Quo vadis, praeceptores Počítač ve škole 27.3.2013 Radek Maca.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Evaluace v mateřské škole
Advertisements

Příběh ZKUŠENÉHO ???? podnikatele
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ
Etický kodex I. Pedagogický pracovník jedná a rozhoduje se na základě principů humanity a demokracie, a to podle svých nejlepších dosažených znalostí.
1 Týmová práce TYMP1/ C3 Komunikace (nejen) v týmu. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Martina Pastuchová klinický psycholog a terapeut, supervizor
Děti se učí kvůli budoucnosti, ne kvůli známkám! Analýza dotazníkového šetření projektu Pohoda.
Víš, co je štěstí ? Je to dům, auto a chata ? V í š, c o j e š t ě s t í ? J e t o d ů m, a u t o a c h a t a ?
Jak na úspěšné projekty Ivana Brabcová
Život.
ANALÝZA POTŘEB, MOTIVACE A FIREMNÍ PÉČE O ZAMĚSTNANCE VE VYBRANÝCH NZDM PARDUBICKÉHO KRAJE BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Autor: Bc. Kejzlarová Šárka, DiS. Sběr dat:
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
Jak na projekty Interaktivní výuka aneb od konce to jde lépe...
Etická výchova ve školách – projekt 2010 Začínáme u mladé generace.
Myšlenkové základy skautingu
Bratrská jednota baptistů
Co manažeři očekávají od vzdělávání HR ŽIVĚ 14. prosince 2005 Tomáš Valenta Generali pojišťovna a.s.
PERSONÁLNĚ VZDĚLÁVACÍ AGENTURA  10 LET NA TRHU  VÍCE JAK UMÍSTĚNÝCH KANDIDÁTŮ  OD ROKU 2009 ČLEN ČESKÉHO INSTITUTU PRO FRANCHISING.
 Pro hodnocení není žádný jednoznačný předpis či návod, žádná kuchařka.  Existují principy, metody, formy a prostředky a také specifické podmínky školy.
Školní výchova ke zdravým stravovacím návykům dětí
Jak psát texty ke kombinované formě studia Projekt Rozvoj e-learningu v oblasti vzdělávání pedagogů v Moravskoslezském kraji.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Dobrovolníci v sociálních službách Dobrá praxe v SAS pro rodiny s dětmi Dobrovolnického centra, o. s.
Rodina jako vzor a příklad
DUCHOVNÍ ŽIVOT. MŮŽEŠ UDĚLAT COKOLIV, ALE MUSÍŠ VĚDĚT PROČ… …do světa vedou tisíce cest.
EVALUACE REALIZACE ICT STRATEGIE EVALUACE ŠKOLY listopad 2006 (c) Radek Maca.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu:19. září 2012 Číslo.
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
DĚTI ULICE V NAIROBI Projekt je financován z prostředků Evropské unie a spolufinancován z prostředků vládního programu zahraniční rozvojové spolupráce.
Přečti pořádně hlavně konec !!! a nepodváděj !! A hlavně si přečti konec, to nemá chybu, jsi na správném místě! Učitel filozofie jednoho dne přisel, do.
ICT VE ŠKOLE LIDSKÉ ZDROJE listopad 2006 (c) Radek Maca.
Odborný růst a celoživotní učení Další vzdělávání pedagogických pracovníků.
Prázdniny a co dál … Nejdříve se mi nebude chtít odejít od mojí třídy (ze školy) bude se mi po nich stýskat nevím s kým zažiju ještě takovou srandu nikdo.
Co tvorba ŠVP škole přinesla Možné přínosy tvorby z pohledu pilotního gymnázia v Rumburku.
RVP ZV a tvorba ŠVP Jak dojít k cíli : zpracovat efektivní
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Koncepce třídy  Činnost třídního učitele.  Třídní učitel by měl mít podporu v pracovníkovi pověřeném prevencí, ve školním psychologovi, ve výchovném.
1 Proč potřebujeme systém managementu ? Cesta k dosažení harmonického a úspěšného života. Modul 1 Ing. Miroslav Weber.
ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Fráni Šrámka Praha 5 Jak přistupují školy k autoevaluaci PhDr. Mgr. Milan Matějů Jak přistupují školy k autoevaluaci PhDr.
Nové možnosti ISA+ a jejich využití v kariérovém poradenství Mgr. Pavlína Šťastnová,
INVESTICE DO VZDĚLÁNÍ – INVESTICE DO BUDOUCNOSTI PaedDr. LUDVÍK ZIMČÍK, ředitel ZŠ A MŠ BŘEZOVÁ (ŠKOLA NA KONCI SVĚTA)
Profese učitele z pohledu praxe střední školy (vážně i nevážně) Duben 2008.
ANOTACE Objasnit žákům pojem krátkodobý a dlouhodobý cíl, seznámit je s vytyčováním svých cílů a s využitím pozitivních vzorů. Výukový materiál.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
..kam jdu a odkud přicházím.. Sestavil: Willi Nowak.
Čím chci být ,až vyrostu.
9. Tvorba individuálního plánu
„Cesta za snem“ Prázdniny u moře
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
O dborné U čiliště a Z ákladní Š kola praktická Holešov
Vztahy a pravidla soužití - rodina
Plánované rodičovství
9. Tvorba individuálního plánu
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_08_DELENI_HLASEK Název materiálu:
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Komunikační a prezentační dovednosti / C2
Podpůrná opatření včera, dnes a zítra
Kdo je víc? ŘŠ nebo ZŘŠ? Dagmar Chroboková Petr Lehký.
Práce se selhávajícím žákem
Praktické zkušenosti s procesy strategického řízení a plánování
Informace o projektu IKAP
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Spotřebitelské vzdělávání dětí a mládeže Poznatky z praxe
Hledáme tajemství nebo zdravý selský rozum?
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Quo vadis, praeceptores Počítač ve škole Radek Maca

Stavíme katedrálu? Co děláte ve škole vy? Podle jedné staré legendy se poutník postupně ptal mužů na rozsáhlé stavbě: „Co děláš?“ „Stavím zeď.“ „Osekávám kameny, řežu desky, maluju ornamenty, přesívám písek, …“ „Já stavím katedrálu.“

Snění Sníte o něčem? Máte svůj sen? Máte svůj vzor? Víte, kam chcete? Víte, proč to chcete? Chcete to vy nebo váš ředitel nebo to potřebují žáci? Víte, co tam chcete? Víte, jak to chcete? Víte, s kým tam chcete? Víte, (do) kdy tam chcete dojít? Víte, co tomu chcete dát? Víte, co přitom chcete získat? Vědí děti, kam chtějí? Vědí, proč to chtějí? Chtějí to oni nebo jejich rodiče nebo jejich učitelé (vy)? Vědí, co tam chtějí? Vědí, jak si splní své přání? Vědí, s kým tam chtějí? Vědí, co k tomu budou potřebovat? Vědí, jak jim přitom můžete pomoci? I děti sní a mají své vzory… Uvědomte si, že jste pro děti vzorem… V í t e v y, o č e m d ě t i s n í a j a k j i m m ů ž e t e p o m o c i ?

Problém motivace… znalosti (vědění)  touha (chtění)  VÍ A CHCE ideální ke spolupráci - tahoun NEVÍ A CHCE Pouč ho a veď ho, bude dobrý spolupracovník NEVÍ A NECHCE Nasměruj ho, aby chtěl, ale neztrácej čas, může to být hlupák VÍ A NECHCE Jde jinudy, zkus ho využít na společném rozhraní k externí spolupráci Ten, kdo ví, a neví, že ví, spí. Probuďte ho. Ten, kdo neví, a ví, že neví, je prostý. Poučte ho. Ten, kdo neví, a neví, že neví, je hlupák. Vyhýbejte se mu. Arabské přísloví

Přemýšlení Přemýšlíte? ….. o čem? o sobě… o svém zdraví, o svých zájmech, …? o svých nejbližších… o rodině, o dětech, o příbuzných…? Cogito ergo sum Descartes: Rozprava o metodě NEBO JEN o práci, o práci, o práci? A KDYŽ O PRÁCI, TAK o směru (vzdělávací filosofii, konceptu), kterým chcete jít? o vašich (výchovně) vzdělávacích cílech? o žácích (studentech), co již umí, co chtějí, proč by se měli učit vaše učivo? o motivaci vaší i vašich žáků (studentů)? o metodách a formách vzdělávání? o nástrojích a pomůckách, které použijete k dosažení cílů? U č í t e p ř e m ý š l e t v a š e d ě t i ?

Rozhodování Co po vás chce škola (vedení) X co chcete vy po škole (vedení) firemní kultura Co chtějí vaši kolegové X co chcete vy po nich týmová spolupráce Co chtějí vaši žáci X co chcete vy po nich respektování Co chtějí rodiče žáků X co chcete vy po nich komunikace Co po vás chce život X co chcete vy po životě dokázat řídit svůj život Kdo se nerozhoduje, rozhoduje o svém neúspěchu U č í t e r o z h o d o v a t v a š e d ě t i ? Máte kriteria (metodu) rozhodování?

Problém priorit… Důležitost Buď se to neudělá vůbec, nebo se to udělá, až nebude nic jiného na práci… MALÝ VÝZNAMFATÁLNÍ DOPAD Eisenhowerův princip NESPĚCHÁ SPĚCHÁ Naléhavost Nutno udělat (věc má fatální důsledky), ale je na ni dost času Je málo času na dokončení, ale když se to nestihne, nic moc se nestane Je nutno to udělat co nejdříve (je málo času) a co nejkvalitněji (velký význam)

Konání v osobnostním rozvoji ve zlepšování týmové spolupráce v odborném růstu v rozvoji podpůrných dovedností v podpoře pedagogického optimismu Bez fyzického tréninku vadnou svaly, Bez duševního tréninku vadne mozek. U č í t e r o z h o d o v a t v a š e d ě t i ? Co konkrétního konáte pro sebe…

Problém užitečnosti Paretovo pravidlo

Ohlížení se… Zastavit se... umíte to? Podívejte se na sebe... žijete? Jak? Podebatujte s posádkou... máte ještě posádku? nejdete každý sám? Posvačte... dobijte baterky Porozhlédněte se kolem sebe... kam jdou ostatní? Poučte se... i z úspěchů, nejen z chyb Seřiďte kompas jdete ke svým cílům? chcete (můžete) jít stále stejným směrem? U č í t e v a š e d ě t i o h l í ž e t s e ? Nezapomeňte se občas (nejlépe pravidelně)

Závěr Přeju vám, ať máte zelený dres Děkuji za pozornost. Podle právě se rodící legendy se poutník postupně ptá vás ve vaší škole: „Co děláš?“ „Ále, učím žáky pořád to samé a furt to neumí…“ „Učím žáky vyjmenovaná slova, slovíčka, násobilku, nezmara, halogeny, Archimedův zákon, Punské války, stavební styly, kotrmelec …“ „Já se snažím se žáky pochopit jak funguje tento svět aby uměli řídit svůj život.“