Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Sociální integrace OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace.
Pokyny pro zpracování monitorovacích zpráv
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III.
III. Finanční řízení Ing. Michal Čech. Obsah Způsobilé výdaje Rozpočet projektu Osobní výdaje Vykazování výdajů Hodnotící kritéria Finanční milníky 2.
Seminář k projektu „ Vybrané služby sociální prevence v Jihomoravském kraji“ 27. března 2015 Tento seminář je financován z Evropského sociálního fondu.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce OP LZZ z řad státní správy Finanční část Praha, 3. a 4. prosince 2014 Ing. Martina Tomová Bc. Jana Komrsková, DiS.
Workshop k vyplňování monitorovacích zpráv Praha.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Praha, 12. února 2016 Seminář pro žadatele.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
ZPŮSOBILÉ VÝDAJE, DOKLADOVÁNÍ A ARCHIVACE Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK, oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Liberec.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Úvodní konference projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Rozdrojovice, Tato konference je financována.
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Ing. Petra Kalinová Finanční část monitorovací zprávy.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Odbor regionálního rozvoje oddělení grantů Jana Patočková 20. června 2012 Tento seminář je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Závěrečná konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Tato konference je financována z Evropského sociálního.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Procesy a pravidla finančního řízení (dle Příručky.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
 Smlouvy o poskytnutí účelové dotace z obou dotačních titulů, Metodika pro poskytování dotací (101a), Pravidla pro žadatele a příjemce dotačního programu.
Zásady MA21 a Zdraví 21 Jana Böhmová Zásady MA21 a Zdraví 21 Zásady Zastupitelstva Kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
vzdělávaní pro konkurenceschopnost Monitorovací indikátory
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Vyúčtování dotace/vyrovnávací platby za rok 2016
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby

Zásady uznatelnosti výdaje Výdaj se musí vztahovat k dané sociální službě hrazené z IP Pk Výdaj musí být skutečně vynaložen – zaznamenán na bank. Účtě Výdaj musí být identifikovatelný, kontrolovatelný Výdaj musí být přiměřený (odpovídá cenám obvyklým v čase a místě) Výdaj musí být hospodárný, efektivní Originál dokladu bude označen razítkem „Výdaj je financovaný z IP Pk“ – případně % u výdajů, které nejsou ze 100 % financovány z IP PK

Provozní náklady Materiálové náklady Energie Opravy a udržování Cestovné Ostatní služby U výdajů, kde je výdaj i na další služby je třeba stanovit % nebo způsob výpočtu výdaje, který bude dělen pro prokazování způsobilých výdajů a bude zdůvodnitelný, stanovený na začátku poskytování soc. služby pro celou dobu trvání smlouvy (v případě zásadní změny, je samozřejmě možné upravit)

Provozní náklady - dotazy Energie – zda dávat do výdajů zálohy nebo odhadované spotřeby Do výdajů budete dávat zálohy na energie a na konci roku v rámci dohadných položek odhadnete skutečnou částku a poslední záloha bude vyšší nebo nižší dle odhadu Bankovní poplatky – ano, dle zvoleného zdůvodnitelného poměru – pokud na bank.účtu není jen soc. služba financovaná z IP Pk

Osobní náklady Výdaje na zaměstnance přímo spojených s poskytovanou soc. službou (včetně DPP a DPČ) financovanou z IP Pk Výdaje u částečných prac. úvazků - musí mít stanovena prokazatelná kritéria –např. v prac.náplni, stanovení doložitelného kritéria Odměny jsou způsobilým výdaje v případě splnění mimořádného úkolu, odměna za kvalitní práci (ne pravidelné odměny a odměny nesouvisející s projektem) Dovolené, nemocenská (14 dní) - vztahuje se k době realizace smlouvy

Dotazy k osobním nákladům Výkazy práce – není třeba vyplňovat výkazy práce pro MZ – předpokládáme, že výkazy práce vede každá organizace, u části úvazku je potřeba stanovit jasná kritéria rozsahu práce jednotlivých pracovníků Odměny – lze při řádném zdůvodnění Časové vykazování osobních nákladů – do MZ dáte ty os.náklady, které jste v daném období skutečně převedli na os.účty zaměstnanců (tzn. pro 1. MZ budete vykazovat mzd. Náklady za leden a únor, březnové náklady budou až v období 2. MZ)

Ostatní dotazy – soupiska dokladů Soupiska dokladů – uvedete všechny výdaje (součet z této soupisky bude shodný s výší faktury) Kopie dokladů – pouze doklady nad 5 tis. Kč Bankovní výpisy není třeba dokládat, na soupisce dokladů bude datum data úhrady výdaje – při kontrole bude namátkově zkontrolováno

Ostatní dotazy - rozpočet Rozpočet, který je přílohou smlouvy je závazný Nelze přesunovat finanční prostředky z jednoho roku na druhý, umožněno to bude pouze v odůvodněných případech – obdobné u indikátorů Rozpočet je rozdílný s rozpočtem v Metodice způsobilých výdajů – ano, příjemcem je kraj, který musí mít rozpočet v souladu s Metodikou, pro dodavatele jsou závazné postupy způsobilých výdajů podle druhu výdaje – osobní náklady, cestovné, místní kancelář – telefony, pohonné hmoty, atp.

Ostatní dotazy - publicita Loga – musí být dle manuálu, který jsme Vám předali na flashkách, Vaše logo může být použito ne větší než jsou ostatní loga a v dolní části tištěného dokumentu Loga na smlouvách s klienty – v období financování z IP PK je třeba na uzavřené smlouvy přidat loga - můžete využít samolepící štítky

Ostatní dotazy – indikátory, kontroly Není možné přesouvat stanovené indikátory do dalších let – je stanoveno i % sankce při nenaplnění indikátorů služeb Budeme provádět kontroly na poskytování služeb, na financování služeb, na vedení o naplňování kapacity služby

Další dotazy ??? Co nebudeme schopni odpovědět, zjistíme a uveřejníme na webových stránkách Pokud budete cokoliv potřebovat k vyplňování monitorovací zprávy pište na:

Metodika způsobilých výdajů pro poskytovatele sociálních služeb Na webových stránkách

Děkuji za pozornost Ing. Helena Zahálková