Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
JAK NA DOTACE NA VYSOČINĚ? RVVZ Vysočina 23. –
Advertisements

Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Nástroje na podporu bydlení v ČR Ekonomika bydlení a technické infrastruktury.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
Program rozvoje venkova ČR na období Osa 4 Leader Ing. Kateřina Adamcová, oddělení metodiky Osy 4 PRV.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Podpora v rámci Programu rozvoje venkova v období
INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA STRAKONICE (= IPRM)
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Jednání RHMP, Evropský sociální fond Evropský fond pro regionální rozvoj Praha a fondy EU Praha a fondy EU 7. výzva OPPK Ing. Milan Richter.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
ˇ  Součást Operačního programu „Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika  Slouží zejména k financování projektů neinvestičního.
Perspektivy rozvoje venkova RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo pro místní rozvoj.
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
Sociální problematika na venkově Od Programu obnovy vesnice k LEADERu Ing. Roman Línek náměstek hejtmana pověřený zastupováním Pardubický kraj
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Podpora vodohospodářské infrastruktury v obcích Zlínského kraje Zlín Lenka Gregorová.
Program rozvoje venkova, - pro obce Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. poradkyně ministra zemědělství.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Národní dotační programy
Integrovaný regionální operační program
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Změny v soutěži Vesnice roku
Výsledky projednávání
Transkript prezentace:

Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina

Fond Vysočiny NázevZaměřeníUzávěrka Jednorázové akce 2008 Podpora volnočasových a sportovních akcí dětí a mládeže Sportoviště 2008 Nezbytná údržba sportovišť – nátěry, drobné stav úpravy apod Čistá voda 2008 Studie a projektová dokumentace související se zásobováním pitnou vodou a čištěním odp. vod Diagnoza památek 2008 Předprojektová dokumentace, průzkumy a posudky Metropolitní sítě VIII Vytváření základní komunikační infrastruktury

Zásady ZK NázevZaměřeníUzávěrka Datové úložiště veřejné správy Podpora bezpečného ukládání dat a archivace Oprava a údržba válečných hrobů a pietních míst Nezbytná údržba těchto míst vztahujících se k 1. sv. válce Pasporty místních komunikací Pořízení případně aktualizace pasportů místních komunikací jejichž vlastníky jsou obce Hospodaření v lesích Obnova lesů poškozených emisemi Zajištění a výchova lesních porostů Ekologické a k přírodě šetrné technologie Digitální podoba lesních plánů

MMR ČR NázevZaměřeníUzávěrka Regenerace panelových sídlišť Obnova panelových domů Výstavba technické infrastruktury Dopravní a technická infrastruktura k budoucí výstavbě bytových domů a RD Podporované byty Pro handicapované občany – sociálně zdravotně Opravy olověných rozvodů v domech Výměna těchto rozvodů za účelem snížení obsahu olova v pitné vodě Program obnovy venkova - regionální Podpora vítězů soutěže Vesnice roku Podpora zapojení dětí a mládeže do komunitního života obce Podpora spolupráce obcí na obnově a rozvoji venkova

Státní fond dopravní infrastruktury NázevZaměřeníUzávěrka Zvýšení bezpečnosti dopravy Projektové dokumentace a vlastní realizace Výstavba a údržba cyklostezek

Skupina opatření III.1 - Diverzifikace hospodářství venkova (50 %) – projekty v obcí do 2000 obyvatel Skupina III.2 - Zlepšení kvality života ve venkovských oblastech (48 %) Skupina III.3 - Vzdělávání a informování hospodářských subjektů působících v oblastech, na něž se vztahuje osa III (2 %) III.1.1 Diverzifikace činností nezemědělské povahy – 575 mil. Kč III.1.2 Podpora zakládání podniků a jejich rozvoje – 383 mil. Kč III.1.3 Podpora cestovního ruchu – 319 mil. Kč III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby – 997 mil. Kč III Obnova a rozvoj vesnic – 797 mil. Kč III Občanské vybavení a služby – 200 mil. Kč III.2.2 Ochrana a rozvoj kulturního dědictví venkova – 230 mil. Kč Program rozvoje venkova – osa III.

Lead-Partner Sdružení obcí Vysočiny (SOV) Projektpartner: EU Plattform Pro Waldviertel Regionaler Entwicklungsverband NÖ West Fond malých projektů/Dispoziční fond Vysočiny

Zaměření projektů: „people-to-people“ projekty zaměřené na setkávání lidí Malé investiční projekty Musí mít silný přeshraniční dopad Lead partner princip nebude vyžadován po konečných příjemcích Maximální doba pro realizaci 15 měsíců

Vysočina – dispoziční fond Alokace = ,- € Celkové náklady projektu:Min 2.352,- € Max ,- € EFRE-podpora v %:max. 85 % EFRE-podpora v €:min € - max € Předpokládané vyhlášení programu je II. pololetí 2008

Děkuji za pozornost Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina ,