Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Modal verbs – could, should, would Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2637 Název výukového.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Modal verbs – could, should, would Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2637 Název výukového."— Transkript prezentace:

1 Modal verbs – could, should, would Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2637 Název výukového materiálu: Modal verbs – could, should, would Autor: Mgr. Eva Štouračová Vytvořeno: 6. března 2013 Ročník: 8.-9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Cizí jazyk – angličtina Tematický okruh: Produktivní řečové dovednosti Téma: modální slovesa – could, should, would Pomůcky: dataprojektor Anotace: prezentace s výkladem, žáci si ujasní a aktivně procvičí tvoření vět s modálními slovesy could, should, would a překlad sloves s použitím ve větách Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Všechny objekty použité k vytvoření tohoto materiálu jsou součástí softwaru Microsoft® Office. Texty jsou vlastní originální tvorbou autora. VY_32_INOVACE_20_37

2 MODAL VERBS – modální slovesa Modální slovesa would, should, could vyjadřují podmiňovací způsob (bych, měl bych, mohl bych). Použití je velmi jednoduché: za nimi následuje jen významové sloveso v základním tvaru (bez to), tvary ve všech osobách stejné. Example: I should go there. Měl bych tam jít. She could help them. Mohla by jim pomoct. He would certainly help them. On by jim určitě pomohl. I wouldn´t do it.Já bych to nedělal.

3 MODAL VERBS modální slovesa, podmiňovací způsob WOULD (by, bych, bychom) OSOBA+ WOULD + sloveso (já bych udělal) Example: I would buy it. Koupil bych to. She wouldn´t try it. Ona by to nezkoušela. They would help him. Oni by mu pomohli.

4 MODAL VERBS modální slovesa, podmiňovací způsob SHOULD (měl by, měl bych, měli bychom…) OSOBA+ SHOULD + sloveso (měl bych udělat) Example: I should learn English more. Měl bych se víc učit angličtinu. She shouldn´t do it. Neměla by to dělat. They should help him. Měli by mu pomoci.

5 MODAL VERBS modální slovesa, podmiňovací způsob COULD (mohl bych, mohli bychom…) OSOBA+ COULD + sloveso (mohl bych udělat) Example: I could try it. Mohla bych to zkusit. She couldn´t do it. Nemohla by to udělat. They could help him. Mohli by mu pomoci. Could I go with you?Mohla bych jít s vámi?

6 Translate (přelož): We shouldn´t smoke. Neměli bychom kouřit. Could I help you? Mohl bych vám pomoci? We should send him an e-mail. Měli bychom mu poslat e-mail. I should go to bed earlier. Měl bych chodit dřív do postele. He wouldn´t cook it. On by to neuvařil. They would do it, if they could. Udělali by to, kdyby mohli.

7 Could you help me, please? Mohl bys mi prosím pomoci? Why would she do it? Proč by to dělala? Where could we go? Kam bychom mohli jet? What should we do? Co bychom měli udělat? Should I stay or should I go? Měl bych zůstat nebo jít? Who could help us? Kdo by nám mohl pomoci?


Stáhnout ppt "Modal verbs – could, should, would Škola: Základní škola Trávníky Otrokovice, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2637 Název výukového."

Podobné prezentace


Reklamy Google