R O Z H O D O V Á N Í Patří ke klíčovým manažerským dovednostem (ve všech oborech a oblastech života): - výroba, finance, informatika, doprava, služby,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PhDr. Věra Strnadová, Ph. D.
Advertisements

P ODNIKATELSKÉ DOVEDNOSTI PRO ROZVOJ MSP A NNO V K RÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Projekt CZ.1.07/3.2.10/ Společnost pro právní a ekonomické vzdělávání.
M A N A G E M E N T 3 Akad. rok 2009/2010, Letní semestr
Hodnotový management Teorie rozhodování
V e d e n í l i d í.
© HMP 2003 DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Trenér TRÉNINKOVÁ ČÁST „Řízení lidských zdrojů“ Trenér.
Adéla Masopustová Alena Seifrtová Lukáš Hůla
a jeho využití u klientů po CMP
AKTIVNÍ STÁRNUTÍ A MEZIGENERAČNÍ SOLIDARITA, ČILI JAK VŠTE VEDE STUDENTY K RESPEKTU A CHÁPÁNÍ STARŠÍCH OBČANŮ Mgr. Lenka Hrušková, Ph.D. VŠTE v Českých.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Firma a nejistota Aplikace rozhodování v podmínkách rizika a nejistoty na firmu Teorie firmy.
M ANAŽERSKÝ TÝM Z POHLEDU OSOBNOSTNÍ TYPOLOGIE M GR. R ENÁTA Z AJÍČKOVÁ Ředitelka Gymnázia mezinárodních a veřejných vztahů Praha s.r.o. Ředitelka Soukromého.
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_05_PLÁNOVÁNÍ.
PLÁNOVÁNÍ Vrcholným úkolem podnikového řízení je určování konkrétních podnikových cílů, jejichž prostřednictvím má být dosažen konečný cíl, dlouhodobá.
VY_32_INOVACE_EKO_08 CHOVÁNÍ ZÁKAZNÍKA. Autor: Ing. Hana Motyčková „Autor je výhradní tvůrce materiálu.“ Datum vytvoření: Klíčová slova: chování.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_99.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Zavádění a údržba informačních systémů
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE AUTOEVALUACE SLUŽEB ICT listopad 2006 (c) Radek Maca.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_045 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
(komentovaný přehled)
Kompetence žáka – absolventa Ing. Dana Juchelková
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_STYLY.
Strategické plánování. Management rozhoduje o: Předmětu podnikání Jeho cíli Způsobu, jak k tomu cíli dospět STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Nákupní chování spotřebitele
Nikdo není schopen zahrát sám celou symfonii ...
Lenka Zahradníčková
Autor: ING. HANA MOTYČKOVÁ
Rozhodování v podmínkách neurčitosti
Kampaň pro rovnost šancí CZ / /0216 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.. realizátor:
MANAGEMENT - Pojetí managementu
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Specifické metody SP LS 2014
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Vnitřní činitelé výuky: Žák jako učící se osobnost
Tržní prostředí.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ZÍSKÁVÁNÍ A VÝBĚR PRACOVNÍKŮ
Peřinová Tereza Povalová Markéta OA a JŠ s právem SJZ Přerov.
T3 Osobnost vedoucího. Management = umění ? = věda ? Manažerem se člověk rodí ? stává na základě praxe ? naučí být ve škole ?
Model strategie marketingového mixu
Přednáška č.1 Školský management Mgr. Jana Kratochvílová.
Didaktické metody Androdidaktika.
Bidrmanová, Rintelová Učitelství praktického vyučování
PSYCHICKÁ PŘÍPRAVA VE SPORTU
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Podporujeme zájem o odborné vzdělávání Helena Úlovcová Národní ústav odborného vzdělávání Konference Budoucnost odborného školství, Praha,
Profese učitele z pohledu praxe střední školy (vážně i nevážně) Duben 2008.
OB21-VVP-HUM-OBN-MIK-M O s o b n o s t Mgr. Marie Mikulcová.
Model struktury strategického managementu
Konflikt  Náročná situace, střetnutí protichůdných sil na cestě k cíli.  Situace, v níž je nutno vybrat z určitých variant či alternativ  Do konfliktu.
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_1F Škola:
Výchova (definice) celoživotní společenský proces ovlivňování osobnosti…. proces záměrného působení na osobnost člověka… směřující k cíli vzájemné působení.
Zátěž a rizika povolání a optimismus učitele
VYUČOVÁNÍ A UČENÍ A/ B/ a/ cíle výuky b/ klíčové kompetence
PROFESE UČITELE Radek Šír.
VOLBA STYLU ROZHODOVÁNÍ
Název: Marketing – podnikoví zákazníci Autor: Ing.Jan Štěpka
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Ing. Veronika Dostálková MBA
Didaktické metody Androdidaktika.
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Temperament, charakter, motivace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

R O Z H O D O V Á N Í Patří ke klíčovým manažerským dovednostem (ve všech oborech a oblastech života): - výroba, finance, informatika, doprava, služby, školství, lidské zdroje, obchod… Zahrnuje proces rozhodování, metody, motivaci, vlivy, alternativy, strategie, taktiky a styly

1.typ - samostatný  rozhoduje se snadno, rychle, bez vlivu „rádců“  někdy sklony k riskování  neuvědomuje si předem důsledky svého rozhodnutí  řídí se intuicí, pocity vítězí nad rozumem  většinou optimistický pohled do budoucnosti (úkol - do ŠS uveď někoho ze třídy s touto dovedností)

2. typ - logický  vyhodnocuje všechny možnosti i následky svého rozhodnutí  zvažuje pro - proti  opírá se o znalost svých silných i slabých stránek  získává mnoho informací pro co nejlepší rozhodnutí  vítězí rozum nad pocity  pomalejší úvahy nad všemi podklady a argumenty  Nakonec ale rozhodnutí pevné !  (úkol - do ŠS uveď někoho ze třídy s touto dovedností)

3. typ - opatrný  váhá, má strach z pochybení a špatného rozhodnutí  opakovaně posuzuje „rub a líc“, „misky vah“  v hlavě vzniká chaos, zmatek → nechává rozhodnutí jiným  bojácný, ohleduplný, tolerantní, zmanipulovatelný  (úkol - do ŠS uveď někoho ze třídy s touto dovedností)

4.typ - ohleduplný  tolerantní, přizpůsobivý, citlivý  vůle ostatních vítězí nad vůlí vlastní  nebývá vůdčí osobností, je ovlivnitelný  (úkol - do ŠS uveď někoho ze třídy s touto dovedností)