Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Projekt – sčítání, odčítání a násobení desetinných čísel, desetinná čísla v praxi VY_42_INOVACE_05_01.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Projekt – sčítání, odčítání a násobení desetinných čísel, desetinná čísla v praxi VY_42_INOVACE_05_01."— Transkript prezentace:

1 Projekt – sčítání, odčítání a násobení desetinných čísel, desetinná čísla v praxi VY_42_INOVACE_05_01

2  Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace  Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2637  Název výukového materiálu: Nakupování s desetinnými čísly  Autor: Mgr. Zuzana Pokorná  Vytvořeno: 2. ledna 2012  Ročník: 6.  Vzdělávací oblast: Matematika a její aplikace  Vzdělávací obor: Matematika a její aplikace  Tematický okruh: Číslo a proměnná  Téma: Desetinná čísla  Pomůcky: PC, dataprojektor, tvrdý papír, nůžky, fixy, pastelky, lepidlo, psací potřeby, leták  Anotace: Projekt na procvičení učiva o desetinných číslech zaměřený na praktické využití. Děti porovnají skutečný nákup s jejich imaginárním, kde budou muset vypočítat útratu i vrácenou částku dle zadaných údajů.  Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce.

3 1. Jdi na nákup a kup právě 5 potravin 2. Jedna potravina musí být „násobná“ – např. 5 rohlíků, 2 krabice mléka, 3 čokolády… 3. Za nákup zaplať větší částkou tak, aby mohla paní prodavačka vrátit 4. Účtenku z nákupu si schovej a později ji použij do projektu

4

5 5. Pročti si účtenku a vyznač si na ni:  Jednotlivé ceny, které jsem za položky zaplatil/a  Výpočet násobné ceny u násobné položky  Hromadnou sumu za všechny potraviny  Částku, kterou jsem platil/a  Částku, kterou mi paní prodavačka vrátila 6. Účtenku nalep na tvrdý papír formátu nejméně A4

6

7 1. Sežeň si leták nějakého potravinového řetězce 2. Vyber si právě 5 potravin pro svůj imaginární nákup a vystřihni je i s uvedenou cenou 3. Nalep 5 potravin na tvrdý papír vedle účtenky, vypočítej, kolik by imaginární nákup stál. Nezapomeň, že jedna položka musí být násobná. 4. Uveď částku, kterou bys platil a kolik dostaneš zpět. Nezapomeň na zaokrouhlení ceny!

8

9

10  Vše vypracuj, nalep a napiš na tvrdý papír nejméně formátu A4  Napiš nadpis projektu  Všechny pomocné výpočty počítej do projektu  Při vypracovávání postupuj podle zadaných instrukcí  Dodrž datum odevzdání dle papíru!!!

11

12 Texty jsou vlastní originální tvorbou autora. Fotografie jsou z vlastního archivu autora. Ostatní objekty použité k vytvoření tohoto materiálu jsou součástí softwaru Microsoft® Office.


Stáhnout ppt "Projekt – sčítání, odčítání a násobení desetinných čísel, desetinná čísla v praxi VY_42_INOVACE_05_01."

Podobné prezentace


Reklamy Google