Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství."— Transkript prezentace:

1 Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství

2  Čtvrtletník na podporu vzdělávání a mobility v Evropě  Informace o evropských programech, portály, užitečné odkazy, zajímavé instituce a organizace  Vydává NVF – NISP ve spolupráci s Eurodeskem  Lze objednat bezplatně na e-mailu: nisp@nvf.cz.

3 Atlas školství  Přehled středních škol – 14 publikací podle regionů  Vyšší odborné školy, jazykové a vysoké školy  ZŠ a ZUŠ v Praze Reprezentační materiály, které obsahují informace o školách a dalších zařízeních. Bližší informace: www.pfart.cz, online verze Atlasů školství: www.atlasskolstvi.cz.

4 Eurocentra Informační centra o Evropské unii V průběhu roku 2006 budou otevřena ve všech regionech. Mezi služby nabízené EC patří:  odpovídání na dotazy  debaty a besedy  přednášky pro studenty ZŠ a SŠ  knihovna  přístup na internet. stránky o EU  publikace a brožury o EU zdarma Bližší informace na: www.euroskop.cz, bezplatné odpovídání na dotazy Eurofon 800 200 200.

5 Academia Evropské výměny poradenských pracovníků  V rámci programu Leonardo da Vinci od roku 1993  Umožňuje týdenní výměny poradenským pracovníkům  Přijímající a vysílající instituce Bližší informace na: www.ac-creteil.fr/steurop nebo na www.nvf.cz/euroguidance/academia.htm

6

7  Je jednou z agentur Evropské unie  Existuje již 30 let  European Training Village – důležité dokumenty v oblasti odborného vzdělávání  Study visits – Cedefop zastřešuje pořádání stáží Bližší informace na: www.cedefop.eu.int, o stážích také na www.nvf.cz/euroguidance. Evropské středisko pro rozvoj odborného vzdělávání

8 Cílová skupina stáží

9 Arion  Podprogram programu Socrates  Podpora evropské spolupráce prostřednictvím týdenních studijních návštěv  Cílem je výměna zkušeností a získání nových informací v oblasti vzdělávání  Cílová skupina jsou „decision makers“ (ředitelé a zástupci škol, inspektoři, poradci, úředníci státní správy, školitelé, odborníci v oblasti vzdělávání) Bližší informace na: www.socrates.cz.

10 Arion 1996 – 2006

11 Gaudeamus Evropský veletrh pomaturitního a celoživotního vzdělávání  Koná se každoročně v Brně, v roce 2005 téměř 30 tisíc,,,návštěvníků a 99 samostatných,,,vystavovatelů.  XIII. ročník se bude konat 31.10. - 3.11. 2006. Bližší informace na: www.gaudeamus.cz.

12 Mezinárodní veletrh jazyků, vzdělávání a kultury  Cíl představit možnosti využití znalostí cizích jazyků a informovat o kultuře a vzdělávacím systému v jiných zemích.  Cílová skupina studenti, učitelé, tlumočníci a překladatelé, zaměstnanci velvyslanectví a konzulátů či široká veřejnost.  16. veletrh se koná 10. - 11. 11. 2006 v Praze. Bližší informace na: www.expolingua.cz.

13 SCHOLA NOVA školy, vzdělávání a vybavení  13. ročník specializovaného veletrhu se konal 28. – 30. března 2006 v Praze, zúčastnilo se přes 100 vystavovatelů.  Představil novinky určené především pro výuku ve školách, nabídky škol, informace z oblasti školství, poradenství pro absolventy, studenty, odborné pedagogické pracovníky a učitele. Bližší informace na: www.bvv.cz/scholanova.

14 Děkuji za pozornost. www.nvf.cz/euroguidance e-mail: nisp@nvf.cz


Stáhnout ppt "Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství."

Podobné prezentace


Reklamy Google