Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Manuál dopravy vlastní x oddílová SOOB Spartak Rychnov nad Kněžnou.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Manuál dopravy vlastní x oddílová SOOB Spartak Rychnov nad Kněžnou."— Transkript prezentace:

1 Manuál dopravy vlastní x oddílová SOOB Spartak Rychnov nad Kněžnou

2 Se zavedením nových finančních pravidel, došlo ke vzniku pojmu oddílová a vlastní doprava. Tento „manuál“ by měl objasnit objednávání, úhradu a vyúčtování dopravy v příštím roce. VčP – zde by mělo být vše jasné: Ten, kdo si zadá oddílovou dopravu, má zajištěnou dopravu autobusem. Z účtu se mu strhne 50,-Kč. V případě, že pojede autobusem člen, který si dopravu neobjednal, bude mu dodatečně strhnuto těch 50,-Kč. Povinností vedoucího zájezdu je nahlásit tuto skutečnost správci osobních účtů. ŽA, ŽB, MČR, štafety, družstva – zde vše jasné není: Tomu, kdo si zadá oddílovou dopravu, bude oddílem doprava zajištěna a za závodní den mu bude strhnuto 100,-Kč. Na závodech již NIKOMU NIC neplatí. Řidič od něj žádné peníze nevybírá. Řidič vyúčtování provádí směrem k oddílu, a to v maximální výši 5,-Kč/km ( v případě plně obsazeného auto členy, kteří si zadali oddílovou dopravu). Způsob objednání i vyúčtování na následujících stránkách:

3 Objednání dopravy PřihlášeníDoprava Pozn. Člen 1vlastní beru auto a členy 2,3,4 Člen 2vlastní Člen 3vlastní Člen 4vlastní Člen 5vlastní mohu vzít auto Člen 6vlastní Člen 7oddílová Člen 8oddílová Člen 9oddílová Výbor má za povinnost zajistit dopravu členům 7,8,9 – využije č.5. Řidič si dá vyúčtování – viz.další strana O dopravu členů 1,2,3,4 a 6 se oddíl nestará. Nestará se ani o platbu člena 1 – ten si vybere peníze sám. Pokud by nikdo do poznámky nenapsal, že může vzít auto, musí výbor zajistit dopravu alternativním způsobem.

4 Příklady vyúčtování: Př.1: řidič V autě je 5 osob, tedy při oddílové sazbě 5 Kč/km vychází náklad na osobu 1 Kč/km. Řidiči bude oddílem proplaceno 3,-Kč/km za 3 osoby s oddílovou dopravou, tj. 1Kč/km na osobu s oddílovou dopravou. Za osobu s vlastní dopravou si vybírá přímo od této osoby a to částku dle vlastního uvážení a dohody.Řidiči oddíl nestrhává z jeho účtu žádný poplatek za dopravu. Př.2: řidič V autě jsou 4 osoby, tedy při oddílové sazbě 5 Kč/km vychází náklad na osobu 1,25 Kč/km. Řidiči bude oddílem proplaceno 3,75 Kč/km za 3 osoby s oddílovou dopravou, tj. 1,25Kč/km na osobu s oddílovou dopravou. Řidiči oddíl nestrhává z jeho účtu žádný poplatek za dopravu. Pokud by měla být proplácená částka větší než 1,25Kč/km a osobu s oddílovou dopravou, musí předem odsouhlasit výbor oddílu. Tato situace nastane, pokud je auto obsazeno méně než 4 členy. Vyúčtování cesty musí řidič předat k proplacení do 14 dnů od konání závodu. Pokud tak neučiní, má se za to, že „dotuje“ oddíl. VL OD

5 Možné dotazy: 1.Proč se nevrací za dopravu v případě neúčastni na závodě? Výbor má za povinnost zajistit dopravu členům, kteří si zadali oddílovou dopravu, a to jak po stránce ekonomické, tak po stránce pohodlí. Pokud objedná pro 15 lidí malý autobus a 5 lidí se na poslední chvíli rozhodne pro auto, pak zůstane autobus značně nevytížen. 2.Tímto systémem mohou členové při volbě dopravy uvažovat dle vzdálenosti závodu? V případě konání závodu přes celou republiku zvolit oddílovou a při závodech za humny vlastní. Ano, toto riziko zde je, ale i tak se ušetří oddílu peníze proti situaci, kdy se platilo všem všechno. Na druhou stranu se nechceme zříci zodpovědnosti a oddílovou dopravu nezajišťovat. Navíc, ne všichni mají možnost brát vlastní auto nebo se s někým domluvit.


Stáhnout ppt "Manuál dopravy vlastní x oddílová SOOB Spartak Rychnov nad Kněžnou."

Podobné prezentace


Reklamy Google