svaté země (pobývala zde v letech
Křesťanství vznik a podstata.
1. přikázání Táta daroval synovi vše, syn si přestal všímat otce.
Světová náboženství.
Obyvatelstvo – struktura národnostní a náboženská
Zvířata a náboženství.
1. Jedno jsme, v Duchu svatém, jedno jsme v Ježíši
Autorem práce, pokud není uvedeno jinak, je Mgr. Marie Toncrová
A tak bratři, modlete se za nás, aby se slovo Páně rychle šířilo Modlitby na únor 2015.
Dobřichovice a okolí.
Arabská říše Islám.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_CJL_HR_3_03.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
FUNDAMENTÁLNÍ TEOLOGIE
Vypracoval: Jakub Moravec
VY_52_INOVACE_Prv.3.22_Dávná minulost _pracovní list
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Každý vstup ke mši svaté je obřadním a slavnostním vstupem. Každé.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Vladislav Michl
VY_32_INOVACE_64_KRYŠTOF KOLUMBUS
Životní prostředí Petr Machala.
Téma hodiny: Jamajka Předmět: Zeměpis Ročník: 2. ročník
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:8. ročník - Člověk a společnost – Dějepis - Náboženství autor VM:Ondřej Vojáček.
A Písmo svaté. * Boží Duch se vznášel nad vodami (Gen 1,2) * Oznámení Abrahámovi, že se mu narodí syn (Gen 18,1n) * Příslib narození Samuela (1Sam 1,11n)
Arabové a jejich výboje
1. Slyš, jaká překrásná píseň | rozléhá se po nebi! | Andělů to svaté sbory | Pána Boha velebí. | Je to píseň o radosti | dané všemu stvoření: | Sláva.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Modernizace výuky Autor:Mgr. Jaroslava Jašová Název materiálu:VY_32_INOVACE_D Testove.otazky.I.
Život podle Božího slova Jak si mladík udrží svou stezku čistou? Musí se vždy držet tvého slova. Žalm
Egyptské pyramidy.
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Zdeňka Šupková Název šablonyIII/2.
1. Věříme, vládne Hospodin, | věříme Kristus, Boží Syn, | z věčného Boha zrozený, | je mocný, blahoslavený.
Životní prostředí a chemie
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
1.Jaký byl Daniel? UPŘÍMNÝ, VĚRNÝ HOSPODINU 2. Co žádali protivníci Daniela po králi? ABY VYDAL ROZKAZ NEMODLIT SE K HOSPODINU, JEN UCTÍVAT KRÁLI 3. Co.
Úvod Konopí seté/indické (Cannabis sativa/indica)
Vyznání víry - OTEC Křesťanské vyznání víry
Rastafariánství. Rastafariánství či rastafari je náboženské hnutí pocházející z Jamajky, kde vzniklo ve 30. letech 20. století. Toto náboženství kombinuje.
Středověk - opakování Autor: Mgr. Martina Fišerová Datum: , ročník: 7. ročník ZŠ Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor: Dějepis.
Státy Střední Ameriky. Poloha  Střední Amerika je území mezi Mexikem a Kolumbii (7 nezávislých států)‏  Střední Amerika se rozléhá okolo Karibského.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Ernest Seifert Název materiálu: VY_32_INOVACE_6_CLOVEK_V_LIDSKEM_SPOLECENSTVI_11.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_016_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Křesťanství Adámková. Co křesťanská víra není? Velmi často se setkávám s představou, že křesťanská víra znamená dělat určité věci za účelem naklonění.
Země 30% chudoby. Základní údaje Rozloha se činí km 2 Počet obyvatel se rovná obyvatel Hlavní městem je Addis Abeba Obyvatelé se skládají.
VY_32_INOVACE_214_Indie Šablona Identifikátor školy: Jméno autora: Pavlína DoleželováDatum vytvoření: Vzdělávací obor, téma: Dějepis.
Ze života !?!.
Nefertiti.
Judaismus (židovství)
Reggae Patrik Šípek, kvarta.
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
ZPÍVEJTE KRÁLI, VLÁDNE NÁM, NIKDY SE NEZMĚNÍ.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Občanská nauka Tematický okruh:
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou,
Jak dobré je vzývat Ref: Jak dobré je vzývat jméno Tvé před tváří Tvou, ó Králi náš. 2x 1. Enoch vždy chodíval s Bohem svým a zůstával na kolenou. 2x.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Karmelitánský Řád.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ANEB S FOUSEM 7 LET NA CESTÁCH
Transkript prezentace:

Rastafariánství

Rastafariánství je víra která se průběhem času vyvynula na Jamajce Rastafariánství je víra která se průběhem času vyvynula na Jamajce. Úzce souvisí s křesťanstvím a židovstvím. Rastafariánství sice pochází z Jamajky, ale pro rastafariány je svatá země Etiopie (proto Etiopská vlajka na pozadí). Ddřív když se Jamajka osídlovala navezli kolonisté z Afriky lidi aby u nich pracovali. Práce byla tvrdá a životní podmínky také. Lidé žili v getech a nikdo na ně nebral ohled.

Ratafariáni kouří marihuanu, ale nekouří jí proto aby byly veselí a smáli se všemu okolo, ale kouří ji za účelem meditace a k přiblížení k bohu. Je to jejich svatá rostlia, údajně vyrostla na hrobu Krále Šalamouna.

Prorok rastafariánů je Halie Selassie 1 Prorok rastafariánů je Halie Selassie 1. Jeho původní jméno je je Tafari Makonen, poté se přejmenoval na Rastafariho Makonena (podle toho rastafariánství) Křesťané mají hospoďina, rastafariáni mají Jaha (Jah- jamajsky bůh)

Patois slovník Pár nejzajímavějších ukázek z jazyka Jamajčanů. Jah - Bůh, Haile Selassie I. Alms ouse - pitomina, nesmysl Babylon - korupční vládní, či zákonné zřízení, systém Fas' - hrubý, drzý, surový, sprostý Wolf - ten kdo nosí dreadlocks a není Rasta Dreadlocks - speciální účes, nositel tohoto účesu Duppy - duch, strašidlo, přízrak Hail - pozdrav Hackle - hádky, starost, trápení, problém Raggamuffin - obyvatel jamajského ghetta

Rastafariánství se rozšířilo po celém světě, ale stále se najdou lidé, kteří když vidí člověka s dready, tak si myslí, že fetuje a je to nějákej houmlesák.

Vrobyla firma Santus s.r.o.