Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁBOŽENSTVÍ VE SVĚTĚ Klademe si otázky týkající se vzniku a podstaty světa. Lidé mají různý názor, zda svět stvořil Bůh či ne. Je jich více nebo jen.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁBOŽENSTVÍ VE SVĚTĚ Klademe si otázky týkající se vzniku a podstaty světa. Lidé mají různý názor, zda svět stvořil Bůh či ne. Je jich více nebo jen."— Transkript prezentace:

1 NÁBOŽENSTVÍ VE SVĚTĚ Klademe si otázky týkající se vzniku a podstaty světa. Lidé mají různý názor, zda svět stvořil Bůh či ne. Je jich více nebo jen jeden? Podle odpovědi se přiklánějí k různým náboženstvím.

2 ISLÁM –náboženství založeno na víře proroka Mohameda,který napsal bibli „Korán“.
Oblasti: západní,východní a střední Asie, severní Afrika. MEKKA posvátné místo v Saudské Arábii. V mešitě je ukryt posvátný kámen zvaný „KABBA“ mešita Muslimové netolerují žádnou jinou víru než ISLÁM Znáš název budovy, ve které se muslimové modlí?

3 Místo, kde se Židé modlí se nazývá „SYNAGOGA“
JUDAISMUS - Místo, kde se Židé modlí se nazývá „SYNAGOGA“ Některá náboženství jsou rozšířena po celém světě. Víra je soukromou záležitostí každého člověka. Nejstarší vírou je JUDAISMUS, víra v jediného Boha. Víš, co znázorňuje obrázek, kdo jsou tito lidé a kde jsou?

4 Na obrázku jsou představitelé judaistického náboženství –ŹIDÉ, modlí se u „Zdi nářků“, ve svatém městě Jeruzalémě v Izraeli Svaté místo, kde Židé vkládají svá přání (motlitby) do štěrbinek ve zdi. Svou víru nikomu nevnucují.

5 HINDUISTÉ Náboženský směr východní Asie, především Indové.
Lidé věří v očistu těla i ducha v omytí se v posvátné řece INDUS. Zde se nejen smáčejí, ale pohřbívají své mrtvé, perou, a myjí se atd.

6 KŘESŤANÉ Lidé se modlí v kostele
Tato víra je přístupná pro všechny lidi. Je tolerantní ke všem ostatním vírám. Na Zemi je nejvíce lidí vyznávající tuto víru Lidé se modlí v kostele

7 Odpověz na tyto otázky:
Kostel, křesťanství Název budovy a které církvi slouží? Synagoga, judaismus Název budovy Název budovy Mešita, islám


Stáhnout ppt "NÁBOŽENSTVÍ VE SVĚTĚ Klademe si otázky týkající se vzniku a podstaty světa. Lidé mají různý názor, zda svět stvořil Bůh či ne. Je jich více nebo jen."

Podobné prezentace


Reklamy Google