Vánoce ve Velké Británii.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jak se slaví Vánoce u nás a ve světě
Advertisements

Vánoce v Řecku.
Aneb Šťastné a Veselé Vít Jaška 6.C
Vánoční zvyky u nás a ve světě
Vánoce a nový rok autor:Václav Čížek
Vypracoval: Michal Klaus
Ve světě.
Vánoce v Irsku Ondra Machala.
Vytvořeno: Michalem Málkem
Robin Drahoš Martin Fousek
VY_32_INOVACE_06_Lidé a čas
Vánoce v Německu vypracoval- radek Nedbal 9.b
Vánoce v Rusku.
Oprava chybné prezentace
Ruské Vánoce.
Vánoční zvyky a tradice
VÁNOČNÍ SNĚNÍ Draha Soukupová DD VAL.KLOBOUKY-Smolina Prosinec 2011.
Zdenka Suchánková DD Val. Klobouky- Smolina
DOMINIK HASIL,DD VAL.KLOBOUKY- SMOLINA
Svátky a tradice v Kanadě
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Vypracoval Matěj Leher
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Vypracovali Filip Joska a Zdenda Pham
 Většina Kanaďanů si na Štědrý večer (24.12) otevře jen jeden dárek a zbytek si otevřou až na Štědrý den ráno (25.12).  Někteří Kanaďané si na Štědrý.
Vánoce v Africe Vypracoval David Šereda 9.A.
Svátky 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
Autor: Mgr. Eliška Pitáková
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Vytvořili: D. Musílek a V. Veselý, 9.A
Prvouka 3.ročník ZŠ „DOMOV-RODINA-TRADICE -VÁNOCE“
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_41_Vánoce AUTOR: Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM: 1., 2. 1.
Tradice Velikonoc.
VY_32_INOVACE_268 CHRISTMAS.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
NÁZEV ŠKOLY:MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou, Kollárova 1045 AUTOR: Mgr. Bc. Alena Machulková NÁZEV: VY_32_INOVACE_8/08_Vánoce TEMA: Vánoce ČÍSLO PROJEKTU:
Dárky V tomto ročním období je populární dávání vánočních dárků. Dárky jsou většinou zabalené v červené, zelené barvě nebo ve slavnostním balicím papíru.
Téma Svátky v roce Téma Svátky v roce Název DUM Prosinec - Vánoce Popis Zvyky, Štědrý den pranostiky Ročník třída Autor Bc. Hana Štěpková Číslo.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Jarmila Nováková ČísloVY_32_Inovace_3331 NázevVánoce Téma hodinyVánoce PředmětPrvouka Ročník/y/3.
VÁNOCE - RUSKO.
V České republice: Ježíšek Ve spojených Státech Amerických: Santa Klaus V Rusku: Děda Mráz Ve Velké Británii: Otec Vánoc O Ježíši Kristu v některých Zemí.
 MATERIÁL JE URČENÝ PRO ŽÁKY 4. ROČNÍKU, PRO VÝUKU VĚCNÉHO UČENÍ  PREZENTACE NA INTERAKTIVNÍ TABULI  POMŮCKY: INTERAKTIVNÍ PERO, FIXY NA INTERAKTIVNÍ.
Vypracovali: Martin Madaj a Lukáš Dostál
Název školy Centrum Bazalka – Základní škola speciální a Mateřská škola speciální, o.p.s. Téma Svátky v roce Název DUM Listopad - Advent Popis Popis, zvyky,
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA, HLUŠICE AUTOR: MGR. PETRA PETRÁČKOVÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_1B_02_VÁNOČNÍ.
Kdy se vlastn ě slaví? Španělé mají 24. prosince pouze štědrovečerní večeři, u které se sejde celá rodina a jsou všichni pospolu. Většinou se na stříbrném.
VÁNOCE- FRANCIE.  Vánoční čas nastává ve Francie během adventu. Jedná se o 4 neděle, které předcházejí Vánocům. Jak praví tradice, každou neděli se na.
Anotace Jméno autora PaedDr. Šárka Kindlová Datum vytvoření Prosinec 2011 DUM 14 Ročník 4. ročník Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Tematický okruh Jazyk.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Základní škola a Mateřská škola, Chvalkovice, okres Náchod CZ /1
Vánoce kolem světa Veronika Lehotová 9.B 2017.
Slavíme Vánoce Na Vánoce se připravujeme už od počátku prosince. Tento předvánoční čas nazýváme advent. Ten začíná většinou poslední listopadovou neděli.
Filipíny Vytvořila: Natálie Schulzová 6.A.
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Madagaskar Stehlíková Lucie 6.B.
Vánoce na Maltě Terynková Natálie 8.A.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Vánoce na Haiti Linda Teclová 8.A.
Autor : Pavel Pechr Třída : 6.A
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Practice Vocabulary and your MEMORY.
Název školy:Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_14_ Christmas_ig1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta.
Vánoce v Australii By Eliška Benhartová
Název školy:Základní škola Chomutov, Písečná 5144 Název materiálu: VY_22_INOVACE_14_ Christmas_ig1 Číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Autor: Mgr. Iveta.
VÁNOCE V BRAZÍLII Adéla Pertlová, 6.B.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Luďka Pavlíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_19_Písmeno v TÉMATICKÝ.
PŘEDVÁNOČNĺ NÁLADA ADVENT :28:39.
VY_32_INOVACE_04A_VÁNOCE - CHRISTMAS
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_15 Prosinec a tradice
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola
Transkript prezentace:

Vánoce ve Velké Británii. Vypracovala – Bára Konečná 9.A

Štědrý den se slaví ve Velké Británii 25. prosince Štědrý den se slaví ve Velké Británii 25. prosince . Tradičně se slaví narození Ježíše Krista. Dětem ovšem dárky nosí Father Christmas (Otec Vánoc).Ten má na sobě červený oblek a pytel s dárky.

Ve Velké Británii před Vánoci lidé balí dárky, dávají na krb punčochy a zdobí strom.

Téměř každý připraví a sní speciální jídlo Téměř každý připraví a sní speciální jídlo . To často zahrnuje pečená krůta nebo krocan , brambory , pastinák a další zeleniny . Po hlavním chodu následuj vánoční pudink. Je plněný sušeným ovocem a ořechy . Biskupské chlebíčky jsou také populární na Štědrý den . Je to sladké pečivo plněné směsí sušeného ovoce a alkoholu .

Děti si druhý den ráno (25.) rozbalí své dárky a vysypou z punčoch sladkosti , které jim nadělil Otec Vánoc. Poté navštěvují své příbuzné, u kterých děti dostávají dárky také.

V Británii slaví Silvestra u hodin Big Ben, které o půlnoci začnou bít a vypukne velký ohňostroj a oslavy. Lidé si dávají předsevzetí a slaví s rodinou začátek nového roku.