Rolling Stones Rocková legenda.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš „Dědek“ Hnát © 2013 Rockový svět –
Advertisements

Luboš „Dědek“ Hnát © 2014 Rockový svět
Johnny Cash.
Dovolte mi představit objev hudebního světa počátku 21.století …
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
VY_ 32_INOVACE_HV.37 Vzdělávací oblast-obor-tém. okruh Umění a kultura, člověk a zdraví Hudební výchova – populární hudba Název materiáluThe Beatles AnotacePopulární.
Barbora Málková Hudební výchova ZŠ Dr. Malíka Chrudim © 2011
Mgr. Helena Kremsová, ZŠ Masarykova Ostrov
GENESIS.
The Rolling Stones.
Historie       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Americký autor science fiction a fantasy Hlavními tématy jeho tvorby jsou tajemství, dobrodružství a konspirace *22.června 1964, Exeter, New Hampshire,
Unikátní metalová skupina
Linkin Park.
Michael Jackson Heal The World Originál obal alba 1982 to Thriller.
Nyní má kapela čtyři členy.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PRACHATICE, NÁRODNÍ 1018
Tereza Látalová.
Moje oblíbená punková a rocková skupina
Guns N´Roses.
VYPRACOVAL: Filip Olejník
The Rolling Stones.
Rodné jméno: Beyoncé Giselle Knowles
JAZZ-ROCK Jan Procházka (24, H).
Klára Motlíčková, KVARTA
John Legend *1978 *Springfield *Ohio *zpěvák *textař *spisovatel
Ella Fitzgeraldová byla americká jazzová zpěvačka. Za svůj život napsala a nazpívala stovky oblíbených písní. Ella Fitzgerald, též nazývána "First Lady.
Populární hudba ve světě v letech
AC/DC       AC/DC je australská hardrocková skupina, která zaznamenala první vystoupení na Silvestra roku 1973 v Sydney. V červnu 1974 vyšel skupině.
Martin Dvořáček kvarta 2014/2015
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_772_9TR_INF Autor: Mgr. David Ryška 1.
LED ZEPPELIN Aktivní: Žánry: Blues Rock, Heavy Metal, Hard Rock, Folk Rock.
Keane. Členové kapely: Zpěv:Tom Chaplin Zpěv:Tom Chaplin Piano:Tim Rice-Oxley Piano:Tim Rice-Oxley Bicí:Richard Hughes Bicí:Richard Hughes Keane je britská.
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P11_2.17 Tematická oblast:Dějiny hudebního umění Beatles Typ: DUM – test Předmět: Hudební výchova Ročník: 1.,3. r. (6leté),
Blues Richard Malý.
Název Folková hudba Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo HV 7
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
JIMI HENDRIX Americký kytarista, zpěvák a skladatel
Bo ř ek Králík.  50. léta 20. století v USA  vytvo ř ili ho Afroameri č ané  objevil „ č ernou“ muziku pro bílé Ameri č any a Evropany.
Základní informace  Je to australská pop punková a pop rocková skupina  Pochází ze Sydney  Aktivní jsou od roku 2011  Členové: Luke Hemmings, Michael.
By FedeX. Brad Delson a Mike Shinoda se znají už asi deset let, spolu chodili už na školu v Californii. Tam Delson taky potkal Roba Bourdona, budoucího.
Pražská hiphopová skupina Indy&Wich svůj první koncert odehrála v prosinci Kde jinde, než v klubu 007 na Strahově. O rok později se do.
Velká Británie Barbora Otáhalová, tercie.
Daniel Landa.
The Beatles Vypracoval: Bořivoj Kašparovský.
THE BEATLES. The Beatles Brouci=Anglická rokenrolová kapela z Liverpoolu Brouci=Anglická rokenrolová kapela z LiverpooluAnglickárokenrolováLiverpooluAnglickárokenrolováLiverpoolu.
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Ročník: 5. Předmět: Hudební výchova.
Mikuláš Francán.
Materiál pro výukovou oporu zpracovaný v rámci projektu Informační a komunikační technologie proti bariérám Výuková opora č. 5 – výukový materiál Název:
ANOTACE: Motivace k nácviku písně. Určeno žákům 1. stupně ZŠ. Prvotní seznámení se vznikem rocku, se jménem E. Presley, se skupinami Beatles, Olympic.
Queen Radek Horký. Freddie Mercury Freddie Mercury byl zpěvák a skladatel Narodil se 5.září 1946 a umřel 24.listopadu 1991 umřel na AIDS umřel ve věku.
JAZZ A SWING V ČESKÉ HUDBĚ
P!nk.
Vytvořil: Jiří Burda The Shadows.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
LINKIN PARK SLIPKNOT STRÁNKY O LINKIN PARK STRÁNKY O SLIPKNOT VIDEO:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
The Beatles AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Rocková hudba - kvizy VY_32_INOVACE_A15
The Rolling Stones AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Rock Jakub Řehoř kvarta.
Our Last Night Post-hardcorová hudební skupina. O skupině Our Last Night je Americká hudební skupina Založena roku 2004 Skupina je stále aktivní, d ě.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Transkript prezentace:

Rolling Stones Rocková legenda

Vznik kapely Kapela Rolling Stones vznikla roku 1962 v Londýně a hraje dodnes, proslavila se již v 60. letech jako protipól The Beatles. Na začátku jejich kariéry hráli především rock´n roll, skupinu pojmenovali Rolling Stones podle písně Muddy Waterse.

Členové Brian Jones – kytarista (†1969) Mick Jagger – zpěvák Keith Richards - kytarista Charlie Watts – bubeník Ronnie Wood – kytarista (od roku 1976) Bill Wyman – basista Ian Stewart – pianista

Současní členové Ronnie Wood, Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts

Počátky… První koncert se odehrál 12. června 1962 v klubu Marquee Chlapci měli image „zlých hochů“ a byli neustále terčem kritiky, že kazí mládež… Prvním singlem byla v roce 1963 cover verze písně Chucka Berryho – Come On. Od roku 1965 začal úspěch kapely strmě stoupat, v té době přišly na svět takové skvosty jakou jsou písně The Last Time či proslulá (I Can´t Get No) Satisfaction.

Hudební experimenty Čtvrtým albem, které Rolling Stones nahráli, bylo Aftermath z roku 1966 V písni Paint It Black hráli na sitár a je z ní patrný východní vliv V písni Lady Jane slyšíme dulcimer (strunný nástroj z Appalačských hor; USA) Marimba (jihoamerický hudební nástroj podobý xylofonu) byl užitý v písni Under My Thumb

dulcimer sitár marimba

Vývoj kapely Roku 1967 se objevují první nařčení z nelegálního užívání drog. V prosinci 1969 hrají Rolling Stones na festivalu v americkém Altamontu, kde je členem ochranky (Hells Angels) zabit fanoušek. Tento incident vyvolal řadu diskuzí na téma rocková hudba. Slavné logo s vyplazeným jazykem pochází z roku 1971.

Od 70. let… Od počátku 70. let začíná kapela pomalu ustupovat z předních míst hitparád, avšak nadále produkuje řadu alb a úspěšných písní. Členové se pokouší i o sólové projekty. V roce 1986 získávají Rolling Stones cenu Grammy za celoživotní úspěch. Kapela je stále koncertně aktivní. Zatím poslední album A Bigger Bang vydali roku 2005.

Rolling Stones u nás 17. srpna 1990 vystoupili na vyprodaném stadionu na Strahově, kde bylo více než 100 000 lidí – přelomová událost. 1995, 1998, 2003 v Praze a naposledy roku 2007 při turné k albu The Bigger Bang v Brně.

Odkazy – obrázky, text, hudba Obrázek na hlavní stránce: http://www.zenyprozeny.cz/art/2889-rolling-stones-se-chystaji-do-duchodu/ Obrázek kapely: http://www.clashmusic.com/news/rolling-stones-to-tour Obrázek Rolling Stones a Václav Havel: http://www.mzv.cz/toronto/cz/kultura_krajane_a_skolstvi/kultura_a_prezentace_cr/jak_se_kameny_valily_prahou.html Obrázek marimba: http://en.wikipedia.org/wiki/Marimba Obrázek dulcimer: http://en.wikipedia.org/wiki/Appalachian_dulcimer Obrázek sitár: http://listenlearnlovemusic.blogspot.com/2010/09/identify-indian-instruments.html Text: http://o-skupine.hudebniskupiny.cz/rolling-stones http://oficialnistranky.cz/rolling-stones/ http://cs.wikipedia.org/wiki/The_Rolling_Stones Logo: http://www.feelnumb.com/?p=2595 Hudební ukázky: Under My Thumb, I Can´t Get No Satisfaction, Paint It Black – album Rolling Stones - Forty Licks, 2002. Lady Jane – album Rolling Stones – Flowers, 1967.