6.12.2007. Diginovela = Restart české digitalizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Připravenost České televize na vysílání v HD
Advertisements

Technický plán přechodu A co dál?
Multiplex veřejné služby 2008 – Digimedia 2008 Ing.Pavel Hanuš Manažer programu digitalizace ČT.
Změna legislativy při zadávaní veřejných zakázek
Stav k 30. červnu Výměna řidičských průkazů Řidičské průkazy vydané od 1. července 1964 do 31. prosince 1993 jsou jejich držitelé povinni vyměnit.
Ústí nad Labem Dosažení potřebné kapacity justičních institucí
Ing. Jiří Nouza náměstek primátora hl. m. Prahy Zóny placeného stání.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Stanovisko TV Nova K TPP TV Nova podporuje digitalizaci  Společnost CET 21 se jako jeden z vůdčích subjektů procesu přechodu zemského.
Bezpečná integrace OZE do ES ČR
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Rok po ostrém startu digitálního televizního vysílání
ZPRACOVÁNÍ STŘEDNĚDOBÝCH PLÁNŮ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI ÚZEMÍ
Podpora meziobecní spolupráce Prohlubování meziobecní spolupráce David Bohadlo Vedoucí právního týmu.
Emancipace satelitního vysílání v ČR pro reklamní trh Leoš Pohl Czech Digital Group, a.s. 12. června 2008 DIGIMEDIA 2008.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
AUTORSKÝ ZÁKON A ZPŘÍSTUPŇOVÁNÍ DIGITÁLNÍCH DOKUMENTŮ
Výběrové řízení (aukce) na kmitočty v pásmech 800, 1800 a 2600 MHz TK ČTÚ k zahájení veřejné konzultace výběrového řízení 19. března 2012.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
DIGIMEDIA 2013 Nové horizonty rozhlasového vysílání Marcel Procházka České Radiokomunikace a.s. 13. června 2013.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Satelit – nadpozemské řešení digitalizace TV příjmu červen 2009.
Skylink slaví první milión zákazníků Praha
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Bilance české digitalizace Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Tv a net Pravidla licencování IPTV Kam kráčí české telekom. sítě Srní
Příštích deset let bude charakterizováno rozvojem technologie i programového obsahu televizního vysílání a s tím souvisejících nových služeb. Nové technologie.
7. zasedání pracovní skupiny interních auditorů kraje Vysočina
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Rozvojový plán statutárního města České Budějovice v oblasti sociálních služeb na období Ing. Martina Kučerová.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
TELEVIZE PUBLIC Prezentace televize, sledovanost, kontakty Květen 2010.
Tomáš Julínek Reforma zdravotnictví. Základní charakteristiky ideových pohledů na zdravotnictví - duben 2001  Zvýraznění role občana  Zdravotnická zařízení.
Blok I: Zapínáme digitál, vypínáme analog moderuje: Jan Potůček.
UŽITÍ DÍLA § 12. (4) Právem dílo užít je a) právo na rozmnožování díla (§ 13), b) právo na rozšiřování originálu nebo rozmnoženiny díla (§ 14), c) právo.
Účetní reforma v druhém roce
Digitalizace televizního vysílání & Internet Ing.Pavel Hanuš Manager programu digitalizace ČT.
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
Aplikace DVB-T Český Telecom, a.s.. 2 Agenda DVB-T MHP Platforma ČTc DVB-T MHP Platforma ČTc – aplikace Shrnutí cílů společnsti Český Telecom, a.s.
Architektonické soutěže VALNÁ HROMADA ČKA,
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS) Ing. Lubomír Moravčík
Digitalizace – Tisková konference Prima TV. Digitalizace – tisková konference Jak chápeme digitalizaci?  Vnímáme digitalizaci jako proces, který.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
DIGITÁLNÍ VYSÍLÁNÍ V ČR. ISSS Proces digitálního vysílání v ČR (1999 – 2004) 1999  zahájení experimentálního vysílání DTV (Praha, později Brno)
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Tisková konference ke spuštění multiplexu veřejné služby v Plzeňském kraji a ukončení analogového zemského vysílání ČT2 v Plzni Čtvrtek 5. června 2008.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva NKS 2008.
České Radiokomunikace – stabilní partner pro digitalizaci 2008 Kamil Levinský ředitel Úseku pro transformaci společnosti.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Digitalizace v ČR ISSS, Hradec Králové, duben 2005.
Divák musí vědět, kdy a proč by měl investovat do nové televize Marcel Procházka Ředitel regulace a strategie DVB-T2 Televizní digitalizace
Strategie rozvoje pozemního televizního vysílání 1. prosince 2015 Konference Asociace regionálních a lokálních televizí Marcel Procházka Ředitel regulace.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Strategie rozvoje zemského televizního vysílání 3. prosince 2015 Volební výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky Martin Gebauer Generální.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Tisková konference ČT Diginovela a další postup ČT
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Přínos přechodu na DVBT-T2 pro koncové uživatele
Český telekomunikační úřad
Role ČT v rozvoji DTT.
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Rozhlasová digitalizace v T-DAB/DAB+
Transkript prezentace:

Diginovela = Restart české digitalizace

Stanovisko ČT k diginovele a její důsledky pro ČT Obecný význam  Pozitivní je snaha státu zvýšit aktivitu a zhostit se v maximálně možné míře role vlastníka kmitočtového spektra  Pozitivní je dosažení politického konsensu napříč stranami  Digitalizace se v ČR dostala do neřešitelné situace(rozdělení kmitočtů,vydání licencí pro nové vysílate,žaloby)-diginovela je de facto restartem digitalizace v ČR  Diginovela sází na zásadní roli ČT v procesu digitalizace

Stanovisko ČT k diginovele a její důsledky pro ČT Významné skutečnosti – vymahatelnost TPP Přímá vymahatelnost  TPP bude nařízením vlády Nepřímá vymahatelnost  Poplatky za využívání radiových kmitočtů v rozsahu 375 Kč – Kč za kmitočet  Povinnost provozovatele sítě uzavřít smlouvu s provozovatelem rozhlasového a televizního vysílání  Kompenzační licence pro podmínkou přijetí TPP a vracení analogových kmitočtů

Stanovisko ČT k diginovele a její důsledky pro ČT Významné skutečnosti – výstavba sítí  ČT budou vyhrazeny kmitočty pro MPX1 podle ZEK  ČT bude budovat MPX1 ( veřejnoprávní ) bez přímé vazby na postup ostatních vysílatelů s dominantním využíváním kmitočtů současné ČT2. Postup ČT nicméně bude koordinován a synchronizován na TPP  Kmitočty použité pro výstavbu sítě budou konečné a ČT tedy nebude většinou používat dočasné a přechodné kmitočty  V některých případech nebude možno realizovat souběžné analogové a digitální vysílání programu ČT2. K záměně tak dojde okamžitě.(Stejný postup je používán v SRN)  Uvolňování kmitočtů využívaných současným analogovým vysíláním ČT1 bude probíhat podle TPP,synchronně s ostatními vysílateli

ČT považuje za hlavní cíl výstavbu MPX1

Varianty dalšího postupu digitalizace v ČR a její důsledky pro ČT  Optimální řešení již není k dispozici  Každé dostupné řešení je již krizová varianta:  Bude realizována varianta 1+3 MPX (pro ni je sestavován TPP a je podkladem pro plány ČT)

Plné využití poznatků z pilotního projektu Domažlice pro sestavení TPP a pro výstavbu MPX1

KRIZOVÉ KRIZOVÉ SITUACE

KRIZOVÉ SITUACE Potvrzeno Nepotvrzeno Nelze vyhonotit

KRIZOVÉ SITUACE Potvrzeno Nepotvrzeno Nelze vyhodnotit

KRIZOVÉ SITUACE Potvrzeno Nepotvrzeno Nelze vyhodnotit

KRIZOVÉ SITUACE Potvrzeno Nepotvrzeno Nelze vyhodnotit Rizikový faktor s vyšším rizikem ne ž bylo o č ekáváno

Informační kampaň se musí zaměřit na re á lné problémy diváků

INFORMAČNÍ KAMPAŇ ČT S I V P Vrstvy informační kampaně ČT Signální – spoty – elementární sd ě lení Informa č ní – konkrétní informace o vysílání;mapy pokrytí,odkazy na informa č ní zdroje Vysv ě tlující – detailní odpov ě di na nej č ast ě jší dotazy; technická poradna; seminá ř e; rozhovory; reportá ž e, č lánky Pomocná – Zprost ř edkování na Help Desk operátor ů a on line poradny servisních organizací

Spolupráce s regionálním tiskem Spolupráce s Č ro, p ř ípadn ě s regionálními redakcemi countdown Informa č ní spot,vypínací spot, piktogramy, countdown Zdroj Digimonitor

Reklama na ČT - řešení pro mimořádnou situaci české digitalizace

 Mandatorní rozdělení  odvod pro SF kinematografie  odvod Českému telekomunikačnímu úřadu  Archiv ČT  Fond digitalizace  Výstavba MPX1  Provoz MPX1( včetně dočasných řešení pro dokrytí)  Podpora digitalizace  Informační kampaň  Řešení krizových situací – trvalá nedostupnost signálu,služby pro určité skupiny obyvatel  Podpora škol, zdravotnických zařízení a ústavů sociální péče

Výběr operátor MPX 1 Dlouhodobý problém ČT

 Pro transparentnost celého procesu bude ČT realizovat veřejnou obchodní soutěž na operátora vysílacích služeb pro MPX1 pouze vysílací služby  Nejedná se o operátora multiplexu,protože vlastní technologii multiplexu bude vlastnit ČT a distribuci signálu bude realizovat na základě platné smlouvy Telefonica O2.Předmětem soutěže tak budou pouze vysílací služby  Soutěž bude realizována podle Obchodního zákoníku a bude využívat výjimky Zákona č 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách  § 18 Obecné výjimky z působnosti zákona  Zadavatel není povinen zadávat podle tohoto zákona veřejné zakázky, jestliže  ….  h) jde o veřejné zakázky zadávané veřejným zadavatelem, spočívající v nabývání, přípravě, výrobě nebo společné výrobě programového obsahu určeného pro vysílání nebo distribuci, a o veřejné zakázky týkající se vysílacího času,  i) jejich hlavním účelem je umožnit veřejnému zadavateli poskytování nebo provozování veřejné telekomunikační sítě nebo poskytování veřejných telekomunikačních služeb podle zvláštního právního předpisu  …..

Česká televize vypisuje Obchodní veřejnou soutěž dle zákona č. 513/1991 SB. na poskytování služeb souvisejících s výstavbou a provozem multiplexu veřejné služby. Zadání zakázky na základě obchodní veřejné soutěže je v souladu s ustanovením zákona o zadávání veřejných zakázek č. 137/2006 Sb., který stanoví v § 18 odst. 1 písm. i) obecnou výjimku pro zadání zakázek, jejichž hlavním účelem je umožnit veřejnému zadavateli poskytování nebo provozování veřejné telekomunikační sítě nebo poskytování veřejných telekomunikačních služeb podle zákona o elektronických komunikacích. Předmětem soutěže je: poskytování vysílacích služeb v rozsahu definovaném zákonnými povinnosti České televize podle § 3 odst. 1 písm. a) zákona č. 483/1991 Sb., o České televizi, poskytování konzultačních služeb při optimalizaci struktury a rozsahu vysílací sítě včetně návrhu alternativních řešení, v oblasti frekvenčního plánování na základě vyhrazených kmitočtů multiplexu veřejné služby a výsledků RRC06, poskytování služeb systémové integrace při výstavbě a provozu multiplexu veřejné služby. Podrobné soutěžní podmínky jsou k dispozici u firmy GORDION,s.r.o,která je pověřena realizací soutěže.Žádost účastníka soutěže o poskytnutí soutěžních podmínek musí být písemná (poštou, fax, ) a musí být doručena nejpozději do na adresu GORDION, s.r.o., Kolmá 682/6, Praha 9 – Vysočany, kontaktní osoba: Ing. Beránková, tel: , fax: ,

 Musí být akceptovány existující smlouvy zajišťující distribuci vysílání na jednotlivé vysílací stanoviště a také skutečnost, že vlastníkem a provozovatelem digitální kompresní technologie a dalších souvisejících zařízení bude ČT.  Musí být v maximální možné míře zachovány stávající vysílací stanoviště.  Pro období přechodu na digitální terestrické vysílání musí být nabídka vysílacích služeb koncipována tak, aby zabezpečovala souběh analogového a digitálního vysílání, synchronizaci vypínání zemského analogového a zapínání zemského digitálního vysílání a poskytovala ekonomicky přijatelný model pro období souběžného analogového a digitálního zemského televizního vysílání.  Do návrhu musí být zahrnuta i případná operativní opatření související s krizovými situacemi v průběhu přechodu na zemské digitální vysílání, zejména řešení úplných výpadků příjmu zemského vysílání vyhlašovatele, a to i v případě, že takový výpadek nevede k porušení zákona dle § 3 odst. 1 písm. a) zákona č. 483/1991 Sb.  Návrhy musí splňovat podmínky systémové integrace se stávajícími systémy vyhlašovatele a musí splňovat technické podmínky podle specifikace vyhlašovatele.  Návrhy musí zahrnovat i vytvoření předpokladů pro další rozvoj služeb souvisejících s digitálním televizním vysíláním.

 NABÍDKOVÁ CENA  ŘEŠENÍ SOUBĚHU DIGITÁLNÍHO ANALOGOVÉHO VYSÍLÁNÍ  ROZSAH A KVALITA POSKYTOVANÝCH SLUŽEB

Očekávaný harmonogram dalšího postupu ČT Základní cíl 90-95% pokrytí obyvatelstva do konce roku 2010

MPX1ČT1ČT leden únor březen34.Kanál Plzeň 34.Kanál Plzeň město- Krkavec Záměna 27.Kanál pro ČT1 duben květen49.Kanál Č.Budějovice 49.Kanál Č.Budějovice- Kleť červen červenec49.Kanál Sušice srpen září53.Kanál Praha 53.Kanál Cukrák říjen 53.Kanál Praha město 33.Kanál Ústí nad Labem 33.Kanál Buková hora záměna 50.kanál pro ČT1 listopad 52.Kanál Sušice prosinec Pracovní varianta – harmonogram vypínání ČT1 pouze orientační, bude upraven podle TPP

MPX1ČT1ČT2 2009leden33.Kanál Jihlava únor březen duben květen 35.Kanál Sušice červen 41.Kanál Praha město červenec40.Kanál Trutnov srpen 31.Kanál Krašov48.Kanál Krašov září 29.Kanál záměna 46.kanál pro ČT1 Brno říjen 29.Kanál Brno 54.Kanál Ostrava listopad 26.Kanál Cukrák 51.Kanál Praha město 50.kanál Buková hora prosinec Pracovní varianta – harmonogram vypínání ČT1 pouze orientační, bude upraven podle TPP

MPX1ČT1ČT2 2010leden 39.Kanál Č.B-Kleť 25.Kanál Jihlava záměna 42.Kanál ČT1 únor březen 42.Kanál Jihlava duben36.Kanál Jeseník 36.Kanál Jeseník záměna 50.|Kanál ČT1 květen33.Kanál Zlín červen 23.Kanál Trutnov červenec srpen 35.Kanál 46.KanálBrno52.Kanál Brno září říjen 50.Kanál Jeseník 31.Kanál Ostrava 22.Kanál Zlín 51.Kanál Ostrava 51.Kanál Zlín listopad prosinec Pracovní varianta – harmonogram vypínání ČT1 pouze orientační, bude upraven podle TPP

HDTV

1.etapa – Startovací a testovací Nárazové vysílání speciálního kanálu ČT HD – prostřednictvím satelitu DVB-S2 a IPTV Sportovní přenosy Koncerty a divadla Významné události obecně pokud budou dostupné v HD 2.etapa – Pravidelné vysílání 2-4 hodiny denně v Prime Time a nepravidelné vysílání jako v Etapě 1 Zpravodajství Film Zahájení etapy by mělo být vázáno na Olympijské hry Vancouver 2009 V této etapě by měla být zahájena akvizice pořadů v HD a vytváření programové knihovny 3.etapa –2010 – 2011 Pravidelné vysílání 6-8 hodiny denně a nepravidelné vysílání jako v Etapě 1 Vysílání od 16 hodin – DVB-S2 a DVB-T UP- Konvertované pořady z ČT1 Vlastní tvorba Zpravodajství Film Sportovní přenosy Koncerty a divadla Významné události obecně I mimo vysílací čas významné přenosy 4.etapa - > 2011/2012 Pravidelné vysílání

Národní Satelitní Platforma (NSP) vhodný doplněk terestrického vysílání

Základní cíl : Alternativní distribuční kanál garantující trvalou dostupnost programové nabídky terestrického vysílání pro všechny obyvatele ČR. Legislativní úprava nařizující vlastníkovi terestrické licence pokrýt nejméně 98% obyvatelstva s možností volit kombinaci terestrického a satelitního vysílání s tím, že podíl terestrického vysílání nemůže klesnout pod 70% pokrytí obyvatelstva. Garance kvality,jednotného kódování a ekonomické dostupnosti (jednorázová platba za dekódovací kartu) Má-li satelitní vysílání tvořit doplněk terestrického vysílání musí na jedné satelitní pozici dostupné všechny terestrické programy Platforma by měla být otevřená i pro placené komerční vysílání Současný stav : Žádná garance programové nabídky terestrických stanic neexistuje Žádná garance dostupnosti z jedné satelitní pozice neexistuje Žádná garance ekonomické dostupnosti neexistuje Žádná garance minimální zaručené kvality neexistuje

ČT považuje vznik NSP za potřebný pro řešení české digitalizace.Její existence však není nutnou podmínkou Programu digitalizace ČT. ČT postupně vytváří podmínky pro naplňování principů NSP pro vlastní vysílání: ČT má pronajatu vlastní satelitní kapacitu a může garantovat kvalitu vysílání (ČT uplatní v roce 2008 opci na navýšení kapacity ) ČT garantuje satelitní vysílání DTH jako významný prvek podporující přechod na digitální vysílání ČT bude požadovat, aby komerční subjekty nabízely speciální balíček s programy ČT za zvlášť výhodných podmínek, pokud je využíváno její satelitní vysílání ČT bude hledat cesty k dalšímu zvýšení dostupnosti dekódovacích karet pro vysílání ČT ČT poskytne v budoucnu své programy pro komerční provozovatele na jiných satelitních pozicích jen za předpokladu garance kvality vysílání