Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Plánované rodičovství

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Plánované rodičovství"— Transkript prezentace:

1 Plánované rodičovství
VY_32_INOVACE_20_36

2 Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výukového materiálu: Plánované rodičovství Autor: Mgr. Zuzana Pokorná Vytvořeno: 13. dubna 2013 Ročník: 6. – 9. Vzdělávací oblast: Člověk a zdraví Vzdělávací obor: Výchova ke zdraví Tematický okruh: Změny v životě člověka a jejich reflexe Téma: Rodina Pomůcky: PC, dataprojektor Anotace: Prezentace je určená k tomu, aby žáci pochopili, kdy a jak začít plánovat mít vlastní dítě. Ukazuje, jak by se před početím měla chovat žena i muž a co vše by měli společně rozmyslet. Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.

3 Plánování rodičovství
Promyslete si s partnerem váš: Socioekonomický stav Zdravotní stav Duševní stav, zodpovědnost k tomu mít dítě Váš věk Váš partnerský vztah – je opravdu silný?

4 Žena by před početím Neměla kouřit Neměla pít alkohol
Měla by jíst zdravě Měla by se vyhýbat stresovým situacím Měla by si více všímat svého vlastního těla a svých potřeb Měla by být v úplné pohodě

5 Muž by měl před početím Dodržovat stejná pravidla jako žena
I mužův zdravotní a duševní stav může ovlivnit početí dítěte i dítě samotné Na početí by se měl pár domluvit, jde o věc obou partnerů!!!

6 Před početím si uvědomte:
Že dítě bude součástí vašeho každodenního života Že jde o velkou zodpovědnost – výchova dítěte, jeho finanční zajištění, rodinná láska,…. Že se početí dítěte nedá vrátit Uvědomte si, jestli vy sami nejste stále dětmi, jestli se dokážete vžít do role rodiče a starat se o malé dítě

7 Kdy otěhotnět Pokud jste již s partnerem rozhodnutí, že chcete mít dítě, promyslete si, kdy otěhotnět Je vám dost let? Jste zdraví? Jste finančně zajištění? Jaké je roční období – nejpříznivější je pozdní jaro a léto Máte stálé pracovní místo, kam se můžete po mateřské dovolené vrátit? Máte dostatečnou praxi, aby vám byla vyplácena mateřská dovolená? Máte kde s dítětem bydlet?

8 Všechny objekty použité k vytvoření tohoto materiálu jsou součástí softwaru Microsoft® Office.
Texty jsou vlastní originální tvorbou autora.


Stáhnout ppt "Plánované rodičovství"

Podobné prezentace


Reklamy Google