VY_32_INOVACE_E3-02 POČÍTAČOVÝ TISK AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: POČÍTAČOVÝ TISK Časová náročnost:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Laserová tiskárna barevná
Advertisements

Publikované materiály pochází ze zdrojů autora.
Inkoustové tiskárny.
Počítačová grafika.
Úvod do tématu.  Odvětví informatiky -> používáme PC k tvorbě uměleckých grafických materiálů  Vytváříme ji buď zcela digitálně, nebo s využitím nasnímaných.
Přídavná zařízení.
Ostatní vnitřní komponenty
POČÍTAČOVÉ TISKÁRNY VY_32_INOVACE_E3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
Počítačová grafika Nagla Al Samsamová 4.B.
III/2 XVII ABC
Tiskárny.
Počítačová grafika Základní pojmy.
Informační a komunikační technologie
Referát č. 18 Počítačová grafika, prezentace (základní pojmy a principy z oblasti počítačové grafiky, grafické a multimediální formáty, jejich vlastnosti.
Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673 Projekt CZ.1.07/1.5.00/ EU peníze pro Obchodní akademii Náchod Číslo-název šablony a klíčové aktivity.
Tiskárny 1. část Výstupní zařízení.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_059 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
LED tiskárna barevná Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí LED diod resp. práškového toneru. Využívají se celkem čtyři tonery (tři barevné,
Základní pojmy počítačové grafiky
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Inkoustová tiskárna Do této kategorie patří tiskárny, které tisknou pomocí inkoustu. Obr. 1.
POČÍTAČOVÝ TISK.
Grafika a digitální fotografie
VSTUPNÍ A VÝSTUPNÍ ZAŘÍZENÍ II
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Grafika a digitální fotografie Volitelný modul úrovně P díl č. 2.
Rozlišujeme dva základní
bitmapová (rastrová) grafika, vektorová grafika, výhody a nevýhody
Základní pojmy grafiky
POČÍTAČOVÁ GRAFIKA VY_32_INOVACE_F3-03 AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš
TISKÁRNY Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě na papír nebo jiné médium (fotopapír, kompaktní disk.
Výstupní počítačová zařízení tiskárny
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mandys Jiří. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_060 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
Počítačová grafika rozlišení
Počítačová grafika.
Počítačová grafika.
VY_32_INOVACE_E3-01 MONITOR AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: PERIFERIE POČÍTAČE – MONITOR Časová.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Podle principu tisku se dělí na:
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_128_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Gymnázium, Žamberk, Nádražní 48 Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ Inovace ve vzdělávání na naší škole Název: Základní pojmy počítačové grafiky Autor: Mgr.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Barevné modely Název školy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Počítačová grafika.
Barevná hloubka: Ukázky obrázků ještě jednou:
Základní pojmy Grafiky
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
TISKÁRNY.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Vytvoření dokumentu bylo financováno ze zdrojů Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR. Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.32/ Rastrová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Inkoustová tiskárna
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Laserová tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/14 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_13_TISKARNY.
Grafické systémy II. Ing. Tomáš Neumann Interní doktorand kat. 340 Vizualizace, tvorba animací.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Multifunkční tiskárna Číslo DUM: III/2/VT/2/1/16 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Hardware osobního počítače Název vzdělávacího materiálu:Hardware.
Počítačová grafika Rastrová a vektorová grafika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
LASEROVÉ TISKÁRNY.
Tiskárny.
Inkoustové tiskárny.
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
Rastrová grafika Základní termíny – prezentace barev, barevné modely.
Počítačová grafika základní pojmy. Počítačová grafika základní pojmy.
Barevné modely Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
Základní pojmy z počítačové grafiky
Laserová tiskárna
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_E3-02 POČÍTAČOVÝ TISK AUTOR: Mgr. Vladimír Bartoš VYTVOŘENO: SRPEN 2011 STRUČNÁ ANOTACE: VÝKLAD LÁTKY K TÉMATU: POČÍTAČOVÝ TISK Časová náročnost: minut Předmět: INFORMATIKA Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

výstupní zařízení Tiskárna je výstupní zařízení, které slouží k přenosu dat uložených v elektronické podobě v počítači na papír nebo jiné médium (fotopapír, DVD atd.)

Jednotkou která udává kvalitu tisku dané tiskárny, je jednotka dpi (dot per inch), která vyjadřuje kolik tiskových bodů dokáže tiskárna vytisknout na jeden anglický palec (2,54 cm), a to v jednom směru. Většinou však má tiskárna kvalitu tisku ve svislém směru jinou než ve směru vodorovném, proto se kvalita tiskárny udává ve tvaru b x c dpi (např. 300 x 600 dpi). Čím menší tiskový bod dokáže tiskárna vytisknou, tím větší počet bodů se vejde na vzdálenost 1 palce a tím kvalitnější je tisk.

1) ČERNOBÍLÝ ( MONOCHROMATICKÝ ) TISK SE SLOŽEN Z RŮZNÝCH ODSTÍNŮ JEDNÉ BARVY. NEJČASTĚJI ČERNÉ. TEDY RŮZNÝMI ODSTÍNY ŠEDI.

2) BAREVNÝ -je založený na míchání 4 základních barev. CMYK Nazýváme ho model CMYK a obsahuje čtyři základní barvy: (Cyan) azurovou (Cyan) (Magenta) purpurovou (Magenta) (Yellow) žlutou (Yellow) (Key) černou (Key) Key proto, že se při soutisku CMYK barev typicky barvy zarovnávají na klíčovací značky, které jsou tištěné klasickou černou barvou.

 V ideálním případě by byly postačující pouze první tři barvy (model CMY), jejichž složením dohromady by měla vzniknout černá barva.  Ve skutečnosti však při použití skutečných barviv vznikne barva tmavě hnědo-šedivá.  Zároveň je samostatná černá barva oproti míchání všech jednotlivých barev výrazně levnější, proto většina tiskových technik používá ještě čtvrtou černou barvu.

Kvalita tisku závisí na použité technologii, a to bez ohledu na to, zda tiskárna poskytuje barevné či pouze černobílé výstupy. Do kategorie levných prostředků pro barevný tisk patří jehličkové tiskárny, do střední kategorie patří tiskárny využívající inkoustové a tzv. termotransfer (tepelný přenos), v kategorii nejdražších se setkáme s technologií termosublimační a laserovou.

g/170px-CMYK_color_swatches.svg.png