Případová studie: LG.Philips Displays Czech Republic s.r.o. 1. Významné body v kauze továrny LG.Philips v Hranicích 2. Právní problémy spojené s prosazováním.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Stav k 30. červnu Výměna řidičských průkazů Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 jsou jejich držitelé povinni vyměnit.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Česká republika není čistým plátcem do fondů EU MMR ČR Seznámení se stavem čerpání za období.
Ochrana věřitelů v zákonu o obchodních korporacích
Seminář IRZ a legislativa v ochraně ovzduší, , Praha Nařízení vlády č. 112/2004 Sb. a jeho novela Kurt Dědič, odbor ochrany ovzduší MŽP.
FRVŠ 1400/2010/F1/a Zkušebnictví a řízení jakosti staveb Proces 8 Užívání stavby.
ENVIRONMENTÁLNÍ INFORMATIKA A REPORTING IX. Právo na informace o ŽP.
Kárná odpovědnost advokátů a advokátních koncipientů
Nástroje územního plánování
Označování poplachových systémů EZS značkou CE
Přezkum koordinovaného závazného stanoviska vydaného dle § 4 odst
Podpora podnikání a investic a EU v následujícím období Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 24. duben 2013.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Legislativní rámec ochrany zdraví obyvatel před hlukem MUDr. Michael Vít, Ph.D. hlavní hygienik ČR.
Zákonná opatření Senátu v daňové oblasti Rizika spojená se způsobem jejich přijetí 20. listopadu 2013.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
P RACOVNĚPRÁVNÍ VZTAHY ÚŘEDNÍKŮ ÚSC Prameny právní úpravy.
Projekt zavádění jednotné bezpečnostní politiky v prostředí VZP ČR
Daňová teorie a politika
Ochrana kritické infrastruktury
Správa a distribuce dotací z fondů EU a státního rozpočtu ČR Tisková konference HVB Bank a České pojišťovny 3. října 2006.
PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha - Bratislava
Můžou nás vybagrovat? Lukáš Matějka Arnika – Centrum pro podporu občanů StreetRadio, Praha října 2011.
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
PIAQ Lenka Němcová. Schůzka přípravného týmu – únor 2011 Schiedam 6 účastníků (NL, IT a CZ) Diskutována zpráva z 1. workshopu v Praze Diskuse týkající.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Soudní dvůr EU a ČR Ochrana životního prostředí JUDr. LIBOR DVOŘÁK, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí ředitel legislativního odboru Tel.:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 Informační studie IZI 215 Markéta Kulhavá xkulm11.
 Větrná energie jakou součást obnovitelných zdrojů energie nabízí jedno z možných východisek při řešení globálních klimatických změn a mizejících ložisek.
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
 banka byla založena v lednu roku 1990  tehdy se jednalo o státní peněžní ústav, který byl 5. března 1992 transformován na akciovou společnost  v červenci.
Exekuční řád po novelách
Kontrola veřejné správy I.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2007 I.náměstek ministra financí Ing. Eduard Janota 11. září 2006.
Soudní ochrana práva veřejnosti na účast ve veřejné správě 28. dubna 2010.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Právo životního prostředí II. Úvodní přednáška
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Ing. Klára Dostálová, náměstkyně pro řízení sekce regionálního rozvoje Ing. Tomáš Sklenář, ředitel odboru územního plánování.
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Akční plán Strategie vzdělávání pro udržitelný rozvoj Materiál je připravován na základě usnesení vlády č. 851/2008, o Strategii vzdělávání pro udržitelný.
Projekt Bezpečí pro seniory Krajský úřad Plzeňského kraje Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj 8. června 2011.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 PROGRAMY INSPEKCÍ Robert Mout DCMR – Agentura pro ŽP.
Změna a zánik závazků. Následky porušení obchodních závazků – vybraná témata Mgr. Monika Příkazská Základy obchodního práva.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
Co očekáváme od rekodifikace stavebního práva
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
Základy odpovědnosti za přestupky
Novelizace zákona o IRZ Ing. Mgr. Eduard Hlavatý XVII
Zákon o Generální inspekci bezpečnostních sborů
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Odbor životního prostředí MHMP
Nový zákon o ochraně ovzduší
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Ministerstvo obrany Inspekce ministra obrany
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Případová studie č. 1 Místostarosta města – Středočeský kraj
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Případová studie: LG.Philips Displays Czech Republic s.r.o. 1. Významné body v kauze továrny LG.Philips v Hranicích 2. Právní problémy spojené s prosazováním investice LG.Philips 3. LG.Philips a CSR závazky 4. Okolnosti krachu holdingu LG.Philips Displays Jiří Nezhyba Program GARDE – Globální odpovědnost Ekologický právní servis

1. Významné body v kauze továrny LG.Philips v Hranicích ➢ LG.Philips je joint venture nadnárodních společností Royal Philips Electronics a LG Electronics ➢ LG.Philips Displays Czech Republic s.r.o. je vlastněna: LG.Philips Displays Holding B.V. - obchodní podíl 96%, a LG.Phlilips Displays Investment B.V. - obchodní podíl 4%. Milníky v kauze LG.Philips: ➢ březen vláda ČR přijala usnesení č. 321 o udělení investičních pobídek a podpoře společnosti Koninklijke Philips Electronics ➢ duben - červen řízení EIA ➢ květen - červen územní řízení ➢ červen - srpen stavební řízení

1. Významné body v kauze továrny LG.Philips v Hranicích ➢ prosinec stavební úřad v Hranicích prodloužil LG.Philips zkušební provoz ➢ leden Krajský úřad schvaluje bezpečnostní program prevence ➢ leden GARDE-EPS podal trestní oznámení na úředníky, kteří byli zodpovědní za povolovací procesy pro LG.Philips ➢ březen stavební úřad v Hranicích vydal kolaudační rozhodnutí ➢ květen 2004 – GARDE-EPS napadl žalobou integrované povolení ➢ duben Městský soud v Praze zrušil integrované povolení ➢ červenec Ministerstvo životního prostředí zrušilo integrované povolení

1. Významné body v kauze továrny LG.Philips v Hranicích ➢ leden Mateřská společnost – LG.Philips Displays Holding vyhlašuje bankrot ➢ leden LG.Philips přiznává potíže, provoz se zastavil ➢ únor LG.Philips obnovila výrobu, začala hledat strategického partnera ➢ duben GARDE-EPS podává žalobu proti novému integrovanému povolení ➢ září LG.Philips oznamuje schválení 30% vyrovnání s věřiteli a vypsání tendru na nového majitele areálu

2. Právní problémy spojené s prosazováním investice LG.Philips v České republice ➢ LG.Philips v září 2001 zahájil zkušební provoz bez bezpečnostního programu prevence, tudíž nebyla důkladně posouzena rizika vzniku závažné havárie a jejích možných následků na okolí. Program byl pravomocně schválen až v lednu ➢ Již územní rozhodnutí a následně stavební povolení vydané v roce 2000 díky absenci schválení programu prevence byly nezákonné. ➢ LG.Philips dále chybělo zákonné pojištění za škody vzniklé v důsledku závažné havárie, které byl podle zákona povinen sjednat před uvedením svého závodu do zkušebního provozu.

2. Právní problémy spojené s prosazováním investice LG.Philips v České republice ➢ V řízení o vydání tzv. integrovaného povolení (IPPC) si LG.Philips nenechal posoudit své technologické centrum jako celek, ale pouze vybrané zařízení, lakovnu. Povolení pak bylo v soudem zrušeno. Při vydávání nového povolení LG.Philips nereagoval na výzvu GARDE-EPS a odmítl ucelené posuzování svého výrobního areálu. ➢ Po dalším z úniků toluenu z továrny byla na přelomu října a listopadu 2003 provedena v LG.Philips týdenní kontrola České inspekce životního prostředí. Na základě jejich výsledků inspekce zahájila řízení o uložení pokuty za závady podle zákonů o ochraně ovzduší, o vodách a o odpadech.

2. Právní problémy spojené s prosazováním investice LG.Philips v České republice ➢ Vyšetřování trestního oznámení bylo Policií ČR 2x odloženo, ale na základě stížností GARDE-EPS státní zástupce nakonec nařídil obvinit čtyři úředníky, kteří posléze na podzim 2005 museli odejít ze svých postů, jak vyžadoval § 11 zákona č. 312/2002 Sb., o úřednících. ➢ Senátor Jílek kvůli kauze LG.Philips v březnu 2006 navrhl, aby byl § 11 ze zákona vyškrtnut. Senát jeho pozměňovací návrh přijal a stejně tak učinila Poslanecká sněmovna. ➢ Vyšetřování skončilo zastavením trestního stíhání, takže se úředníci od léta 2006 mohli na svá místa vrátit.

3. LG.Philips a CSR závazky ➢ LG.Philips na svém webu začal zveřejňovat informace o monitoringu životního prostředí ➢ LG.Philips na svém webu zveřejnil prohlášení o politice prevence závažné havárie a celkové politice společnosti ve vztahu k ochraně životního prostředí a bezpečnosti osob ➢ LG.Philips Displays International Ltd. má na svých mezinárodních stránkách mimo jiné „Code of Conduct“. Tento však není uveden na webových stránkách jeho české pobočky, které na něj navíc vůbec neodkazují. Na základě angažmá GARDE-EPS v kauze LG.Philips došlo k následujícímiditelným reakcím LG.Philips v oblasti CSR:

4. Okolnosti krachu holdingu LG.Philips Displays ➢ Celý základní kapitál ve výši přes 3,5 mld. Kč byl od roku 2004 zastaven ve prospěch banky JP Morgan v Hong Kongu. Již v této době mateřské společnosti musely vědět o zásadních problémech s odbytem CRT obrazovek. ➢ Aby bylo možno věřitele koncernu LG.Philips Diplays vyrábějícího „morálně zastaralé“ obrazovky uspokojit, bude třeba prodat českou pobočku v Hranicích. ➢ Namísto pokusu o záchranu továren na výrobu CRT, mateřské společnosti Philips a LG masivně rozvíjejí výrobu LCD ve své divizi LG.Philips LCD. ➢ Výrobní linky na CRT obrazovky se v Hranicích za linky pro LCD monitory nevymění, i když by to bylo možné, jako např. takový přechod v Plzni zvládla společnost Panasonic. ➢ Nadnárodní korporace Philips a LG místo toho postaví úplně novou továrnu pro výrobu LCD v Polsku, kde jistě obdrží nemalé investiční pobídky.

4. Okolnosti krachu holdingu LG.Philips Displays ➢ LG.Philips nesplnil podmínky pro udělení investičních pobídek, nezaměstnal 3250 zaměstnanců, ale jen cca ČR vrátí však max. 30% poskytnutých částek. ➢ Do vyrovnávacího procesu vstupují pohledávky celkem za 7.38 miliard Kč od 269 subjektů. Celkem mohlo své pohledávky do vyrovnání přihlásit 435 subjektů s pohledávkami ve výši 7,47 miliard Kč. ➢ LG.Philips má podle odhlasovaného plánu uhradit do svým věřitelům 30% z přihlášených a uznaných pohledávek buď v hotovosti, její kapitalizací, nebo kombinací obou možností.