Celnictví Celní řízení.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Propojení systémů ECS a EMCS
Advertisements

Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastEkonomika a účetnictví – Obchod DUMVY_32_INOVACE_EKU_336.
Import vozové zásilky kamionovou dopravou z ISTANBULU do OSTRAVY
Aktuální informace z oblasti NCTS
Smíšená pracovní skupina pro e-Customs
Dovolte abych se představil Antonín Blomer Celní Deklarace.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Havarijní postupy SMSK – HelpDesk ECS HAVARIJNI POSTUP DATA NEJSOU V SYSTÉMU ZAHAJEN DNE __________ ( Datum/hodina NCTS HAVARIJNI POSTUP DATA.
Alena Paulová Zákon o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu 1.
Jíloviště Web Základní informační zdroj: Základní informační zdroj:
Celnictví Celní režimy.
Základní pojmy celnictví
E-Dovoz obecná část 12. zasedání Trade Contact Group 29. července 2010, Praha 1.
Strana 1/ Smíšená skupina pro e-Customs e-Customs představení projektu Ing. Jaroslav ILLE 2. odbor GŘC Ing. Libor KLapal 6. odbor GŘC.
Praktické dopady modernizace CS ČR z pohledu držitelů povolení
DÍLČÍ OBLASTI DPH PŘI DOVOZU ZBOŽÍ
Celní správa České republiky
Kontrola zboží dvojího použití - nové aspekty Ing. Svatopluk Leitgeb 10. listopadu 2009 © 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
POUŽITÍ REŽIMŮ 42 a 63 Celní správa České republiky Ing. Jiří Štrupl
Založení a vznik Fiktivní firmy
Zahraniční obchod Vývozní operace.
Cla a celní politika Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Celní správa České republiky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Cenné papíry peněžního trhu
Cla a celní politika Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Výpočet celní hodnoty, cla a daní
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
OBLAST UDĚLOVÁNÍ LICENCÍ. Žádost právnické osoby pro každou smlouvu, jejímž předmětem je obchod s VM podle § 2 odst.1 nebo. Žádosti a dokumentace § 14.
Celnictví Význam a druhy cel.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_
Daňové doklady Správnost DPH se prokazuje pomocí daňových dokladů vystavovaných podle § 26 – 35a ZDPH a následně též podle § 45 – 46 ZDPH (opravy), Daňové.
Licenční správa říjen 2008 KONTROLA EXPORTU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ- SOUČASNÝ VÝVOJ PRÁVNÍ PŘEDPISY ES V OBLASTI KONTROLY VÝVOZU ZBOŽÍ DVOJÍHO POUŽITÍ A.
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část Právnická fakulta MU Brno říjen 2011 zpracoval: Petr Průcha.
JSD - dovoz Smíšená pracovní skupina Praha,
DOKUMENTÁRNÍ AKREDITIV
VRÁCENÍ /REFUNDACE/ CLA
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46 ZDPH (opravy), Daňové doklady nejčastěji.
EU legislativa v oblasti kontroly vývozu zboží dvojího použití Ing. Zora Ondrejčíková Licenční správa Oddělení mezinárodních kontrolních režimů 10. listopadu.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Právní procesy.
DPH u vývozu zboží (z pohledu zák. č. 235/2004 Sb
IV. Dovoz zboží © Dashöfer Holding, Ltd. a Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o.
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46a a 49 – 50 ZDPH (opravy), Daňové.
III. Vývoz zboží © Dashöfer Holding, Ltd. a Verlag Dashöfer, nakladatelství, spol. s r. o.
INCOTERMS 2000 Tereza Kyselovská.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží nebo.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH Právní úpravu této problematiky nalezneme v § 21 – 25 ZDPH, Daň na výstupu při dodání zboží, poskytnutí.
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Daňové doklady DPH se vyčísluje na daňových dokladech vystavovaných podle § 26 – 35 ZDPH a následně též podle § 42 – 46a a 49 – 50 ZDPH (opravy), Daňové.
VÝVOZ A VÝSTUP ZBOŽÍ Z EU Ing. Michal Šedivý, odbor 21
Informace k jistotám v UCC, IA, DA („zárukám“)
PROBLEMATIKA PŮVODU ZBOŽÍ
N_SD/c-pVPH TB č. 9 Správa dokumentů v mezioborových souvislostech – 1. část.
Celní audit. Není právními předpisy EU plně definován Pojem celní audit je použit pouze 2x v prováděcím nařízení k celnímu kodexu, není nijak podrobně.
Celnictví Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN: , financovaného.
Celní správa České republiky ZMĚNY V PROVÁDĚCÍCH PŘEDPISECH – CELNÍ HODNOTA (Stručný přehled k IA a DA k UCC)
Materiál je určen pro 3. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Aktivní bankovní operace – úvěry pro občany
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Celní správa České republiky
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Celní řízení a sankce v celním právu Alena Salinková
Uskutečnění zdanitelného plnění a povinnost přiznat DPH
Seminář pro administrátory
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
Živnostenské podnikání (správně-právní režim) II. část
Zadávání veřejných zakázek na pomezí práva soukromého a veřejného
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Celnictví Celní řízení

Účelem celního řízení je propuštění zboží do některého z navrhovaných režimů. Celní řízení je zahájeno na základě celního prohlášení deklaranta u celního úřadu. Celní prohlášení se většinou podává v písemné nebo elektronické formě.

Lze provést i ústní celní prohlášení, většinou však pouze u neobchodního zboží a u zboží nízké hodnoty (do 1 000 EUR). Obvykle je celní prohlášení předkládáno v listinné formě Jednotného správního dokladu (JSD). Údaje uvedené v JSD by měly být doloženy některými dokumenty.

Dokumenty faktura – vystavená vývozce, potvrzující měnu a částku, která bude uhrazena, certifikát o původu zboží, přepravní doklad – potvrzuje uzavření smlouvy s přepravcem a výši přepravních výloh, balící list, vývozní nebo dovozní licence, veterinární, zdravotní a další potvrzení.