ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Advertisements

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
CHYBOVOST PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 24. ZÁŘÍ 2013.
SEMINÁŘ PRO EXTERNÍ HODNOTITELE - HODNOCENÍ, PPH, NÁLEŽITOSTI POSUDKŮ.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
IOP 3.4 – 11. výzva Centrum pro regionální rozvoj ČR.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
Aktuální informace o Regionálním operačním programu regionu soudržnosti Střední Morava Ing. Zdeněk Bogoč Úřad Regionální rady.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Výroční konference ROP Střední Morava Využití nového modelu administrace pro přípravu projektových záměrů z ROP Střední Morava OlomoucZlín
NOVINKY V DOKUMENTACI – NOVÝ SYSTÉM HODNOCENÍ 24.ZÁŘÍ 2013.
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
SEMINÁŘ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM JIHOVÝCHOD Duben 2009 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Nejčastější chyby v žádostech o dotaci
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Centrum pro regionální rozvoj ČR
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Indikátory. Úvod Indikátor = kvantifikovaný ukazatel potřebný k zjištění výstupu/výsledku projektu Indikátory projektu jsou jedním z podkladů pro hodnocení.
Chyby a doporučení při předkládání projektů do SROP – opatření říjen 2005 Liberec Helena Kubíčková Sekretariát Regionální rady NUTS II Severovýchod.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Centrum pro regionální rozvoj ČR, Společný technický sekretariát Olomouc, Jeremenkova 40B, Olomouc,
1 Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/ PORTÁL Ing. Petr Kolář Praha, Celostátní.
Projektový cyklus - realizace
Příjem a hodnocení žádostí o podporu
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Ministerstvo životního prostředí.
Časté chyby v projektech Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru implementace programů ESF.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Program rozvoje venkova ČR na období NEJČASTĚJŠÍ CHYBY ŽADATELŮ O DOTACE 11. října 2016 od 8:00 – 31. října 2016 do 13:00.
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013) Seminář pro žadatele Výzva č. 51 – Mezinárodní spolupráce Praha - Brno 2009.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Integrovaný plán rozvoje města Hodonín Seminář pro žadatele
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Schválením žádosti projekt nekončí
Ekonomika malých a středních podniků
Schválením žádosti projekt nekončí ……
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Nejčastější chyby partnerů při certifikaci výdajů
Schválením žádosti projekt nekončí
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Druhy kontrol projektu:
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
Fond malých projektů Interreg V-A SK - CZ Realizace malého projektu Zdeněk Mikel Ostrava
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Oblasti, kterým je nutné věnovat zvýšenou péči ŘÁDNÉ PLNĚNÍ POVINNOSTÍ
Transkript prezentace:

ČASTÉ CHYBY PŘI ZPRACOVÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI 8. října 2013 Ing. Petra Salačová, OAP Ústí nad Labem 1

Nejčastější chyby v projektech I.  Chybné datum zahájení projektu  Chybné datum ukončení projektu  Nesplnění definice pro příjemce v dané oblasti podpory  Chybně nastavené etapy  Dokumenty musí být s datem před registrací  Indikátory - nesprávně zvolené (nezvolené) indikátory vzhledem k aktivitám projektu - datum plnění indikátorů 2

Nejčastější chyby v projektech II.  Projekt nebyl v souladu s cíli a aktivitami prioritní osy a oblasti podpory  Aktivity projektu nesplňovaly podmínku investice (rekonstrukce/modernizace)  Nedostatečný popis jednotlivých aktivit projektu bez vazby na rozpočet  Nedostatečný rozsah či dopad projektu  Zaměření projektu nepřispívá k dosažení cíle dané oblasti podpory 3

Nejčastější chyby v projektech III.  U víceetapových projektů nevyčerpáno 50 % CZV v termínu  Rozpočet projektu - neuvedení nebo nesprávné zařazení DPH vzhledem k aktivitám projektu - nesprávné zařazení výdajů do rozpočtových položek projektu  Nárokování vyšší dotace  Ostatní ZV jsou vyšší než 10 (8)% CZV projektu  Chybně nastavený finanční rámec projektu (po odečtení nezpůsobilých výdajů od CZV – nedodržení minimální přípustné výše CZV na projekt) 4

Nejčastější chyby v projektech IV.  Špatně zařazení žadatelé dle velikosti podniku  Nedostatečně nebo nesprávně popsaná horizontální kritéria  Partnerství – pouze formální a neprůhledná role partnera bez popisu zapojení do jednotlivých fází projektu  Zkušenosti žadatele – často uvedeny zkušenosti partnera nikoliv žadatele  Nedostatečné či pouze formálně posouzení projektu z hlediska VP ve studii proveditelnosti  Nedostatečný popis výběrových řízení 5

Nejčastější chyby v projektech V.  Příliš stručný popis technické a časové proveditelnosti projektu  Nesoulad finančního plánu s aktivitami projektu či výpočtem finanční mezery  Nekvalitně a neúplně popsaný marketingový mix projektu  Nedostatečně nebo příliš formální popis finanční udržitelnosti projektu a udržitelnosti po organizační stránce  Nedostatečně popsané neinvestiční projekty 6

Nejčastější chyby v projektech VI.  Žádost Benefit nebyla podepsána statutárním zástupcem žadatele  Do tištěné verze žádosti Benefit bylo ručně vpisováno  Nepravomocná rozhodnutí  Nedoloženy všechny povinné přílohy (dle přílohy č. 1 PPŽ)  Doložené povinné přílohy nebyly úplné  Nebyly doloženy originály (ověřené kopie) příloh, pouze jejich prosté kopie  Přílohy neobsahovaly titulní listy 7

Jak předejít chybám?  Seznámit se a prostudovat dokumentaci pro přípravu projektu vydanou ROP SZ 1.Výzva pro danou oblast podpory 2.Příručka pro žadatele včetně příloh 3.Příručka pro příjemce včetně příloh Dále prostudovat: Programový dokument Prováděcí dokument ke každé výzvě je dokumentace aktualizována – používat vždy platnou pro danou výzvu!!! 8

Dokumentaci najdete… zadatele/vyzvy-a-dokumentace/aktualni-vyzvy-2  Zvolte vyhlášenou výzvu např. č. 43  Na výše uvedeném odkazu najdete i aktuálně vyhlášené výzvy v daných oblastech podpory, ale i další dokumenty, které jsou důležité pro předložení projektu 9

Děkuji Vám za pozornost