Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

MHD Žďár nad Sázavou nezávislé internetové stránky

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "MHD Žďár nad Sázavou nezávislé internetové stránky"— Transkript prezentace:

1 MHD Žďár nad Sázavou nezávislé internetové stránky

2 Úvodem k MHD Městská hromadná doprava ve Žďáru nad Sázavou zabezpečuje přepravní potřeby na území města čtrnácti autobusovými linkami (1A-1D, 2A, 2B, 3A-3C, 4A-4C, 5 a 6). Provozovatelem MHD je ZDAR, a.s. Žďár nad Sázavou. Linkami MHD se průměrně měsíčně přepraví okolo 100 tisíc cestujících.

3 Úvodem k MHD Přeprava MHD je upravena Smluvními přepravními podmínkami dopravce. Nástup do vozidel MHD je po celou dobu provozu povolen pouze předními dveřmi, výstup potom všemi dveřmi. Výjimku (předchozí bod) tvoří pouze osoby s omezenou schopností pohybu a orientace, které mohou nastupovat všemi dveřmi.

4 Úvodem k MHD Na rozdíl od jiných měst zde neexistuje předprodej ("papírových") jízdenek a jejich znehodnocovače, umístěné ve vozidlech. Jednoduché jízdenky si cestující zakupují přímo u řidiče autobusu MHD a od roku 2004 pravidelní cestující a důchodci nad 70 let používají platební (čipové bezkontaktní) karty.

5 Úvodem k MHD Za nedokončenou přepravu se jízdné nevrací! Jest1iže nebyl cestující přepraven včas, nemá právo na náhradu škody. Na území města není zaveden noční provoz městské hromadné dopravy. Průkazky nebo čipové karty se vydávají v kanceláři "informací" v ulici Sadová. Zde lze také zakoupit i jízdní řády MHD či získat další informace.

6 Cíl stránek Hlavním cílem nezávislých internetových stránek je poskytnutí základních informací pro občany a návštěvníky města Žďáru nad Sázavou v oblasti MHD. Důvodem vzniku stránek bylo zaplnění mezery v informovanosti o využití služeb veřejné hromadné dopravy na území města Žďár nad Sázavou.

7 Provozovatel internetových stránek
Provozovatelem a garantem nezávislých internetových stránek o MHD Žďár nad Sázavou je Volné sdružení "Za žďárskou MHD“. Stránky byly založeny

8 Upozornění Na těchto stránkách se čerpá z údajů, určených pro cestující veřejnost. Provozovatel stránek si vyhrazuje možnost uvedení neúplných nebo nepřesných údajů. Pokud není výslovně uveden opak, tak obsah stránek nelze bez uvedení zdroje (URL stránek) dále šířit a kopírovat, jak je uvedeno v tzv. Autorském zákonu.

9 Lokace stránek Stránky jsou přístupné na těchto adresách: a) b) c) Základní informace o MHD pomocí mobilního telefonu získáte na adrese: nebo pouze

10 Obsah stránek Stránky obsahují následující kategorie:
„záhlaví“ vč. anglické a německé verze Úvodní odkazy (aktualizace, sitemap atd.) Cestování v rámci MHD Zajímavosti z MHD Test, ankety a názory Kontakt a podpora Studie a průzkumy

11 Obsah stránek: „záhlaví“ (symboly)
Vyhledávání na stránkách Anglická verze stránek Německá verze stránek „Blind friendly“ verze stránek

12 Obsah stránek: Úvodní odkazy
Aktualizace stránek Mapa serveru „Blind friendly“ verze stránek

13 Obsah stránek: Cestování v rámci MHD
Úvodem (základní informace) Interaktivní mapa města, Aktuality z MHD Změny v provozu a uzavírky, Změny jízdních řádů, Pravidelný provoz MHD Jízdní řády linkové a zastávkové, Síť linek Uzel „Aut. nádraží“, Platební karty, Tarif Smluvní přepravní podmínky, Praktické rady a informace, (inf. na mobilu)

14 Obsah stránek: Zajímavosti z MHD
Z tisku (články o MHD) Víte, že … (zajímavosti) Fotogalerie 1-11 (fotografie z MHD) Videa ze žďárské MHD Historie MHD Žďár nad Sázavou Odkazy (k MHD a městu)

15 Obsah stránek: Test, ankety a názory
Test: Znáte dobře MHD Anketa (výběr odpovědi kliknutím) Výsledky dřívějších anket Ohodnoťte tyto stránky Názory (dotazy, komentáře)

16 Obsah stránek: Kontakt a podpora
Kontakt (+ dopravce a Dopravní úřad) Spolupracujte s námi Volné sdružení „Za žďárskou MHD“ Zasílání novinek mailem Podpora stránek, speciální znaky (fonty) Hry s motivem z MHD Vystřihovánky autobusů

17 Obsah stránek: Studie a průzkumy
Studie MHD Žďár nad Sázavou Dopravní politika pro MHD Marketingový průzkum Srovnávací průzkum MHD Studie proveditelnosti IDS

18 Mnoho štěstí při cestování MHD ve Žďáru nad Sázavou!
Snadné hledání informací na internetových stránkách o MHD Žďár nad Sázavou!


Stáhnout ppt "MHD Žďár nad Sázavou nezávislé internetové stránky"

Podobné prezentace


Reklamy Google