Společenské akce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006
Advertisements

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Hlavní zásady obsluhy.
Etiketa v životě, ve společnosti, v práci
Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor)
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G
PREVENTIVNÍ KURZ ZŠ ÚPICE-LÁNY
1 Roverský mikulášský víkend 2005 © Einstein, fotografie ©Nick.
Moje budoucnost.
Vnitřní řád - stručný výpisek
Inovační technologie v odborných předmětech a odborném výcviku
Osobnostní a sociální výchova
Pozvání na seminář Rétorika a komunikace s Janem Přeučilem
Recepce Střední odborná škola Otrokovice
Název školy Střední odborná škola Luhačovice
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:1. Téma:
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
Obor: H/01 Kuchař-číšník
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
Zuzana Růžková Martina Šulcová
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY KOVOVÝ INVENTÁŘ, PŘÍBORY
Střední zdravotnická škola Mostecká Tábor DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Raut.
Plantea Nabídka spole č enských akcí Plantea, s. r. o.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_JDEME_TANCIT_OBLEKANI_ PREZENTACE_17 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_ETIKETA_VSEDNIHO _DNE-II_PREZENTACE_06 Název školyStřední.
8/ Etiketa v diplomacii II -společenské podniky -pozvánky -stolování -odívání.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_ÚVOD- ETIKETA_PREZENTACE_01 Název školyStřední škola.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_10_ Společenská pravidla Číslo projektu:
Společenské chování Společenské chováníOB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
TEST Společenské chování
H ISTORIE POHOSTINSTVÍ Pohostinnost je jedna ze základních vlastností člověka. Úroveň je poměrná úrovni společnosti a jejímu rozvoji. Původně byla poskytována.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_ZADANKA_NA_INVENTAR_CATERING_PREZE NTACE_10 Název školyStřední.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Svatava Mlčochová Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSPV K Stupeň.
VY_32_INOVACE_EV_8A_16M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_BANKETNI_MENU_PREZENTACE_12 Název školyStřední škola služeb,
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Svatava Mlčochová Název šablonyVY_32_INOVACE SPV Název DUMuSPV K Stupeň.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_SETKANI_GARDEN_PARTY_PREZENTACE_16 Název školyStřední škola služeb, obchodu.
Masarykova univerzita Fakulta sociálních studií Diplomatický protokol Ivana Hlavsová.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_KOURENI_ALKOHOL_PRE ZENTACE_09 Název školyStřední.
Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí
Etiketa = pravidla slušného chování
Pravidla chování, právo a morálka
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
OSTATNÍ HOSTINY Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Německo 2016 Nürtingen.
OSTATNÍ HOSTINY I. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ROZDĚLENÍ HOSTIN Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Společenská výchova – V restauraci
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Technika obsluhy – Společenská setkání
Slavnostní hostiny Rozdělujeme podle dvou základních kritérií
OSTATNÍ HOSTINY III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Společenská výchova – Společenská významnost
Společenská výchova – Podání ruky
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Lidé kolem nás TÉMA: Zásady.
Transkript prezentace:

Společenské akce

Pozvánka Ladislav Špaček spolu s nakladatelem Mladou Frontou Vás zve na křest nové knihy Velká kniha Etikety. Křest proběhne dne 30.listopadu 2008 v restauraci Mlýnec v 17 hodin. Po křtu následuje večeře. Oblečení společenské. restaurace Mlýnec Novotného Lávka 9 R.S.V.P. Praha 1, 110 00 pozvanka@gmail.cz

Společenské akce Banket, Gala večeře Buffet lunch, buffet dinner Čaj (o páté) Číše vína Drink, drinks party Garden party High tea

Společenské akce Káva Koktejly Křest Maškarní plesy Matinné Ples Podnikový večírek

Společenské akce Raut Recepce Réveillon Taneční, bridžové a jiné večery Vernisáž Pracovní oběd, oficiální oběd a večeře Různé konference

Etiketa stolování

Etiketa stolování Poukazuje na naše společenské chování a zdvořilost. Přípitek Ubrousek Držení příboru Talíř s jídlem Párátko Švédský stůl

Z čeho se pije Červené víno Bílé víno Digestiv Voda Pivo

Kdo kde sedí Pánská společnost Smíšená společnost u stolu tvaru podkovy

Kdo kde sedí Smíšená společnost s čestným hostem u stolu tvaru T u stolu tvaru E

Představování

Představování Umět se dobře představit je základní krok do dobré společnosti. Pravidla při představování dvou lidí Pravidla při představování tří a více lidí Dilema nad významností hosta Podávání ruky

aneb Jak působíme na své okolí Oblékání aneb Jak působíme na své okolí

Oblékání Dress code:Black tie, White tie (Ultra-Formal), Creative black tie, Semi-Formal, Formal, Coctail, Dress Casual Barvy Styl Boty, doplňky

Motýlek Může se nosit ke košilovému límci jakéhokoliv tvaru.

Vázací čtyřrohý šátek Je velkou módou. V košili s rozhaleným límcem působí nenucenou elegancí.

Kouření

Kouření Kouření v proměnách času Cigarety Doutníky

Test znalostí společenského chování Hledejte prohřešky proti zásádám, kdo první najde 20, vyhává!

Seznam literatury BACHRACHOVÁ, SMEJKAL. Lexikon společenského chování. Praha : Grada, 2008. BRÁZDOVÁ, D. Zásady společenského chování. Praha : Road, 1991. BURIAN, V. Dokonalý člověk. Praha : Merkur, 1978. BURIAN, V. Gentleman od A do Z : 181 společenských přikázání. Praha : Merkur, 1970. GUTH-JARKOVSKÝ, J. Společenský katechismis. Praha : Čs. spisovatel, 1992. DOLEŽALOVÁ, J. Kuchařka o společenské chování. České Budějovice : Dona, 1998. JEČNÝ, D. Brevíř moderního člověka. Praha : Svoboda, 1970. MAJOROVÁ, M. O slušném chování : fakta. Praha : Státní pedagogické nakl., 1970. MARTINKOVÁ, V., SEDLÁČEK, I. Člověk mezi lidmi. Praha : Trizona, 1998. MATHÉ, I., ŠPAČEK, L. Etiketa. Praha : BB/art, 2005. OPLETALOVÁ, S. O slušném chování. Olomouc : Ruboci, 2000.

Děkujeme za pozornost