Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: 16.7. 2010 ve 14:00 Místo předkládání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Institut pro integraci České republiky do Evropské unie Jak na projekt spolufinancovaný ze SF EU Mgr. Marek Havrda, MA.
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro místní rozvoj, ČR Odbor evropských fondů Výroční zpráva Rámce podpory Společenství.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond
Integrovaný plán rozvoje města (IPRM) Integrovaný plán rozvoje města („IPRM“) Sekce regionální politiky a cestovního ruchu Integrovaný plán rozvoje města.
Program švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Program švýcarsko-české spolupráce Obecné nastavení a evaluace.
Jan Hrdlička Ministerstvo kultury ČR – OPŘ - Partner programu Hodnocení kvality žádostí externími hodnotiteli v rámci PO 17.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Hodnocení kvality žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů EHP.
Fondy EHP 2009 – 2014 (2016) Finanční mechanismy (FM) 2 Posuzování a hodnocení žádostí Programová oblast č.16 Odbor projektového řízení MK Oddělení fondů.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
KRITÉRIA HODNOCENÍ AKCE
Integrovaný plán rozvoje města Kutná Hora 21. srpna 2007.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Školení hodnotitelů – 3. výzva FM EHP/Norsko Ing. Vladimír Študent
Revolvingový fond MŽP Granty na podporu UR Manuál pracovních postupů Obsahuje veškeré informace pro žadatele od doby vyhlášení výzvy a následného předložení.
ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI KOORDINAČNÍ SETKÁNÍ S ŘO A SEA HODNOTITELI DOHODY O PARTNERSTVÍ A PROGRAMŮ.
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Příprava žádosti Společný technický sekretariát Drážďany.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE LIBERECKÉHO KRAJE
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Program švýcarsko-české spolupráce

Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání projektových záměrů: Podatelna ústředí Státního fondu životního prostředí v Praze

Forma záměru projektu Záměr projektu musí být předložen: v českém jazyce na předepsaném Formuláři pro zpracování záměru ve 3 tištěných vyhotoveních, z nichž 1 originál 2 elektronické kopie na CD Každý výtisk a každý nosič CD musí obsahovat vyplněný formulář záměru projektu a jeho povinné přílohy.

Základní požadavky doporučené aktivity Cíle 2 a/nebo 3 prioritní oblastí 2.1 činnosti a aktivity ve veřejném zájmu národní rozvojové plány a priority sektorových/regionálních strategií veřejná podpora duplicita financování ze strukturálních fondů udržitelnost projektu předfinancování a spolufinancování projektu z veřejných nebo jiných zdrojů veřejné výběrové řízení dle platné legislativy ČR

Povinné přílohy záměru projektu 1.Doklad o právní subjektivitě žadatele (netýká se institucí státní a veřejné správy) 2.Prohlášení o spolufinancování 3.Indikativní rozpočet 4.Čestné prohlášení o duplicitě financování 5.Čestné prohlášení o vlastnictví (pokud relevantní) 6.Prohlášení o partnerství (pokud relevantní) 7.Umístění projektu (mapa) – katastrální mapa, situační plánek 8.Veřejnoprávní smlouva 9.Výroční zpráva (na základě požadavku ZS/ NKJ MF ČR)

Bodové hodnocení záměru projektu Počet hlavních hodnotících kritérií vázaných na vypracování záměru projektu - 5 Minimální počet bodů: 70 ze 100 možných Výsledné hodnocení – matematický průměr bodových hodnocení 2 externích hodnotitelů Pokud jedno z pěti hodnotících kritérií (schopnost a připravenost žadatele projekt realizovat, význam a udržitelnost projektu, struktura projektu, rizika a výstupy,hospodárnost projektu, horizontální politiky) získá bodové hodnocení 0, nebude projektový záměr dále projednáván hodnotící komisí.

Hodnotící kritéria záměru projektu 1.Schopnost a připravenost žadatele projekt realizovat (22b.): 1.1 Žadatel je technicky a finančně schopen projekt realizovat (6b.) 1.2 Organizační struktura řízení (10b.) – vymezení kompetencí v rámci řízení a monitoringu projektu včetně pracovních úvazků 1.3 Zkušenosti s řízením podobně zaměřeného a objemově srovnatelného projektu (4b.) 1.4 Publicita projektu (2b.) – seznam médií, tiskové konference a tiskové zprávy

Hodnotící kritéria záměru projektu 2. Význam (relevance) a udržitelnost projektu (26b.): 2.1 Projekt přispívá k naplňování cíle příslušné priority (7b.) 2.2 Projekt přispívá k naplnění cílů příslušné strategie (místní/regionální/sektorové) (2b.) 2.3 Zdůvodnění projektu (6b.) – výchozí stav, očekávané výstupy a jejich celkový přínos 2.4 Vhodné a účinné nástroje k řešení identifikovaného cíle a identifikace cílové skupiny (5b.) 2.5 Udržitelnost výsledků projektu (6b.)

Hodnotící kritéria záměru projektu 3. Struktura projektu, rizika a výstupy (27b.): 3.1 Struktura projektu a popis jednotlivých aktivit (10b.) 3.2 Harmonogram projektu (5b.) 3.3 Výstupy projektu (7b.) 3.4 Rizika projektu (5b.)

Hodnotící kritéria záměru projektu 4. Hospodárnost projektu (17b.): 4.1 Uvedené položky rozpočtu jsou pro realizaci aktivit nezbytné. Je doložena kvantifikace jednotek jednotlivých položek rozpočtu. (9b.) 4.2 Celkové náklady projektu jsou přiměřené a jednotkové ceny jsou přiměřené a odpovídají cenám na trhu (8b.)

Hodnotící kritéria záměru projektu 5. Horizontální (průřezové) politiky (8b.): 5.1 Projekt je celkovým přínosem k trvale udržitelnému rozvoji životního prostředí. (2b.) 5.2 Projekt přispívá k sociální integraci znevýhodněných skupin obyvatelstva. (2b.) 5.3 Rovné příležitosti jsou uvedeny a popsány. (2b.) 5.4 Projekt přispívá k rozvoji bilaterálních vztahů. (2b.)

Grant z Fondu na přípravu projektů Žadatel může požádat o grant na zpracování dokumentace nutné k předložení konečného návrhu projektu z Fondu na přípravu projektu.

Děkuji za pozornost