Projekty OP VK ? Konference AŘG, Praha, 26. – 28. 3. 2014 Peter Krupka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční řízení projektu Seminář pro žadatele k oblasti podpory 1.5 OP VK.
Advertisements

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Hradec Králové. 9:00 – 10:00 Projektová část – obecné podmínky realizace grantových projektů, monitorovací zpráva 10:00 – 11:00 Základní vymezení.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/
Specifické podmínky závěrečných Výzev 12. června 2014.
Nesrovnalosti, porušení rozpočtové kázně
Ukončení realizace projektů
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 6. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Schůzka projektového týmu Postdoc I. 3. ( ) Zaměstnáním čerstvých absolventů doktorského studia k vědecké excelenci, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Seminář pro žadatele k 13.,14., a 15. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Zadávání a kontrola veřejných zakázek 16. –
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 89 – Finanční část Mgr. Lucie Kučerová, Bc. Karel Ritschel oddělení hodnocení.
Porušení pravidel OP LZZ Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn Podporujeme Vaši budoucnost.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 6/ Petr Chroust Hana Švarcová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 3/ Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Jana Hadravová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OP VK Financování grantových projektů (GP) v rámci globálních.
Pracovní skupina TP OP VK
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Seminář pro příjemce 4. výzvy 1. GG oblasti podpory 1.3
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Výsledky Společného regionálního
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Projekty OP VK ? Konference AŘG, Praha, 26. – Peter Krupka

2008

Nové podmínky ve škole Ze života řešitele projektu č. 1 Výzva Projektová žádost Podmínky ve škole 6 týdnů Schválení žádosti Řešení projektu Změna projektu? NELZE !!! 9 měsíců 9 měsíců !

Ze života řešitele projektu č. 2 Kraj vypsal v GG výzvu Podali jsme projekt Projekt byl schválen Smlouva s poskytovatelem Řešíme projekt 1. MZ schválena 2. MZ schválena 3. MZ schválena Křížové financování => předkládáme invest. záměr Špatně! Je potřeba předložit ke schválení Invest. záměr na celý projekt!

Ze života řešitele projektu č. 3/1 Záhájení projektu Odevzdání 1. MZ Námitky k 1. MZ Schválení 1. MZ Odevzdání 2. MZ Námitky k 2. MZ Schválení 2. MZ Projektová žádost Příručka

Ze života řešitele projektu č. 3/2 Záhájení projektu Odevzdání 1. MZ Námitky k 1. MZ Jiné námitky k 1. MZ Schválení 1. MZ Odevzdání 2. MZ Změna příručky Projektová žádost Příručka

Ze života řešitele projektu č. 3/2 Záhájení projektu Odevzdání 1. MZ Námitky k 1. MZ Jiné námitky k 1. MZ Schválení 1. MZ Odevzdání 2. MZ Změna příručky Námitky k 2. MZ Nové námitky k 1. MZ Nové schválení 1. MZ Schválení 2. MZ Projektová žádost Příručka Příručka 2

Ze života řešitele projektu č. 4 Budeme nakupovat => VŘ Je zadávací dokumentace dobře? ZD posoudí poskytovatel dotace Ano, ZD je v pořádku Realizuje se VŘ a nákup Monitorovací zpráva schválena, žádost o platbu proplacena Proběhnou další monitorovací období Právní prostředí

Ze života řešitele projektu č. 4 Budeme nakupovat => VŘ Je zadávací dokumentace dobře? ZD posoudí poskytovatel dotace Ano, ZD je v pořádku Realizuje se VŘ a nákup Monitorovací zpráva schválena, žádost o platbu proplacena Proběhnou další monitorovací období Ne! ZD není v pořádku Šlo o neuznatelný výdaj ! Nařízen odvod (1 mil. Kč !!) Právní prostředí

Ze života řešitele projektu č. 5 Byl realizován velký nákup MZ + ŽP (červen) Výzva k opravě MZ (srpen) MZ schválena (listopad) ŽP proplacena (únor) Má být realizován další nákup Čeká se na proplacení další ŽP (od října) ŽP proplacena (prosinec) Realizován nákup (leden) Konec projektu (březen), udržitelnost POZDĚ! neuznatelný výdaj! Konec roku! Chybí na výplaty

2009 – 2014

Otázky Jak je možné, že nově zavedená pravidla platí retroaktivně? Jak to, že je možné již schválené dokumenty znovu otevřít a neschválit? Proč ten, kdo má pravomoc (a povinnost) schvalovat, nemá i zodpovědnost za to, co schválil? Jak je možné, že čerpání po dobu řešení projektu související s projektem a podle smlouvy o projektu realizované kvůli udržitelnosti je označeno jako neuznatelné kvůli “blízkosti” ke konci?

Další otázky Proč musíme dokládat seznamy žáků (s podpisy), když máme povinnost vést třídní knihy? Proč musíme dokládat seznamy účetních dokladů, když máme povinnost vést účetnictví? Proč má zaměstnanec na pracovní smlouvu povinnost vypisovat do výkazu práce i konkrétní náplň, když je jeho náplň ve schváleném projektu a podepsaná se smlouvou? Proč vůbec musíme tyto smlouvy někam dokládat, když jsme povinni je se zaměstnanci sepsat jako každou jinou smlouvu?

Ještě další otázky Proč každá chyba znamená 100 % krácení dotace v dané položce a ne jen adekvátní část úměrně neoprávněnému čerpání? Proč je za neoprávněné čerpání považována i evidentní chyba (překlep v čísle účtu)? Proč není možné s financemi na řešení projektu nakládat jako s každou jinou dotací (oddělená analytika, popř. i samostatný účet, ale se zabezpečeným krytím)?

A ještě jedna otázka “Šablony” dokazují, že normální přístup byl možný. Proč to nešlo u všech ostatních projektů?

2014+

Děkuji za pozornost