Europejskie Ugrupowanie Współpracy Terytorialnej TRITIA.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statutární město Ostrava
Advertisements

Programové období , 20. mezinárodní sympozium INOVACE JUDr
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Spolupráce s mikroregiony
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
Aktuální stav čerpání evropských fondů Příprava na další programovací období z pohledu regionů Mgr. Radko Martínek hejtman Pardubického kraje.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Potřeby a strategický rozvoj měst v evropském kontextu Oldřich Vlasák Poslanec Evropského parlamentu Předseda Svazu měst a obcí České republiky Konference.
MSP v české ekonomice a dotační podpora z EU a státních prostředků.
12. září 2014 Slide N° září 2014 Slide č. 1 Sekretariát Urbact URBACT II Evropský program územní spolupráce při integrovaném a udržitelném.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky v kontextu rozvoje venkova Olomouc František Winter.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
EHP a Norské Fondy Suzana Jovaševićová Ministerstvo financí ČR – Národní kontaktní místo.
Programové období Benefit Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 Datum:
Evropské seskupení pro územní spolupráci TRITIA – vývoj spolupráce čtyř regionů Mgr. Petr Ksenič Ostrava, 18. října 2011.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Monitoring dalšího vzdělávání
Pracovní skupina Dopravní politika Dopravní sektorové strategie 2. fáze.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje Miroslav Novák náměstek hejtmana kraje.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
1 Inovace 2007 Týden výzkumu, vývoje a inovací Operační programy na období Doc. Ing. Karel Šperlink, CSc.prosinec 2007.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Co nám přinesl LEADER (14) Bilance naplňování SPL Opatření IV.1.2. Lada Nevečeřalová
Východiska Klíčové téma - problematika podvodů obecně a korupce.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Mezinárodní konference Ekonomické fórum ČR – SR 2010 Možnosti přeshraniční spolupráce 2007 – 2013 Ostrava 28. – , hotel Imperial Ing. Rostislav.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Daniel Braun 1. náměstek ministra Výsledky střednědobého hodnocení, návrh rozvojových cílů.
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
RPS/CSF Průběh realizace RPS Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
FONDY EU Programové období
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Regionální konference Zlínského kraje Univerzita Tomáše Bati, Zlín, Příprava operačního programu přeshraniční spolupráce Cíle 3 – Evropská.
PRAHA INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE ÚZEMÍ KARLOVY VARY.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Sněm Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. čtvrtek od 17:30 Kulturní dům Libňatov.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Evropský sociální fond v ČR * Městská knihovna, Praha.
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Role Olomouckého kraje při implementaci programu INTERREG V-A ČR-Polsko Seminář „Jak na přeshraniční projekty s Polskem v období “, Olomouc, 3.
Základní informace o KAP a MAP 10. března Přehled důležitých zkratek Evropské strukturální a investiční fondy (ESI fondy = ESIF) Krajské akční plány.
Regionální interveční rámec pozice AK ČR pro programové období 2014+
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Vyhlášené programy v roce 2016/2017
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Operační program VaVpI spuštěn
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
ZALOŽENÍ ESÚS V EUROREGIONU NEISSE-NISA-NYSA
Daniel Braun Ministerstvo pro místní rozvoj Praha, 22. června 2012
Regionální akční plán Olomouckého kraje
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje Jablunkovska
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Europejskie Ugrupowanie Współpracy Terytorialnej TRITIA

Vývoj založení EUWT TRITIA – rozhodnutí založit seskupení 2010 – tvorba zakládajících dokumentů a návrhu organizační struktury 2011 – zahájen proces schvalování účasti jednotlivých regionů v seskupení souhlasné stanovisko pro český a slovenský region Polské ministerstvo vzneslo připomínky bez jejichž zapracování nebude vydáno souhlasné stanovisko

Vývoj založení EUWT TRITIA /2012 odeslána žádost o opětovné schválení upravených zakládacích dokumentů a příslušná ministerstva 05/2012 MSK + ŽSK mají souhlasná stanoviska ministerstev Polské MZV vzneslo novou připomínku k dokumentům V TUTO CHVÍLI NENÍ MOŽNÉ ZAPRACOVÁVAT DO DOKUMENTŮ DALŠÍ ZMĚNY! Změny dokumentů podléhají schválení v orgánech regionů, což by znamenalo prodloužení procesu o dalších cca 6 měsíců

Strategie EUWT TRITIA Strategie EUWT TRITIA bude vytvořena syntézou tří bilaterálních přeshraničních strategií, které vzniknou v rámci realizovaných projektů Finalizace bilaterálních strategií – 1. pol Syntéza strategií – 2. pol Strategie bude identifikovat a definovat potřeby území TRITIE Bude sloužit jako podklad pro vyjednávání pozice EUWT TRITIA v období a následné efektivní čerpání prostředků ze strukturálních fondů EU

Pozice EUWT v programovacím období Vzhledem k dohodě na úrovni ministerstev je jasné, že struktura operačních programů zůstane pro období stejná jako v současném programovacím období Pro EUWT TRITIA je důležité upevnit svou pozici v rámci přeshraničních operačních programů, aby bylo možné čerpat prostředky na trilaterální projekty Cílem vyjednávání by mělo být aby mohl EUWT TRITIA využívat finanční prostředky přeshraničních OP na své aktivity prostřednictvím využití flexibility 20% prostředků na neoprávněné území, využívání integrovaných územních strategií a společných akčních plánu PRO ZÍSKÁNÍ SILNĚJŠÍ POZICE PRO VYJEDNÁVÁNÍ JE POTŘEBA ABY BYL EUWT ZALOŽEN A FORMÁLNĚ EXISTOVAL

O jakých finančních prostředcích jednáme? Celková alokace Operačního programu Česká republika – Polská republika 2007 – 2013 byla EUR Celková alokace Operačního programu Slovenská republika – Česká republika 2007 – 2013 byla EUR Celková alokace Operačního programu Polská republika – Slovenská republika 2007 – 2013 byla EUR

Podíl EUWT TRITIA na finančních prostředcích OP přeshraniční spolupráce Pomyslný podíl EUWT TRITIA na finančních prostředcích lze určit poměrnou částí určenou na základě rozlohy ESÚS a oprávněného území programů Podíl na OPPS CZ – PL 2007 – 2013 cca 103 mil. EUR Podíl na OPPS SK – CZ 2007 – 2013 cca 41,5 mil. EUR Podíl na OPPS PL – SK 2007 – 2013 cca 46,3 mil. EUR CELKEM = cca 191 mil. EUR

Shrnutí o Pro umožnění zapojení EUWT TRITIA do vyjednávání nového programovacího období je nutné, aby byl ESÚS formálně založen o Pro upevnění pozice EUWT TRITIA je potřeba mít hotovou strategii o Cílem vyjednávání by mělo být: o umožnění realizace trilaterálních projektů prostřednictvím využití flexibility 20% prostředků na neoprávněné území, využívání integrovaných územních strategií a společných akčních plánu

Děkujeme za pozornost Cieszyn