Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MLÁDEŽ V AKCI Cíle programu  Podpora aktivního občanství mladých lidí  Rozvoj solidarity a tolerance mezi mladými lidmi  Posílení vzájemného.
Advertisements

  MOŽNOSTI STUDIA V ZAHRANIČÍ Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy
Jak využít programy EU v oblasti vzdělávání
CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU Hradec Králové, Blanka Jakubcová.
Dům zahraničních služeb a Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
Možnosti studia v zahraniční prostřednictvím evropských vzdělávacích programů Jana Pávková 27. října 2011 v Praze.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Evropské vzdělávací programy - Dům zahraniční spolupráce Petr Chaluš –
LUKÁŠ MELNIČÁK FINANCE A MARKETING VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ.
PROGRAM LEONARDO DA VINCI aktivity programu Seminář pro žadatele Výzva 2012.
METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.
PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ ( ) Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) ________________________________________________.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Představení Domu zahraničních služeb/ Národní agentury pro evropské vzdělávací programy Barbora Nájemníková , Bratislava.
STRATEGIE CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ (CŽU) Zpracoval: PhDr. Pavel Beňo Tel.: n
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Příležitosti (nejen) studia v zahraničí spravované NAEP.
Comenius - Individuální mobilita žáků Slovensko český tematický monitoring Bratislava, 10. a
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Knihovny současnosti 2011 České Budějovice
Program celoživotního učení Ústí nad Labem
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Možnosti mezinárodní spolupráce v rámci Programu celoživotního učení (LLP)
NOVÉ MOŽNOSTI V PROGRAMECH EU Sněm RVŠ - Praha,
Národní konference eTwinning 28. – 30. dubna 2011 Praha Petr Chaluš.
GRUNDTVIG evropský program pro podporu vzdělávání dospělých.
FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Projekt Bologna Experts 2009 – 2011 Certifikát ECTS&DS Label Rudolf Šindelář/Praha
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Leonardo da Vinci (LDV) - Multilaterální projekty/Přenos inovací (TOI) SK-CZ tematický seminář, Bratislava
EU - V PRAXI Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Národní centrum Europass ČR | Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků.
GRUNDTVIG VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Zuzana Kozáková/
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) ________________________________________________.
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ NAEP Hradec Králové, Pardubice.
PROGRAM CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ ( ) Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) ________________________________________________.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Program celoživotního učení Veletrh komunitárních programů, Krajský úřad Ústeckého kraje, Ústí nad Labem, Zdeněk Nebřenský (DZS)
Dům zahraničních služeb. Dům zahraničních služeb (DZS)  Příspěvková organizace zřízená Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy České republiky.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) Tomáš Bort,
Zahraniční stáže- Evropské programy
Stipendijní pobyty. Erasmus Mundus Co je to program Erasmus Mundus? Erasmus Mundus ( ) je program zaměřený na podporu spolupráce a mobility v.
Workshop partnerství TTnet ČR Program ERASMUS+ Kostelec nad Černými Lesy, Mgr. Helena Slivková.
Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava Program ERASMUS+ - základní přehled - odborné vzdělávání a příprava
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
ERASMUS Brno Připravila: Mgr. Hana Kuzdasová.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Operační program Rozvoj lidských zdrojů Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Zprostředkující subjekt.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Bohemia EU Planners, s.r.o. PhDr. Vendulka Raymová
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
Informační seminář o zahraničních pobytech a stážích
Národní agentura pro evropské vzdělávací programy
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
Prezentace NAEP INFORMAČNÍ SEMINÁŘ GRUNDTVIG
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Národní agentura pro evropské vzdělávací programy Národní agentura pro evropské vzdělávací programy

2 Národní agentura pro evropské vzdělávací programy (NAEP) funguje od při Domu zahraničních služeb Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy (DZS MŠMT) realizuje nový Program celoživotního učení (Lifelong Learning Programme LLP) a další programy: Erasmus Mundus, Tempus, Finanční mechanismy EHP/Norska a e-Twinning webové stránky

Program celoživotního učení LLP

4 Program celoživotního učení Comenius vzdělávání ve školách Erasmus vysokoškolské vzdělávání Leonardo da Vinci odborné vzdělávání a příprava Grundtvig vzdělávání dospělých a celoživotní učení Průřezový program 4 klíčové aktivity – vývoj politiky; jazykové vzdělávání; informační a komunikační technologie; diseminace Program Jean Monnet 3 klíčové aktivity – Jean Monnet aktivity; Specifické evropské instituce; Ostatní evropské instituce/asociace

5 Program Comenius Určen pro mateřské školy, základní školy a střední školy. Cílová skupina: žáci, studenti, učitelé a pedagogičtí pracovníci působící v těchto typech škol. Typy aktivit: Decentralizované Individuální mobility – Projekty partnerství škol – Centralizované Multilaterální projekty – Tematické sítě – Další aktivity - eTwinning

6 Program Erasmus Zaměřen na vysokoškolské vzdělávání a na odborné vzdělávání na vysokoškolské úrovni. Je určen především pro studenty, pedagogy, a zaměstnance vysokoškolských institucí, ale i pro školitele z podniků a dalších subjektů

7 Program Grundtvig Zaměřen na oblast vzdělávání osob ve všech formách vzdělávání dospělých a na instituce a organizace nabízející nebo podporující toto vzdělávání. Typy aktivit: Decentralizované Mobility osob – Projekty partnerství – Centralizované – Multilaterální projekty Tematické sítě Doprovodné aktivity

8 Program Leonardo da Vinci Zaměřen na odborné vzdělávání a přípravu na jiné než vysokoškolské úrovni. Typy aktivit: Mobility osob – Projekty partnerství – Multilaterální projekty Přenos inovací – Vývoj inovací – Tematické sítě – Doprovodné aktivity –

9 Průřezový program Klíčová aktivita 1: Politická spolupráce a inovace Studijní návštěvy pro experty ve vzdělávání (SVES) – decentralizovaná aktivita – Klíčová aktivita 2: jazyky Evropská jazyková cena Label – decentralizovaná aktivita Klíčová aktivita 3: ICT Klíčová aktivita 4: Diseminace a šíření výsledků Většina klíčových aktivit, je centralizovaných, jsou tedy řízené Evropskou komisí a koordinuje je Executive Agency v Bruselu. Termín pro podávání žádostí pro většinu Klíčových aktivit je

10 Jean Monnet Program Jean Monnet Program Zaměřen na projekty v oblasti evropské integrace. Řízen Evropskou komisí. Koordinuje Executive agency v Bruselu.

11 Erasmus - Mundus Zaměřený na podporu spolupráce a mobility v oblasti vysokoškolského vzdělávání. Podporuje kvalitní magisterské studijní programy. Poskytuje stipendia pro studenty a akademické pracovníky ze třetích zemí, kteří se chtějí magisterských programů EM v zemích EU zúčastnit.

12 FM EHP-NORSKA Fond pro podporu spolupráce škol Určen pro SŠ, VOŠ a VŠ všech oborových zaměření. Typy aktivit: Individuální mobility a projekty vzdělávacích institucí mezi ČR a Islandem, Lichtenštejnskem a Norskem.

13 KontaktyKontakty Národní agentura pro evropské vzdělávací programy DZS MŠMT Senovážné nám Praha 1 Tel: Education, Audiovisual & Culture Executive Agency