Porada pracovníků z úseku územního plánování obcí s rozšířenou působností Karlovarského kraje Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Evidence územně plánovací činnosti systém ILAS
Porada pracovníků měst a obcí Královéhradeckého kraje vykonávajících agendu na úseku územního plánování a stavebního řádu část územní plánování 18. prosince.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Elektronický archiv územně plánovacích dokumentů obcí - územní plány obcí Karlovarského kraje.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Stavební zákon a územní plánování
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Kontroly provedené v roce 2013 Hradec Králové Nechanice Borohrádek Hronov Vrchlabí Janské Lázně Smiřice Libáň Brumov Náchod Trutnov Rtyně v Podkrkonoší.
Porada k problematice pořizování územních plánů obcí a TÉMA: ZÁKLADY ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ PRO POŘIZOVATELE pro starosty a pracovníky menších.
pro starosty obcí Karlovarského kraje
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
Komise pro strategii a rozvoj - Strategický rámec VŠ politiky / shrnutí Inovační strategie (+analýza) / shrnutí doc. Kebo - Pracovní návrh VZ zákona.
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
1 Územně analytické podklady Územně analytické podklady Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň,
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
Krajský rok informatiky Zlín Tvorba nepodkročitelného standardu GIS pro územní plánování v Libereckém kraji Ing. arch. Jana Děrdová, Ing.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
GIS Plzeňského kraje a projekty v rámci Digitální mapy veřejné správy Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Správní právo 3 Přednáška č. 6 JUDr. Veronika Vlčková
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Územní studie silnice II/380 Sokolnice - Čejč Vstupní jednání s obcemi, ORP, úřady územního plánování a stavebními úřady Krajský úřad Jihomoravsk ého kraj.
Územně analytické podklady Seminář pro pracovníky stavebních úřadů a úřadů územního plánování Jihomoravského kraje Brno, Ing. arch. Zita Řehůřková.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
1 Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Možnosti omezení vlastnických práv v ÚPD Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního.
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP 1.
Územně plánovací dokumentace Vybrané problémy pořizování a zpracování ve vztahu k DO.
MĚSTSKÝ ÚŘAD VALAŠSKÉ KLOBOUKY STAVEBNÍ ODBOR DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ 13. A 20. BŘEZNA 2013.
Vodohospodářské aktuality
Územní studie Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje
Stanoviska DO při projednávání Návrhu ÚPD
Kontroly ÚPČ – r / MěÚ Lovosice 04/ MěÚ Litoměřice
Územní studie silnice II/416 Žatčany – Slavkov u Brna
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
iLAS Evidence ÚPČ Registrační listy
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Závazná stanoviska orgánů územního plánování po novele stavebního zákona Štiřín
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Porada pracovníků obcí z úseku územního plánování
územního plánování na obcích v roce 2007
Seminář pro starosty obcí Karlovarského kraje
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Závazné stanovisko orgánu územního plánování
Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje
Územní opatření o stavební uzávěře
Územně analytické podklady
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Porada pracovníků z úseku územního plánování obcí s rozšířenou působností Karlovarského kraje Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování a stavebního řádu 8. června 2004

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 2 Program porady 8.00 – 8.30 Prezence 8.30 Zahájení 8.40Aktuelní informace a metodiky na úseku územního plánování rekapitulace některých závěrů porady XII/2004 informace o krajských ÚPD a ÚPP připravovaný nový stavební zákon Územní plánování a ochrana ZPF Mapový server KK Aktuální seznam DOSS Vyhodnocování vlivů ÚPD na životní prostředí Informace o přípravě jednotného postupu digi. zpracov. ÚPO pro GIS příspěvky na ÚPČ obcí coffee break 10.20Pořizování na žádost obcí Diskuze 12.30Závěr porady přestávka na oběd – Volná diskuze a konzultace pro zájemce

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 3 Cíle porady předat aktuelní informace z oblasti územního plánování analyzovat problematiku pořizování ÚPO obcemi s rozšířenou působností na žádost obcí ve správním obvodu

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 4 Rekapitulace některých závěrů porady XII/04 1/3 činnosti po schválení vyhlášení závazné části schválené ÚPD, oznámení NOÚP o nabytí účinnosti oznámení o námitkách opatření schvalovací doložkou uložení a předání předepsané dokumentace stavebnímu úřadu, obci s rozšířenou působností a NOÚP zaslání schématu hlavnímu výkresu ÚPD a platné obecně závazné vyhlášky o závazné části ÚPD všem DOSS doplnění rozpracovaného registračního listu schválené ÚPD a zaslání NOÚP a Ústavu územního rozvoje změny ÚPD: provedení záznamu o schválené změně (příp. o úpravě) ÚPD do hlavního výkresu ÚPD a založení kompletní dokumentace změny ke schválené ÚPD novela obecně závazné vyhlášky podle charakteru schválené změny bude předmětem kontroly (doložení předávacím protokolem nebo dopisem s doručenkou)

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 5 Rekapitulace některých závěrů porady XII/04 2/3 evidence územně plánovací činnosti v průběhu pořizování zasílání em v souladu s metodikou bude podmínka poskytování příspěvků kraje na ÚPČ nahlášení případných chyb nadřízenému orgánu územního plánování

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 6 Rekapitulace některých závěrů porady XII/04 3/3 využití urbanistické studie pro zpracování ÚPO prověření využitelnosti urbanistické studie z hlediska splnění požadavků na obsah a rozsah řešení ÚPO postup podrobně analyzován na CD z porady XII/04 kontroly obce s rozšířenou působností budou kontrolovány v roce 2005 v případě zjištění nedostatků bude kontrola opakována předmět kontroly na CD z porady XII/04

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 7 Zadání ÚP VÚC KK Byla uzavřena dohoda s DOSS k návrhu zadání ÚP VÚC KK bylo vydáno stanovisko NOÚP bude Zadání ÚP VÚC KK projednáno v RKK bude Zadání ÚP VÚC KK předloženo ke schválení Zastupitelstvu Karlovarského kraje Zpracování konceptu řešení ~ do 3/2005 Projednání konceptu řešení a souborné stanovisko ~ 2005 V případě schválení nového stavebního zákona v době pořizování bude dokumentace upravena, projednána a schválena podle nového zákona = ZÚR

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 8 ÚPG Sokolovska Řešené území: Sokolovská hnědouhelná pánev a dotčené okolí (367 km 2 ) 34 obcí, z toho 6 částí obcí, tj. 77 k.ú. Cíl: Vytvořit urbanistickou a krajinářskou koncepci nového využití území po těžbě v povrchových dolech. V současné době je před dokončením návrhová etapa (m 1:25 000) do září 2004 proběhne projednání s dotčenými subjekty následně bude zpracován čistopis dokumentace dotčeným subjektům, včetně obcí, budou předána schémata dokumentace

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 9 Připravovaný nový stavební zákon a zákony související změny oproti verzi z X/2003, která byla v neoficielním připomínkovém řízení v květnu proběhlo připomínkové řízení podle legislativních pravidel vlády dopady na výkon činnosti obcí s rozšířenou působností na úseku územního plánování pořizování ÚPD pro obce ve správním území pořizování ÚAP pro celé správní území návrh vymezení zastavěného území rozhodnutí o směně pozemků poskytování územně plánovacích informací ……… další významná ustanovení přechodná ustanovení o pozbytí platnosti starších ÚPD kvalifikační podmínky pro pracovníky ……… doporučujeme provést rozvahu o personálním, technickém a finančním zajištění

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 10 Územní plánování a ochrana ZPF Ing. Lucie Andrlová, odbor životního prostředí a zemědělství kontakt: tel.:

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 11

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 12 Aktuální seznamy Dotčené orgány státní správy Důležité orgány státní správy Ostatní instituce

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 13 Vyhodnocování vlivů ÚPD na životní prostředí 

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 14 Informace o přípravě jednotného postupu digitálního zpracování ÚPO pro GIS 1/3 Obce s rozšířenou působností byly informovány dopisem v březnu 2004 (rozesláno s dotazníky) Cílem systému je sjednotit vyjadřovací prostředky a interpretaci jevů ÚPO Výsledkem by mělo být efektivní využití údajů, lepší práce s informacemi a daty obsaženými v ÚPO, srozumitelnost grafického vyjádření a kompatibilita dat Jednotný postup zohledňuje odlišnosti práce projektantů a jejich programového vybavení Systém katalogu jevů umožňuje zohlednění specifik využití území v jednotlivých obcích Pro uvedení do praxe budou, kromě výhod vyplývajících z možností GIS, motivací také příspěvky kraje na zpracování ÚPO

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje etapa: Zpracování katalogu jevů digitálního územního plánu obce Karlovarského kraje – do Pracovní tým byl sestaven s využitím doporučení ORP:  koordinace: Ing. arch. Pavel Koubek  UPS: A. Kasková, J. Jelínek, O. Fára, M. Míka  UOP: V. Poláčková, L. Vystyd, K. Zoch, I. Štros Konzultace s pořizovateli – červenec 2. etapa: Návrh prostředků a postupů digitalizace jevů a datového modelu digitálního ÚPO – do září Informace o přípravě jednotného postupu digitálního zpracování ÚPO pro GIS 2/3

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 16 Podkladem pro zpracování je Katalog jevů Jihomoravského kraje  Microsoft Excel Microsoft Excel Informace o přípravě jednotného postupu digitálního zpracování ÚPO pro GIS 3/3

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 17 Pořizování na žádost obcí 

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 18 Děkujeme za pozornost

Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje 19 Kontakty vedoucí odboru regionálního rozvoje Ing. arch. Jaromír Musil vedoucí oddělení územního plánování a stavebního řádu Ing. Hana Šikolová pracovníci na úseku územního plánování Ing. arch. Jana Češková Ing. Lenka Burešová Bc. Jaromír Trtík