Investiční projekty. Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Informace o fungování MAS Vizovicka a Slušovicka
Pravidla pro žadatele I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
V Harmonii s přírodou Program LEADER ČR 2007 Ing. Anna Bartošová Zábřeh
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Co je třeba udělat pro vznik o.p.s. Hradecký venkov se sídlem v Nechanicích :
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
Správa a distribuce dotací z fondů EU a státního rozpočtu ČR Tisková konference HVB Bank a České pojišťovny 3. října 2006.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Připravované grantové programy Fondu Vysočiny pro rok 2008 Garant odbor životního prostředí Krajský úřad kraje Vysočina Jihlava
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Dotační program vodohospodářské infrastruktury
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Přehled preferenčních kritérií
maximální spoluúčast kraje 70 % příjem žádostí –
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Seminář: Školství v regionu a jeho perspektivy – podprogram
Setkání regionálních výrobců
odbor politiky bydlení
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
SCLLD MAS HORNÍ POMORAVÍ
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
F4 – Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností
Leader ČR 2008 – Školení žadatelů
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
SCLLD MAS MOST VYSOČINY
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Transkript prezentace:

Investiční projekty

Vymezení žadatele-příjemce podpory Podnikatelské subjekty Podnikatelské subjekty  právnické osoby se sídlem nebo působností ve schváleném mikroregionu  fyzické osoby s bydlištěm nebo místem podnikání v daném mikroregionu Neziskové organizace se sídlem nebo s působností v daném mikroregionu Neziskové organizace se sídlem nebo s působností v daném mikroregionu Obce a svazky obcí s k.ú. uvnitř mikroregionu Obce a svazky obcí s k.ú. uvnitř mikroregionu

Registrace podnikatele: zemědělská nebo lesnická prvovýroba Registrace podnikatele: zemědělská nebo lesnická prvovýroba Začínající nebo malý a střední podnik (méně než 250 zaměstnanců a méně než 1,450 mld. Kč obratu) Začínající nebo malý a střední podnik (méně než 250 zaměstnanců a méně než 1,450 mld. Kč obratu) Vyloučení měst nad obyvatel Vyloučení měst nad obyvatel Bodové zvýhodnění projektů v obcích do Bodové zvýhodnění projektů v obcích do obyvatel

Forma a výše podpory Celkové přijatelné náklady na 1 projekt – minimálně ,- Kč (dotace ,-) Celkové přijatelné náklady na 1 projekt – minimálně ,- Kč (dotace ,-) Minimální počet projektů na mikroregion – 2 (z toho min. 1 a třetina dotace pro podnikatelský subjekt) Minimální počet projektů na mikroregion – 2 (z toho min. 1 a třetina dotace pro podnikatelský subjekt) Maximální počet projektů na mikroregion 5 (v odůvodněných případech 7) Maximální počet projektů na mikroregion 5 (v odůvodněných případech 7) Maximální výše dotace na projekt – 3 mil. Kč Maximální výše dotace na projekt – 3 mil. Kč

Podmínky pro poskytnutí podpory Nepřípustný souběh dotace z různých dotačních titulů Nepřípustný souběh dotace z různých dotačních titulů Realizace projektu může začít nejdříve po datu jeho schválení ředitelkou odboru Realizace projektu může začít nejdříve po datu jeho schválení ředitelkou odboru Přijatelné výdaje – viz dokumentace (nelze: nákup nemovitostí a dopr. prostředků) Přijatelné výdaje – viz dokumentace (nelze: nákup nemovitostí a dopr. prostředků) Vlastnictví nebo spoluvlastnictví majetku, 5 let pojištění a péče Vlastnictví nebo spoluvlastnictví majetku, 5 let pojištění a péče Výběrové řízení na dodavatele dle zákona 137/2006 Výběrové řízení na dodavatele dle zákona 137/2006

Nová stavba – schválená úz. plán. dokumentace nebo urbanistická studie Nová stavba – schválená úz. plán. dokumentace nebo urbanistická studie Zahájení čerpání dotace až po vyčerpání celého podílu vlastních prostředků Zahájení čerpání dotace až po vyčerpání celého podílu vlastních prostředků Poslední faktura pro HVB, a.s.nebo Českou pojišťovnu Poslední faktura pro HVB, a.s.nebo Českou pojišťovnu Dokončení projektu max (žádost o kolaudaci, písemné oznámení o zahájení zkušebního provozu) Dokončení projektu max (žádost o kolaudaci, písemné oznámení o zahájení zkušebního provozu) Respektování doporučeného standardu ubytovacích služeb ( Respektování doporučeného standardu ubytovacích služeb (

Zálohové faktury možno hradit z vlastních prostředků Zálohové faktury možno hradit z vlastních prostředků Závěrečné vyhodnocení akce podle data uvedeného v rozhodnutí o poskytnutí Závěrečné vyhodnocení akce podle data uvedeného v rozhodnutí o poskytnutí dotace dotace Vrácení neoprávněně čerpané části dotace do 3 měsíců, nejpozději do Vrácení neoprávněně čerpané části dotace do 3 měsíců, nejpozději do

Přílohy žádosti: Výpis z příslušného rejstříku žadatele (stáří max. 3 měsíce) Výpis z příslušného rejstříku žadatele (stáří max. 3 měsíce) Výpis z trestního rejstříku (max. 3 měsíce) Výpis z trestního rejstříku (max. 3 měsíce) Daňové přiznání, účetní výkazy Daňové přiznání, účetní výkazy Čestná prohlášení o bezdlužnosti vůči státu Čestná prohlášení o bezdlužnosti vůči státu Čestné pohlášení o konkurzu Čestné pohlášení o konkurzu Čestné prohlášení o nečerpání dotací z jiných zdrojů Čestné prohlášení o nečerpání dotací z jiných zdrojů

Čestné prohlášení o zajištění vlastních prostředků Čestné prohlášení o zajištění vlastních prostředků Vyplněné formuláře ISPROFIN Vyplněné formuláře ISPROFIN Snímek pozemkové mapy a výpis z KN Snímek pozemkové mapy a výpis z KN Dokumentace o zadání veřejné zakázky Dokumentace o zadání veřejné zakázky Smlouva mezi investorem a dodavatelem Smlouva mezi investorem a dodavatelem Aktualizované formuláře ISPROFIN Aktualizované formuláře ISPROFIN

Výběr projektů Vyhlášení výzvy na předkládání projektů do Vyhlášení výzvy na předkládání projektů do Registrace projektů v MAS do Registrace projektů v MAS do Administrativní kontrola (MAS), kritéria přijatelnosti (ZAPÚ) Administrativní kontrola (MAS), kritéria přijatelnosti (ZAPÚ) VK MAS provádí bodování projektů a sestaví pořadí vybraných projektů s uvedením náhradníků do 30 % limitu VK MAS provádí bodování projektů a sestaví pořadí vybraných projektů s uvedením náhradníků do 30 % limitu

Výběr projektů schvaluje programový výbor MAS, projedná veřejná schůze mikroregionu, ověří a sladí Hodnotitelská komise MZe a schválí ředitelka odboru (do ) Výběr projektů schvaluje programový výbor MAS, projedná veřejná schůze mikroregionu, ověří a sladí Hodnotitelská komise MZe a schválí ředitelka odboru (do ) VK MAS boduje podle výběrových kritérií uvedených v záměru MAS a při výběru projektů dbá na naplnění závazných parametrů programu VK MAS boduje podle výběrových kritérií uvedených v záměru MAS a při výběru projektů dbá na naplnění závazných parametrů programu

Kontroly, monitorování a hodnocení Kontroly před poskytnutím podpory ex ante – zahájení akce po podpisu seznamu vybraných projektů ředitelkou odboru Kontroly před poskytnutím podpory ex ante – zahájení akce po podpisu seznamu vybraných projektů ředitelkou odboru Kontroly v průběhu čerpání podpory interim – dodržování podmínek Kontroly v průběhu čerpání podpory interim – dodržování podmínek Kontroly po skončení realizace ex post Kontroly po skončení realizace ex post

Monitorování V průběhu realizace projektu – čtvrtletní hlášení žadatelů a ZAPÚ Hodnocení Provádí ZAPÚ podle daných kritérií Sankce: za nedodržení podmínek Programu možnost odnětí celé dotace

Děkuji vám za pozornost Hana Havelková Hana Havelková Odbor koncepce rozvoje venkova MZe Odbor koncepce rozvoje venkova MZe Tel.: Tel.: