SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZKUŠENOSTI S VYUŽÍVÁNÍM PŘEDVSTUPNÍ POMOCI EU PHARE / ISPA Ministerstvo financí Centrum pro zahraniční pomoc Ing. Ludmila LEFNEROVÁ.
Advertisements

Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
MUDr. Jiří Běhounek, hejtman Kraje Vysočina, předseda Regionální rady Jihovýchod ROP Jihovýchod ve finále?
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Pozitivní dopady dotací v regionu, příští programové období MUDr. Jiří Běhounek předseda Regionální rady Jihovýchod a hejtman Kraje Vysočina Evropská unie.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Úřad Regionální rady.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
„Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech“
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
Tento projekt je spolufinancovaný z Evropského fondu regionálního rozvoje. Akce se koná v rámci Programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR pod názvem.
VYJEDNÁNÍ NSRR A OPERAČNÍCH PROGRAMŮ Ing. Ivo MINAŘÍK Odbor regionálního rozvoje KrÚ JMK Hodonín,
Oddělení Sekretariátu Regionální rady Regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod Krajský úřad kraje Vysočina Velké Meziříčí 2005 Nejčastější chyby v předkládaných.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.
Zhodnocení Společného regionálního operačního programu Využití prostředků EU na realizaci grantových schémat v rámci Moravskoslezského kraje Kateřina Švrčková.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko Základní informace ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH LISTŮ Ing.
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Úvod do regionální politiky EU v ČR Eurocentrum Praha,
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha.
6. Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Evropské strukturální fondy; Jak využít partnerství mezi městy a regiony pro lepší přístup k evropským.
GRANTOVÁ SCHÉMATA SROP KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. kolo výzvy Seminář
PROJEKT Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje, Opatření 3.3 SROP IV. Regionální sympozium, Lázně Hodonín
6.Leader EU – průběh realizace projektů Valné shromáždění Chotěvice,
RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
Regionální operační program NUTS 2 Jihovýchod 2007 – 2013 červen 2007 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Ing. Hana Veselá Magistrát hl. m. Prahy Odbor fondů Evropské unie.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Monitorovací výbor RPS Ing. Jana Paláčková Ministerstvo pro místní rozvoj Sekce evropské integrace Řídící orgán SROP a JPD Praha Cíl 2.
Společný regionální operační program Informace o realizaci programu SROP.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Mgr. Jakub Benda) 2)Změny ve 4. Výzvě (Mgr. Jakub Benda) 3)Informace o Prioritě 1 (Ing. Johana.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Hradec Králové ISSS 2006 Webové prostředí pro prezentaci programů a projektů spolufinancovaných EU se zaměřením na cestovní ruch RNDr. Blanka Fischerová.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Územní dimenze a nové nástroje v programovém období Mgr. Jelena Kriegelsteinová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
1 Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Zlín III. kolo výzvy SROP PPŽ + Změny.
Národní rozvojový plán květen 2003 Ing. Drahomíra Vrbská ředitelka odboru integrace a strukturálních fondů, MMR.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Regionální kolegium CR – pracovní skupina pro CR 6. června 2016.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Seminář pro žadatele Výzva č. 32/ Fyzická revitalizace území 22. ledna 2013 Olomouc.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
ROP JV – informace o novém programovém období
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost globální granty Krajský úřad Jihomoravského kraje odbor regionálního rozvoje/odd. evropských dotací.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Transkript prezentace:

SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková Konference „Evropa regionů – priorita ELS-ED“ SPOLEČNÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM autor: Mgr. Marta Sargánková

Implementace SROP v Jihomoravském kraji Řídící orgán - Ministerstvo pro místní rozvoj Zprostředkující subjekty: sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Jihovýchod (KrÚ JMK) Centrum pro regionální rozvoj (org. zřízená Ministerstvem pro místní rozvoj)

Administrace SROP 100 / 35 1 937 444 947 / 897 463 665,- Kč Sekretariát Regionální rady Jihomoravský kraj: (5 opatření – 2.1.1, 2.1.2, 2.2, 3.1, 4.2.2; ostatní nejsou započítána) Počet přijatých / schválených individuálních projektů: 100 / 35 Celkové uznatelné náklady podaných / schválených projektů: 1 937 444 947 / 897 463 665,- Kč Celková požadovaná / získaná dotace z ERDF: 1 491 514 773 / 654 355 937,- Kč

Projekty ve 4 výzvách SROP v NUTS II JIHOVÝCHOD Opatření Jihomoravský kraj Kraj Vysočina podané schválené 2.1.1 6 4 2 2.1.2 3 2.2 15 18 10 3.1 38 13 20 4.2.2 9 19 Celkem 100 35 44 30

SROP v JMK v číslech Počet schválených projektů: 35 1. výzva – 19 (červenec 2004) 2. výzva – 2 (listopad 2004) 3. výzva – 14 (březen 2005) 4. výzva – 1 (červenec 2005) Počet projektů s podepsanou smlouvou/ rozhodnutím: 18 (2. a 3. výzva v kompletaci)

Nejčastější problémy Projekt není přesně zacílen do opatření Smysl projektu, jeho dopady a udržitelnost (studie proveditelnosti není vodítkem ale pouze povinnou přílohou). Projekt není konzultován před podáním na SRR. Žadatelé mají problémy s vypracováním projektu - agentury. Průtahy s proplacením projektu ze strany ŘO SROP.

Příští programovací období 2007 - 13 Regionální operační program Priority: Regionální dopravní infrastruktura a dostupnost Infrastruktura pro životní prostředí Rozvoj cestovního ruchu Podpora podnikání Zlepšení kvality života v obcích a regionech

 2007-2013 Odhad dotace ERDF v Kč/rok 2007 - 2013 Celkem SF ČR 100 000 000 000,00 700 000 000 000,00 ROPy (návrh 10%) 10 000 000 000,00 70 000 000 000,00 ROP JV 1 426 000 000,00 9 982 000 000,00 ROP JMK 784 300 000,00 5 490 100 000,00

ROP v číslech Návrh 5 priorit, 18 opatření Ročně cca 780 mil. Kč z ERDF Požadavek dotace z ERDF na výzvu v současném SROP - prům. 700 mil. Kč (ve 3 prioritách, 5 opatřeních; 3 výzvy/rok)

Sekretariát Regionální rady Krajský úřad Jihomoravského kraje, Žerotínovo nám. 3/5 601 82 Brno Mgr. Marta Sargánková Ing. Artur Zatloukal Tel. 541 651 334 Tel. 541 651 320 Mgr. Monika Knettigová Martin Šťastný, Dis. Tel. 541 651 306 Tel. 541 651 319 příjmení.jméno@kr-jihomoravsky.cz ORR KrÚ JMK 04/2004

Děkuji za pozornost.