Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
Advertisements

Regionální funkce knihoven, Pardubice, Meziknihovní služby: platforma pro spolupráci knihoven Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR.
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
Ladislava Zemánková, NK ČR Regionální funkce: nějak bylo, nějak bude!? Ladislava Zemánková, NK ČR Knihovny v pavučině spolupráce.
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
Průzkum výkonu a struktura smluv na zajištění RF Marie Nádvorníková (Vědecká knihovna v Olomouci) Brno, 23. dubna 2002.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Rozpočtové hospodaření obcí
Veřejné knihovny v regionu Blansko a Boskovice – proměny a srovnání Setkání starostů a knihovníků okresu Blansko
Doplňování KF v číslech aneb Několik údajů k zamyšlení Akviziční seminář Havlíčkův Brod,
Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně 1 Zajištění vybraných regionálních funkcí na úrovni střediskových knihoven PhDr. Zdeňka Friedlová.
Regionální funkce knihoven v roce 2005 a v roce 2006 současný stav, problémy a perspektivy Regionální funkce knihoven listopadu 2005 Národní knihovna.
2. Statistika knihovnických činností (Revize standardu regionálních funkcí) Pardubice 15. – Ladislava Zemánková.
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
 zastupitelstvo,  rada,  hejtman  ředitel krajského úřadu.
Pravidla pro zajištění regionálních funkcí v Pardubickém kraji Seminář RF – Pardubice.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Regionální funkce 2010 Výkazy a výroční zprávy Sekce SDRUK pro RF Praha, NK ČR
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
1. Poradenská a konzultační činnost, plány, rozbory (Revize standardu regionálních funkcí) Pardubice 15. – Jana Nejezchlebová MZK Brno Ladislava.
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Vít Richter Národní knihovna ČR Brno 23. dubna 2002.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
 asi 60 km od Olomouce  Středisková obec  Necelé 2000 obyvatel  Středisková knihovna  Obsluhuje 12 knihoven  1 pracovník profesionální  úvazek na.
3. Vzdělávání knihovníků, semináře, porady Pardubice Zuzana Hájková Zlata Houšková.
Zajištění regionálních funkcí formou objednávky knihovnických služeb PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše se sídlem ve Zlíně.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů a knihovníků Zlín – PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše.
Standard veřejných knihovnických a informačních služeb Příprava novely knihovního zákona Vít Richter Národní knihovna ČR tel
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
Příprava knihoven na výkon regionálních funkcí ve Středo- českém kraji v letech 2001/2002 Mgr. Jan Helcelet Středočeská vědecká knihovna v Kladně Seminář.
1 Regionální funkce v roce 2005 „ Několik“ údajů z výroční zprávy Praha, 1. června řádné zasedání sekce SDRUK pro RF.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Současný stav regionálních funkcí v ČR Knihovnická dílna 2006 Praha, 7. dubna 2006.
1 Regionální funkce v roce 2004 Výchozí stav pro krajské spravování RF Pardubice, 1. listopadu 2005 Celostátní seminář.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Financování regionálního školství
POČET OBSLUHOVANÝCH KNIHOVEN POČET METODIKŮ 25,78 (PK: 23,18) 25,46 (PK: 22,06) 24,53 (PK 21,53) Počet metodických návštěv 936 (1,35;
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
ROZVOJ ICT V PŘÍSPĚVKOVÝCH ORGANIZACÍCH KRAJE VYSOČINA Poskytování finančních prostředků.
Služby knihoven knihovnám v roce Regionální služby  Knihovna BBB v Uh. Hradišti je pověřenou knihovnou z hlediska RF  Knihovna BBB zajišťuje výkon.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Regionální funkce v Jihomoravském kraji 2005 – 2015 Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Knihovna Jiřího Mahena v Brně
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok Obecný úvod  Návrh státního rozpočtu na rok 2013 kapitoly 335 – Ministerstvo zdravotnictví je předkládán.
Výroční zpráva o plnění regionálních funkcí krajských knihoven na území ČR za rok 2015 Vícezdrojové financování – možný trend regionálních funkcí… PORADA.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2017
Rozpočet přímých NIV Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Liberec.
Kvalita v sociálních službách jako proces
Pět let RF v číslech úspěchy, rozpaky, hledání
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Rozpočtové právo I 20. dubna 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Rozpočtové právo 2. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D.
Výroční zpráva o plnění regionálních funkcí krajských knihoven na území ČR za rok 2015 Vícezdrojové financování – možný trend regionálních funkcí… PORADA.
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2011
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Vykazování dat v rámci poskytování sociálních služeb
ROZPOČET PŘÍMÝCH NEINVESTIČNÍCH VÝDAJŮ NA ROK 2018
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno

2 Nový koncept pro zajištění veřejných služeb  Dříve  Stát vše řídí a vykonává – podrobné stanovení postupů, hierarchické řízení Nyní  Stát objednává službu - stanovení cílů, objednání služby, kontrola plnění cílů: nejsou určovány postupy

3 Důležité dokumenty  Knihovní zákon – definice RF, garant výkonu RF = krajská knihovna, pověřené knihovny  Program podpory zajištění výkonu regionálních funkcí knihoven – cíle, standard RF  Nařízení vlády kterým se stanoví pravidla poskytování dotací na podporu knihoven – výpočet, ekonomická pravidla, kontrola  Zákon o státním rozpočtu = 92 mil. Kč  Rozhodnutí MK o přidělení dotace na RF - ekonomická pravidla, kontrola, Zpráva o výkonu RF  Pokyny MK pro vyúčtování dotace na RF  Koncepce výkonu RF v kraji – mají všechny kraje?

4 Cíle regionálních funkcí  Dostupnost VKIS ve všech místech  Vyrovnání rozdílů VKIS mezi městy a malými obcemi  Odstranění rozdílů mezi regiony a kraji  Zajištění kvality VKIS  Účelná dělba práce  Efektivní využití veřejných financí  Průběžná aktualizace knihovního fondu  Udržení odborného standardu služeb  Garance kvalifikačního růstu pracovníků  Poskytování informací z EU

5 Standard RF = určení kvality a kvantity  Poradenská a konzultační činnost  Statistika  Vzdělávání knihovníků, semináře a porady  Tvorba výměnných fondů, oběh, distribuce  Pomoc při revizi a aktualizaci KF  Nákup, zpracování, distribuce KF pořízených z prostředků obce a jejich Standard existuje pouze pro tyto funkce

6 Kontrola RF a kdo ji vykonává  Finanční kontrola - účetní uzávěrka, účetní doklady, soulad s předpisy, audit Ministerstvo kultury Finanční úřad Krajský a okresní úřad Zřizovatel  Kontrola rozsahu, kvality, efektivnosti služeb, výkonové ukazatele - Zpráva o zajištění RF v kraji Krajská knihovna

7 Zpráva o zajištění RF v kraji  Podává krajská knihovna  Termíny: 31. srpna běžného roku 13. března následujícího roku Kraj musí stanovit terminy pro pověřené knihovny  Obsah: zhodnocení výkonu a efektivnosti RF podle stanovených standardů

8 Návrh struktury Zprávy  Cíle RF v příslušném roce – formulovány v koncepci RF a ve smlouvách o pověření  Zhodnocení jednotlivých RF – porovnání se standardem a cílem Poradenská a konzultační činnost Statistika, vzdělávání, tvorba VF……  Zpráva o hospodaření s dotací na RF  Statistický výkaz RF Kvantitativní a výkonové ukazatele Ekonomické ukazatele – příjmy a výdaje

Statistický výkaz RF Návrh

10 Základní údaje o obsluhovaném regionu

11 Poradenství, statistika, vzdělávání, porady

12 Revize, výměnný fond, nákup a zpracování KF

13 Servis IT, doprava

14 Výkaz čerpání dotace + kraj??

15 Co je potřeba udělat?  Pokyny MK pro vyúčtování dotace na RF  Zpráva o zajištění RF v kraji – struktura a obsah – Stanoví MK??  Zpráva o zajištění RF pověřenou knihovnou – struktura a obsah – Stanoví KK  Stanovit termíny pro předání krajské knihovny - KK  Statistický výkaz RF – jaké údaje, definice pojmů – Stanoví MK?  Budou vykazovány prostředky z krajského rozpočtu?

Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno