MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 3.1 (Práce se snímky)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prezentační manažer Kapitola 2.0 (První prezentace)
Advertisements

Prezentační manažer Kapitola 9.3 (Automatický chod - časování)
Čísla stran v Microsoft Office Word
MS Malování I. VY_32_INOVACE_57_MS_Malovani_I.
Prezentační manažer Kapitola 8.0 (Rozšířené efekty)
Zpracováno v rámci projektu SIPVZ 0120P2006
Prezentační manažer Kapitola 6.2 (Organizační diagram)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.3 (Data vložená z MS Excel)
Prezentační manažer Kapitola 13.0 (Sestavení z externích zdrojů)
PowerPoint Založení nového souboru .pptx Tlačítko Office, Nový
Prezentační manažer Kapitola 5.0 (Grafika)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.0 (Sestavení vlastní prezentace)
Styly, záhlaví a zápatí, oddíly
MS Malování II. VY_32_INOVACE_58_MS_Malovani_II.
Textový procesor Open Office, Writer VLOŽENÍ OBRÁZKU, ÚPRAVA OBRÁZKU
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Školení počítače Excel
Grafická úprava seminární práce
Záložky, křížové odkazy, hypertextové odkazy
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.0 (Graf v MS PowerPoint)
Prezentační manažer Kapitola 3.0 (Úvodní práce v programu)
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
PowerPoint. Rozložení stránky 1.Na kartě Domů klikněte na tlačítko Rozložení a vyberte profil „Dva obsahy“ 2.Totéž můžete udělat tak, že kliknete pravým.
Prezentační manažer Kapitola 11.0 (Tisk)
Prezentační nástroj Open Office, Impress ZÁKLADY PRÁCE Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Nová prezentace, snímek, průvodce prezentací,
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 13.1 (Schránka a operace se schránkou)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 4.0 (Text)
VY_32_INOVACE_55_MS_Word_IV. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
MICROSOFT EXCEL 2..
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 9.0 (Spouštění prezentace)
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Word – Struktura dokumentu
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Tvorba tabulek Vypracoval : Ing. Jiří Durďák Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Vkládání kreslených útvarů
Tabulkový procesor – Excel 2010 Listy
Power Point– popis prostředí
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE III. Mgr. René Szotkowski TENTO MATERIÁL VZNIKL ZA FINANČNÍ PODPORY EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU A STÁTNÍHO ROZPOČTU ČESKÉ REPUBLIKY.
UŽIVATELSKÉ ROZHRANÍ MS POWERPOINT
Vytváření prezentace váš cvičící =). Orientace horní část a dolní část obrazovky podobná Excelu a Wordu vlevo seznam „slajdů“ (dále snímků) a osnova vpravo.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 10.0 (Záhlaví a zápatí)
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_09.
POWER POINT 1 Základní pojmy Power Point - základní pojmy.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Informatika Název a číslo učebního materiálu VY _32_INOVACE_04_15.
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 16.0 (Ovládání prezentace)
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.1 (Tabulka)
Mgr. Karel FischerÚprava prezentace1 Změna použité šablony Ke změně šablony mohu použít jednu ze tří možností: a)Formát \ návrh snímku b)V panelu nástrojů.
TVORBA VÝUKOVÉ PREZENTACE I.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 3. ročník oboru.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-04 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Milan Adámek VY_32_INOVACE_AS1 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_10B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Informatika – Úvod do MS Powerpoint. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Tabulkový procesor Práce s listy, adresace buňky, definice řady Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, Růžena Hynková. Dostupné z.
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 4– POWERPOINT – PRÁCE S TEXTEM Název školy:
MS Powerpoint prezentace
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 17– PŘECHODY SNÍMKŮ V PREZENTACI. Název školy:
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 11– WORDART V PREZENTACI. Název školy:
OKNa/ práce s oknem ve windows
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 3– POWERPOINT - SNÍMKY Název školy:
PowerPoint.
Kofigurace & napájení Windows
Malování - uložení a otevření obrázku
Přizpůsobení webu Microsoft SharePointu Online
téma vyjádření Obrázek SmartArts obrázky na červeném pozadí
Transkript prezentace:

MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 3.1 (Práce se snímky)

Snímky Při práci v MS PowerPoint se pracuje s takzvanými snímky (slides). Jeden snímek je jedna obrazovka. Každá prezentace je tvořena minimálně z jednoho snímku a maximální počet snímků není nijak limitován. V rámci snímku můžeme nastavit možnost při klepnutí myši přejít na následující snímek anebo zobrazit akci ve snímku. Nejdříve se musíme naučit nejdůležitější a zcela potřebnou věc, což je operace vkládání snímků. Snímky můžeme přidávat i mezi dva již existující snímky, ale i mazat.

Přidání nového snímku Vytvoření snímku pomocí kombinace CTRL+M. Nebo stisknout Běžné úkoly – nový snímek (obr.01) Poslední možností je kliknutí na ikonu určenou pro vytvoření nového snímku (obr. 02). Pozor! Pokud chceme přidat snímek jinam než za poslední vytvořený, tak se musíme postavit vždy na ten snímek, za který má být nový snímek přidán. Obr. 01 Obr. 02

Odebrání aktuálního snímku Nastavte si pozici na snímek, který má být vymazán. V hlavní položce programu klepněte na položku Úpravy a poté na položku Odebrat snímek. Snímek bude automaticky odebrán. Nebo zvolte ještě snadnější je způsob odstranění, což je pomocí klávesy Delete.

Prohazování pořadí snímků Pokud zjistíme, že by se dané snímky měly prohodit, můžeme tak učinit buď přímo v Osnově nebo v režimu zobrazení Řazení snímků. Přehození snímků pomocí osnovy: V osnově stiskněte a držte levé tlačítko ¨myši na grafickém symbolu snímku, který si přejete přesunout. Táhněte myší směrem mezi snímky, kam si přejete snímek přesunout. Jakmile dosáhnete požadované pozice, uvolněte levé tlačítko myši, a snímek bude přemístěn. Obr. 03

Obecný postup při tvorbě prezentace Obecně lze rozdělit první úkony při tvorbě prezentace do tří základních kroků: 1.Promyslet si osnovu prezentace, počet snímků a jejich rozvržení a vytvořit textovou část snímků. 2.Doladit prezentaci po grafické stránce – vložení obrázků, čar, popisek, automatických tvarů. 3.Nakonec schází jen jednotlivé položky v prezentaci upravit a přiřadit jim efekty, posloupnost zobrazování či zautomatizování některých kroků. Pokud budete pracovat s programem častěji, naučíte se provádět některé kroky současně a spojovat je při vytváření dané prezentace.

Konec Cíle kapitoly: Podrobně popsat akci snímků Přidání nového snímku Odebrání aktuálního snímku Prohazování pořadí Obecný postup při tvorbě prezentace