Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí"— Transkript prezentace:

1 Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Svatava Mlčochová Název šablony VY_32_INOVACE SPV Název DUMu SPV K Stupeň a typ vzdělávání Střední vzdělání s výučním listem, odborné učiliště Vzdělávací oblast Chování pracovníků ve službách, stravovací služby Vzdělávací obor Společenská výchova Vzdělávací okruh Společenské chování Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky s  významem co je slušné chování a dodržováním společenských pravidel chování. Speciální vzdělávací potřeby - ano - Klíčová slova Společenské - slušné chování, etiketa Datum

2 Estetika pracovního prostředí

3 Moderní a důvěryhodná firma potřebuje působit co nejlepším dojmem na své zákazníky.
Významnou částí image pracoviště je celkový vnější vzhled kanceláří a provozoven.

4 Takhle NE !!!

5

6 Pracovní prostředí je třeba upravovat tak, aby působilo na lidské smysly, jednání, myšlení a city člověka. Zajišťovat nejvhodnější a nejpříjemnější pracovní podmínky, které umožní vysokou produktivitu lidské práce a současně pracovní pohodu.

7

8 Jak vytvořit příjemné a vhodné pracovní prostředí?

9

10 K příjemnému a zdravému prostředí podstatně přispívá barevné uspořádání prostor pracoviště a vhodně esteticky provedená výzdoba. Stěny místností, pokud není z technologických či jiných důvodů stanoveno jinak, by měly být vymalovány světle tónovanými barvami. Stropy a pilíře mezi okny by vždy měly být bílé (případně pilíře natřeny světlejším barevným odstínem nátěru místnosti), neboť tím dojde k zjasnění místnosti. Také rámy oken by měly být natřeny světlou barvou.

11

12 Celkové barevné ladění pracovišť má být harmonické a příjemné zraku, neboť soulad barev vytváří pocit spokojenosti. Velké plochy bílých stěn v zorném poli působí monotónně a naopak stropy mají být bílé, neboť se tím zvýší účinnost umělého osvětlení a též se zlepší rovnoměrnost osvětlení.

13

14 Nejen prostory kanceláří, ale všech pracovních prostor je
vhodné doplnit květinovou výzdobou.

15 Na stěnách a dalších vhodných prostorách by měly nalézt své místo
reprodukce uměleckých děl fotografie výtvarně hodnotné plakáty apod.

16 Pěkné prostředí dotvářejí
záclony na oknech. úkol: Navrhni pracovní prostředí ve stravovacích službách

17 Použitá literatura: SMEJKAL Vladimír, BACHRACHOVÁ Hana, Lexikon společenského chování, 3.vyd. Praha: Grada, s. ISBN Obrázky: str., 2,4,5,7,8,9,11,13, [cit ]. Dostupný pod licencí Microsoft Office 2010 na WWW: <


Stáhnout ppt "Společenská výchova – Estetika pracovního prostředí"

Podobné prezentace


Reklamy Google