Kateřina Hrdličková - Matýsek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MHD Žďár nad Sázavou nezávislé internetové stránky
Advertisements

Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“  Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Manuál dopravy vlastní x oddílová SOOB Spartak Rychnov nad Kněžnou.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ "InoBio - Inovace biologických a lesnických.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
cestovné tuzemské cestovné zahraniční
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Systém podpory sportu ve městě OTROKOVICE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SPORTOVNÍCH ORGANIZACÍ Citius – Altius – Fortius rychle – výše - silněji.
Řízení motorových vozidel
CZECH SALES ACADEMY Trutnov – střední odborná škola s.r.o. EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_01_12 Zpracovala:Mgr. Petra Velebová Datum:1.
DOKUMENTY OD UJEP PřF ÚSTÍ NAD LABEM (dále jen PŘÍJEMCE PODPORY) Pro koordinátory partnerů/škol jsme připravili: Náplně práce Návrh smlouvy DPČ Pracovní.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
Finanční účty lze rozdělit do těchto skupin: a) aktivní Pokladna Ceniny Bankovní účty Majetkové cenné papíry k obchodování.
Hospodaření Katedra Fiscus Kateřina Hrdličková – Matýsek
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Soňa Šestáková Název materiálu: Základní účtování nákladů a výnosů Označení.
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
Cestovní náhrady podnikatelů
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
2012 / 2013 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
2014 / 2015 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
HOSPODAŘENÍ pro rádce.
CO JE HOSPODAŘENÍ? Peníze - získávání a nakládání s nimi,
doc. Ing. Ivana Mahdalová, Ph.D. Ing. Vladislav Křivda, Ph.D.
Právnické výpočty Adam Ptašnik 2006
Metodická pomoc k žádostem o neinvestiční příspěvky do výše 25 tis
Pracovní cesty a cestovní náhrady
2012 / 2013 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
2012 / 2013 Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus.
Hospodaření nepodnikatelských organizací 1 Daně, dotace.
RKC Regionální konzultační centra Vykazování nákladů Romana Žáková.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Kontrolní poznatky z výkonu veřejnosprávních kontrol OKP KrÚ JMK Pracovní schůzka s ekonomy neškolských PO –
Alena Zítková INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
Platební styk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
R OZPOČET K APITOLA 7 – P ŘÍMÁ PODPORA Ing. Jana Švarzbergerová Ing. Tereza Modráková , FSS MU 1 Přímá podpora - kapitola 7.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Cestovní náklady podnikatele. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno firemní vozidlo.
Cestovní náklady podnikatele a zaměstnance. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_0201_OSOBNÍ R. Téma: FG_OSOBNÍ ROZPOČET Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_IVOVACE_2902_TYPY ÚVĚRŮ Téma: Pojem F. G._ Typy úvěrů Číslo projektu:
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Jana Kopečková Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Struktura obchodní faktury
Úvod do technologie silniční nákladní dopravy a základní legislativa Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení Ing. František Lachnit,
Katedra Pravidla Sekce Hospodaření.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Úvod do dopravy a přepravy
VKLADOVÉ SLUŽBY BANK II.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
NÁZEV ŠKOLY : ZŠ KOLÍN V. , MNICHOVICKÁ 62 AUTOR : Mgr
Početní výkony se závorkami
Písemnosti při organizaci a řízení podniku III
Zákon č. 283/2002 Z. z. o cestovných náhradách
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Cestovní náklady podnikatele
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ Veselí nad Moravou, Kollárova
Transkript prezentace:

Kateřina Hrdličková - Matýsek Hospodaření Kateřina Hrdličková - Matýsek Fiscus

Kompetence Zná nezbytné náležitosti dokladů tak, aby byly použitelné v účetnictví. Ví, jaké typy dokladů se používají k vyúčtování obvyklých výdajů (paragon, cestovní příkaz, smlouva, …) Prvotní a účetní doklady jsme probrali – náležitosti. Jedním z dokladů je cestovní příkaz a tedy výpočet náhrad.

Cestovní náhrady Vyplácení cestovní náhrady činovníkům, případně dalším osobám, které vykonávají činnost ve prospěch Junáka Oblast upravena směrnicí k proplácení cestovních náhrad Vztahuje se na Junák jako celek, i na jeho OJ Jedná se o možnost proplácet náklady spojené s činnostmi konanými ve prospěch Junáka.

Cestovní náhrady Nutné mít: Uzavřenou smlouvu o proplácení cestovních náhrad for_proplaceni_cestovnich_nahrad_vzor_smlouvy_2014.doc Řádně vyplněný cestovní příkaz for_k_proplaceni_cestovnich_nahrad.xls další náležitosti vyplývající ze způsobu cestování Hromadná doprava (autobus, vlak, MHD) – jízdenky Auto Kopie velkého technického průkazu (Ø spotřeba pohonných hmot) Doklad o ceně pohonných hmot (účtenka z benzínky) Náhrada za použití vozidla

Cestovní příkaz Identifikace toho, kdo koná cestu Informace o konané cestě Údaje o spolucestujících Určený dopravní prostředek Informace o záloze Datum a podpis činovníka oprávněného k povolení cesty

Výpočet sazby náhrady na 1 km Ø spotřeba vozidla na 100 km (6,5l) Cena pohonné hmoty za 1 litr (39,40 Kč) Částka náhrady za opotřebení (0 Kč) Počet ujetých km (2x122 km) Sazba náhrady = (6,5/100*39,40) + 0 = 2,56 Celková sazba náhrady = sazba náhrady * počet ujetých km = 2,56*244 = 624,8 = 625

Vyúčtování pracovní cesty Fiscus

Telekomunikační náhrady Náhrady poplatků za užívání telefonu (pevné linky, mobilu) a poplatky za připojení k internetu ve prospěch činnosti Junáka Dle Směrnice o proplácení telekomunikačních poplatků se náhrady dělí na: Jednorázové Opakované (dochází k proplácení pravidelně) Pravidla pro proplácení stanoví rada OJ Způsoby stanovení pravidelně proplácené částky Porovnání Ø za 6 měsíců před a 6 měsíců po nástupu do fce Na základě podrobného výpisu za 2 měsíce U jednorázové úhrady je vždy třeba, aby na prvotním dokladu bylo vyznačeno schválení statutárním orgánem nebo vedoucím akce a informace o účelu použití telekomunikačních služeb STS - benefit pro členy Junáka OJ mohou dle svého rozhodnutí proplácet (nahradit) prokázané náklady, které byly vynaloženy v souvislosti s plněním (výkonem) funkce, práce či úkolu. Mimo proplácení cestovních náhrad dochází nejčastěji k proplácení telekomunikačních náhrad. Opakované – musí mít smlouvu s příslušným operátorem. Rozhoduje rada OJ, pokud tak neučiní, tak statutár. Smlouva obsahuje výši náhrad nebo jejich výpočet. Vhodné je doložit měsíční vyúčtování. Jednorázové – karty či dobití kupónu, ale i na smlouvu

Děkuji za pozornost