Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)"— Transkript prezentace:

1 MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)

2 Vložení videosekvence Kromě všech známých statických objektů, jako jsou obrázky, tabulky, kliparty, grafy aj., je možno vložit do prezentace i videosekvenci. V praxi to znamená, že součástí prezentace může být i videoukázka. To znamená, že stejně jako například obrázek, rovněž může být i videosekvence umístěna na kterémkoliv snímku; okno s prezentací může mít jakoukoliv pozici v rámci snímku a libovolnou velikost.

3 Vložení videosekvence 1.V hlavní nabídce programu klepněte na položku Vložit. 2.V otevřeném okně podnabídky zvolte Video a zvuk. 3.V dalším otevřeném okně zvolte Video ze souboru. 4.Program zobrazí okno pro procházení stromovou strukturou disku. 5.Nalezněte soubor s videosekvencí, klepněte na něj a následně na OK. 6.Program se Vás ještě dotáže, zda má video spustit automaticky anebo až po klepnutí myší. Pokud je prezentace vytvořena jako posloupnost automaticky se zobrazujících se snímků bez zásahu uživatele, pak je pochopitelně vhodné klepnout na tlačítko Ano, jinak na Ne.

4 Ukázka vložené videosekvence Na Videoklipu lze uplatnit stejné efekty jako na ostatní grafické objekty. Efekty se u videa nastavují proto, aby se čtvereček s prvním snímkem videa nezobrazoval na snímku ještě předtím, nežli proběhnou předchozí animace, ale aby se zobrazil v okamžiku, kdy má být zahájeno jeho promítání.

5 Upozornění Do prezentace je možné vložit pouze videosekvence v takovém formátu souboru, který program podporuje. Většina videosekvencí je ale uložena ve standardním formátu AVI, který lze mimo jiné do prezentace bez potíží vložit.

6 Konec Cíle kapitoly: Podrobně popsat vložení videosekvence Práce s videosekvencí Upozornění na problémy při spuštění neznámého formátu


Stáhnout ppt "MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 6.4 (Videosekvence)"

Podobné prezentace


Reklamy Google