1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Program rozvoje venkova na období Diverzifikace hospodářství venkova ing. Emil Machálek, CSc.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Informace o současné podpoře kombinované dopravy v České republice
Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.
Operační program Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství Ministerstvo zemědělství Odbor Řídící orgán OP.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
1 Seminář. 2 Veřejná podpora Obecná pravidla PRV.
III Občanské vybavení a služby ÚZPI dne 18. října 2007.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Obec správným směrem " Projekt je financován z prostředků EAFRD v rámci Programu rozvoje venkova ČR pro období " "Evropský zemědělský fond pro.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Příprava rozpočtu a řízení projektu Prusinovice, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí“
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Živá náves, nový vzhled a lepší životní podmínky pro všechny – zdravý rozvoj obcí Svazku Dolního Pootaví Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
3.1 – Rozvoj urbanizačních center Příjemci podpory
Úspory energie a regenerace
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova a problematika DPH Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Programový výbor MAS Hradecký venkov Nechanice, 10. června 2010 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
1www.eav.cz Energetická agentura Vysočiny, z.s.p.o. Ing. Michaela Bačáková EAV, z.s.p.o. Jiráskova 65 Jihlava
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Informace o výzvě pro školy
Vazba na Operační programy
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
IROP SC VZDĚLÁVÁNÍ Centrum pro regionální rozvoj České republiky
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
INFRASTRUKTURA PRO VZDĚLÁVÁNÍ
Transkript prezentace:

1 1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“ Spolufinancován Evropskou unií z Evropského zemědělského fondu pro rozvoj venkova v rámci opatření III.3.1. Vzdělávání a informace Programu rozvoje venkova ČR

2 Preferenční kritéria a číselník způsobilých výdajů III Občanské vybavení a služby

3 Občanské vybavení a služby /1 záměry Projekty nezakládající veřejnou podporu a)Občanské vybavení a služby b)Zázemí pro společenské, kulturní, sportovní, spolkové, environmentální a církevní aktivity Projekty zakládající veřejnou podporu c)Občanské vybavení a služby

4 Občanské vybavení a služby /2 záměry a) a c) -stavební obnova (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení), nová výstavba budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení k zajištění občanského vybavení a služeb v oblasti: školství, v oblasti sociálních služeb (např. kulturní a spolkové domy, klubovny, domy s pečovatelskou službou a domovy důchodců), péče o děti (předškolní a mimoškolní péče) včetně doprovodných stravovacích zařízení, v oblasti základní obchodní infrastruktury, kultury, zdravotnictví, v oblasti sportovních a volnočasových aktivit, tělovýchovy a integrovaných informačních a školících center s využíváním ICT -stavební obnova (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení), nová výstavba budov, ploch občanské vybavenosti pro veřejnou správu a budov hasičských zbrojnic včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení - stavební obnova nebo nová výstavba sítí technické infrastruktury (včetně bezdrátových technologií) nezbytných pro realizaci projektu, infrastruktura pro připojení k internetu pouze v případě, že současná infrastruktura neumožňuje služby požadované žadatelem - nákup technologie, zařízení, vybavení, hardware, software souvisejících s projektem do 10 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace.

5 Občanské vybavení a služby /3 záměr b) -investice na pořízení materiálně – technického zázemí a vybavení pro společenské, spolkové, sportovní, environmentální, kulturní a církevní aktivity -nákup hardware a software souvisejících s projektem

6 Občanské vybavení a služby /4 záměry a), b) a c) -projektová dokumentace (tj. zpracování projektu dle závazné osnovy, podnikatelský záměr, studie proveditelnosti, marketingová studie, zadávací řízení) -technická dokumentace (tj. dokumentace ke stavebnímu řízení, odborné posudky ve vztahu k životnímu prostředí, položkový rozpočet) -nákup staveb souvisejících s projektem do 10 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace (vyjma záměru c) -nákup pozemků souvisejících s projektem do 10 % způsobilých výdajů, ze kterých je stanovena dotace (vyjma záměru c) - v případě, že se jedná o nákup samostatné stavby/pozemku, musí být vyjasněn vztah k pozemku, na němž stavba stojí/ke stavbám, které se případně na pozemku nacházejí (buď vlastnictví, nebo nájemní smlouva na dobu určitou – nejméně po dobu vázanosti projektu na účel) -dotaci nelze využít na nákup spoluvlastnických podílů, vyjma případů, kdy se takto koupená nemovitost stane výlučným vlastnictvím žadatele -DPH za podmínky, že jde o neplátce DPH.

7 Občanské vybavení a služby /5 kritéria přijatelnosti 1)Projekt musí být realizován na území České republiky v obci do 500 obyvatel. Pro svazek obcí platí, že může zahrnovat i obce s více než 500 obyvateli, ale projekt musí být realizován v obcích do 500 obyvatel 2) Projekt je v souladu s příslušnou právní úpravou České republiky a Evropské unie 3) Žadatel musí splňovat definici příjemce pomoci stanovenou pro příslušné podopatření/záměr 4) Projekt musí splňovat účel a rozsah opatření/podopatření/záměru 5) Projekt, na který je požadováno 90 % dotace (je podán jako projekt nezakládající veřejnou podporu) musí být realizován ve veřejném zájmu a nezvýhodňovat ekonomicky jeho vlastníka ani jeho provozovatele, nesmí narušit soutěž na vnitřním trhu EU zvýhodněním určitých podniků nebo odvětví výroby a nemá dopad na obchod mezi členskými státy EU

8 Občanské vybavení a služby /6 preferenční kritéria - centrální

9 Občanské vybavení a služby /7 preferenční kritéria -regionální

10 Občanské vybavení a služby /8 číselník způsobilých výdajů – záměr a) a c) 001 stavební výdaje na stavební obnovu (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení) budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení v oblasti sociální infrastruktury k zajištění občanského vybavení v oblasti sociálních služeb (domy s pečovatelskou službou, domovy důchodců) včetně doprovodných stravovacích zařízení 002 stavební výdaje na stavební obnovu (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení) budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení v oblasti kulturní infrastruktury pro kulturní a spolkovou činnost (např. centra společenského života, kulturní a spolkové domy, víceúčelové objekty - např. dům kultury a služeb, klubovny, knihovny) 003 stavební výdaje na stavební obnovu (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení) budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení v oblasti péče o děti k zajištění péče o děti (předškolní a mimoškolní péče) včetně doprovodných stravovacích zařízení a dětských hřišť s příslušným vybavením (např. prolézačky, skluzavky) 004 stavební výdaje na stavební obnovu (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení) budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení v oblasti vzdělání k zajištění občanského vybavení a služeb v oblasti školství (venkovské školy) včetně doprovodných stravovacích zařízení

11 Občanské vybavení a služby /9 číselník způsobilých výdajů – záměry a) a c) 005 stavební výdaje na stavební obnovu (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení) budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení v oblasti zdraví, sportu, volnočasových aktivit, základní obchodní infrastruktury k zajištění občanského vybavení a služeb v oblasti zdravotnictví (ordinace lékaře) pro sportovní a volnočasové aktivity a tělovýchovu (např. hřiště, tělocvičny, kuželny, víceúčelová sportovně-společenská centra, včetně zázemí – např. šatny, umývárny, WC, občerstvení, lavičky, stoly; včetně přestavby a rekonstrukce stávajících objektů a ploch, které sloužily původně k jiným účelům, pro sportovní a volnočasové aktivity), pro základní obchodní vybavenost (prodejna smíšeného zboží) 006 stavební výdaje na novou výstavbu budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení v oblasti sociální infrastruktury k zajištění občanského vybavení v oblasti sociálních služeb (domy s pečovatelskou službou, domovy důchodců) včetně doprovodných stravovacích zařízení 007 stavební výdaje na novou výstavbu budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení v oblasti kulturní infrastruktury pro kulturní a spolkovou činnost (např. centra společenského života, kulturní a spolkové domy, víceúčelové objekty - např. dům kultury a služeb, knihovny, klubovny)

12 Občanské vybavení a služby /10 číselník způsobilých výdajů – záměry a) a c) 008 stavební výdaje na novou výstavbu budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení v oblasti péče o děti k zajištění péče o děti (předškolní a mimoškolní péče) včetně doprovodných stravovacích zařízení a dětských hřišť s příslušným vybavením (např. prolézačky, skluzavky) 009 stavební výdaje na novou výstavbu budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení v oblasti vzdělání k zajištění občanského vybavení a služeb v oblasti školství (venkovské školy) včetně doprovodných stravovacích zařízení 010 stavební výdaje na novou výstavbu budov, ploch, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení v oblasti zdraví, sportu, volnočasových aktivit, základní obchodní infrastruktury k zajištění občanského vybavení a služeb v oblasti zdravotnictví (ordinace lékaře), pro sportovní a volnočasové aktivity a tělovýchovu (např. hřiště, tělocvičny, kuželny, víceúčelová sportovně-společenská centra, včetně zázemí – např. šatny, umývárny, WC, občerstvení, lavičky, stoly), pro základní obchodní vybavenost (prodejna smíšeného zboží) 011 stavební výdaje na stavební obnovu (rekonstrukce, modernizace, statické zabezpečení) a/nebo novou výstavbu budov, ploch: občanské vybavenosti pro veřejnou správu, integrovaných informačních a školících center s využíváním ICT a budov hasičských zbrojnic, včetně rozvodů, vytápění a sociálního zařízení

13 Občanské vybavení a služby /11 číselník způsobilých výdajů – záměr a) a c) 012 stavební výdaje na stavební obnovu a/nebo novou výstavbu sítí technické infrastruktury v nezbytném rozsahu pro realizaci projektu (např. vodovodní a kanalizační přípojky do 50 m, přípojky elektřiny, plynu, komunikačních sítí včetně bezdrátových technologií) 013 stavební výdaje na zpevnění ploch a pokládku zpevněných povrchů a dlažeb (např. plochy pro trhy a jarmarky, odstavné a manipulační plochy, parkoviště, přístupové komunikace, chodníky) v souvislosti s projektem 014 výdaje na parkové úpravy (v souvislosti s projektem 015 výdaje na nezbytné oplocení a osvětlení, venkovní označení - informační tabule, panely, poutače 016 výdaje na nákup staveb souvisejících s projektem v ceně do 10% způsobilých výdajů na projekt, ze kterých je stanovena dotace 017 výdaje na nákup pozemků souvisejících s projektem do 10 % způsobilých výdajů na projekt, ze kterých je stanovena dotace 018 výdaje na nákup technologie, zařízení, vybavení, hardware, software souvisejících s projektem do 10% způsobilých výdajů na projekt 019 výdaje na zpracování projektové dokumentace 020 výdaje na zpracování technické dokumentace

14 Občanské vybavení a služby /12 číselník způsobilých výdajů – záměr b) 001 investiční výdaje na pořízení potřebného materiálně-technického zázemí, případně stavební výdaje malého rozsahu (jednotlivé stavby do 25 m2 zastavěné plochy a do 5m výšky s jedním nadzemním podlažím, podsklepené nejvýše do hloubky 3m) v souvislosti se společenskými, spolkovými, sportovními, environmentálními, kulturními a církevními aktivitami 002 hardware a software související s projektem 003 výdaje na nákup pozemků souvisejících s projektem v ceně do 10 % způsobilých výdajů projektu, z kterých je stanovena dotace 004 výdaje na zpracování projektové dokumentace 005 výdaje na zpracování technické dokumentace

15 Občanské vybavení a služby /12 maximální cena způsobilých výdajů !!! Pro veškeré stavební práce platí, že maximálním způsobilým výdajem, ze kterého se stanovuje dotace pro jednotlivé položky rozpočtu jsou aktuální ceny uvedené v katalogu cen stavebních prací (RTS, a.s. Brno) k datu podpisu smlouvy s dodavatelem. Maximální cena Projektová dokumentace Kč Technická dokumentace Kč