Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol."— Transkript prezentace:

1 METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY

2 eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol

3 Lektoři: Miroslava Borovcová borovcova.m@seznam.cz Miroslava Filipi miroslavafilipi@gmail.com Národní podpůrné středisko www.etwinning.cz

4 Cíle semináře … Informovat o aktivitě eTwinning. Seznámit se s portálem eTwinning.net a jeho nástroji pro realizaci projektové partnerství. Zaujmout pro tvorbu projektů v rámci aktivity eTwinning. Sdílet zkušenosti s projektovým vyučování, s projekty spolupráce škol.

5 Dnešní harmonogram 9.00 – 12.00 13.00 – 16.00 Co je to eTwinning www.etwinning.cz Příklady projektů www.etwinning.net Bezpečnost na internetu Desktop Registrace projektu Další mezinárodní projekty – EUN, Comenius

6 Co je eTwinning? Iniciativa Evropské komise podporující spolupráci žáků i učitelů mateřských, základních i středních škol v Evropě. Školy z různých zemí realizují vzdělávací aktivitu (projekt) na dálku prostřednictvím informačních a komunikačních technologií. Portál pro vyhledávání partnerských škol v Evropě a evropská komunita učitelů.

7 Proč se zapojit? Velký výběr partnerských škol Téměř 210 000 zaregistrovaných učitelů. Téměř 29 000 zaregistrovaných projektů. Téměř 108 000 zaregistrovaných škol. Podpora vaší projektové spolupráce Virtuální prostředí pro spolupráci Desktop a Twinspace. Možnost dalšího vzdělávání učitelů (Learning Labs,eTwinning Groups). Semináře, konference, ambasadoři - učitelé poradci. Ocenění kvalitních projektů škol. Zapojení žáků do evropské komunikace Aktivní zapojení žáků v prostředí TwinSpace. Evropský rozměr výuky. Komunikace s využitím cizích jazyků a ICT. Možnost využít ve všech předmětech.

8 Co je eTwinningový projekt? Dvě a více evropských zemí realizují vzdělávací aktivitu pomocí ICT. Účastníky projektu jsou nejčastěji učitelé a žáci, ale mohou být i návštěvníci a hosté. V projektu jsou stanoveny cíle, metody a výstupy. Účastníci využívají v praxi své znalosti cizích jazyků a informačních technologií, setkávají se s kulturními odlišnostmi a učí se týmové spolupráci.

9 Projekt eTwinning Ocenění Informace, nápady, příklady Hledání partnera, diskuse o projektu Registrace školy Registrace projektu Spolupráce Hodnocení

10 Metodika projektu – 9 tipů a rad Spolehlivý partner Společné téma projektu Společné cíle Společný harmonogram Souvislost s učebním plánem školy Spolupráce Společné výstupy Hodnocení Diseminace

11 Národní portál www.etwinning.cz www.etwinning.cz Informační a metodický zdroj na národní úrovni. Aktuální informace o akcích eTwinning. Kontaktní informace. Podpora, poradenství.

12 Mezinárodní portál www.etwinning.net www.etwinning.net Možnost registrace. Zdroj inspirace (galerie, projektové balíčky, moduly). Vyhledávání partnerů. Prostor pro komunikaci evropských škol. Vstup do virtuálního prostoru pro spolupráci (Desktop, TwinSpace).

13 Bezpečnost pohybu na internetu www.saferinternet.czwww.saferinternet.cz, www.bezpecne-online.czwww.bezpecne-online.cz. Zabezpečení počítače, hesla. Souhlas rodičů. Fotografie, videa, autorská práva. Sociální sítě, kyberšikana.

14 Úvodní stránka Umožní rychlý vstup do dalších nástrojů pracovní plochy učitele ( desktop). Nabízí vstup do Skupin, Vzdělávacích seminářů a Místností pro učitele. Moje upozornění - vstup do e-mailové schránky.

15 Profil Profil učitele, školy (můžete přidávat fotografie aj.) Vstup na mailbox, Moje kroky v eTwinningu Přehled mých kontaktů a projektů Můj deník, Mé místnosti pro učitele

16 Vyhledávání účastníků eTwinningu Rychlé vyhledávání Vyhledávání podle kritérií - dle jména, školy, klíčových slov Fóra pro vyhledávání partnerů rozdělená podle věku žáků

17 Místnosti pro učitele Diskuze s učiteli na daná témata Možnost vytvořit vlastní místnost, téma

18 Zdroje Vyhledávání zdrojů, inspirace, hodnocení Vkládání vlastních zdrojů, sdílení

19 Projekty Uzavření nového projektu Přehled běžících a uzavřených projektů Certifikáty, úpravy projektů Vstup na TwinSpace a Deník projektu

20 TwinSpace (prostor pro spolupráci) Soukromý a bezpečný prostor pro spolupráci učitelů a žáků. Úložiště souborů (archiv, fotogalerie). Komunikační nástroje (Forum, Blog, Chat). Možnost zveřejnit výstupy z projektu.

21 Deník projektu Deník – blog projektu Průběžné informace o novinkách a změnách v projektu Zveřejňování výstupů z projektu, fotografií, odkazů …

22 EUN Využívání tabletů ve výuce. Síť více než 30 evropských ministerstev školství, ČR zastupuje DZS. Podpora využívání ICT ve vzdělání. Podpora spolupráce škol v Evropě: matematika, přírodní vědy, informační technologie. Sdílení DUM napříč Evropou: www.lreforschools.eun.orgwww.lreforschools.eun.org. Projekt iTEC, scénáře třídy budoucnosti.

23 Comenius Program Comenius je zaměřen na školní vzdělávání. Zapojit se mohou mateřské školy, základní školy a střední školy. Cílovou skupinou jsou žáci, studenti, učitelé a pedagog. pracovníci. Cílem je rozvíjet porozumění mezi mladými lidmi z různých evropských zemí, pomáhat jim osvojit si základní životní dovednosti nezbytné pro jejich osobní rozvoj, pro jejich budoucí zaměstnání a pro aktivní účast v evropských záležitostech. V programu je zapojeno 27 členských států Evropské unie, kandidátské země: Turecko, Chorvatsko, země EEA/EFTA: Norsko, Island, Lichtenštejnsko, Švýcarsko. Typy aktivit: Individuální mobility, Podpora spolupráce, Centralizované multilaterální projekty, Centralizované tematické sítě.

24 HODNOCENÍ SEMINÁŘE www.etwinning.cz - Co je eTwinning (dole) www.etwinning.cz

25 Děkujeme za pozornost. www.naep.czwww.etwinning.czwww.etwinning.net


Stáhnout ppt "METODICKÝ SEMINÁŘ ETWINNING PRO ZAČÁTEČNÍKY. eTwinning eTwinning Partnerství škol v Evropě Projekty spolupráce na dálku Komunita evropský škol."

Podobné prezentace


Reklamy Google