Pracovní smlouva Po úspěšném absolvování pracovního pohovoru čeká uchazeče před nástupem další důležitý krok – podpis pracovní smlouvy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zaměstnání 2. ročník tříletého studia č. 272 Dana Kubelková
Advertisements

Sada č. XIV Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XIV _ SP, DUM č.18
Pracovní smlouva VY_32_INOVACE_ 18 Pracovní smlouva.
Digitální učební materiál
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření4.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Pracovní a trestní právo Datum vytvoření11.
Střední zdravotnická škola, Národní svobody Písek, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:VY_32_INOVACE_BERGMANNOVA_11.
tříletý učební obor – Číšník, servírka
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 21. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.4.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Pracovně právní vztahy.
jdu na … pohovor, ÚP, do zaměstnán
vytvořený v projektu OP VK
Vypracovali: Marcela Kučerová Martina Ševců Radka Šebková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_227.
Dohoda o rozvázání pracovního poměru
Žáci si interaktivně, ústně i písemně opakují dané učivo.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Adamčíková Zdeňka Název šablonyIII/2.
Pracovní poměr Autor: Mgr. Pavel Semerák Občanský a společenskovědní základ Inovace výuky na Gymnáziu Otrokovice formou DUMů CZ.1.07/1.5.00/
Autor:Ing. Libuše Sušická Předmět/vzdělávací oblast:Ekonomika Tematická oblast:Zaměstnanci Téma:Další možnosti skončení pracovního poměru Ročník:3. Datum.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice, příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 22. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_
Všeobecný přehled Pracovní právo Mgr. Pavel PETR.
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
V zaměstnání I. Petr Machala. zajdete na personální oddělení podepíšete pracovní smlouvu seznámíte se s pracovním řádem Víte co následuje po úspěšném.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
PRACOVNÍ PRÁVO Vznik pracovního poměru JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Milotová, Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
Návrh znění pracovní smlouvy. Pracovní smlouva uzavřena v souladu s ustanovením § 33 zákona č. 262/2007 Sb., zákoníku práce ve znění pozdějších předpisů.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
1 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN: , financovaného.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1261Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pracovní poměr Jméno autora: Ing. Zdeňka Suchomelová.
Pracovní právo a právo sociálního zabezpečení
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1262Ročník:3. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Mzdy Téma: Pracovní smlouva Jméno autora: Ing. Zdeňka.
Pracovní smlouva - co musí a nemusí obsahovat
PRACOVNÍ SMLOUVA. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1128Ročník:2. Vzdělávací obor: Ekonomika podniku Tematický okruh: Personální činnosti Téma: Pracovní.
Přijďte pracovat na své budoucnosti již nyní! V. workshop profesního poradenství pro neslyšící v rámci projektu OPPA „Zvládneme to sami!“ Práva a povinnosti.
Téma 6 Skončení pracovního poměru
Vypracovaly: Vendula Hrstková Petra Skaláková Jana Knapešová
1111 VZNIK A SKONČENÍ PRACOVNÍHO POMĚRU 8. prosince 2010 Oblastní inspektorát práce JUDr. Eva SLAVÍČKOVÁ Oblastní inspektorát práce pro Moravskoslezský.
Pracovněprávní vztahy v organizaci Pracovní vztahy, prvky pracovních vztahů, přijímání do pracovního poměru Změny pracovního poměru.
VY_32_INOVACE_LID_18 VY_32_INOVACE_LID_18 Pracovně-právní vztahy.
Ing. Veronika Dostálková MBA ZÁKONÍK PRÁCE Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
Aktivní politika zaměstnanosti – Modul III LEGISLATIVA.
Předsmluvní vztahy, vznik a změny pracovního poměru JUDr. Jaroslav Stránský, Ph.D. 1.
PRACOVNÍ SMLOUVA VY_32_INOVACE_1_1_5 PRACOVNÍ SMLOUVA Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Výukový materiál Zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Název projektu: Zlepšujeme a vzděláváme Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Téma 5 Skončení pracovního poměru Zákoník práce § 48 až 73.
VY_32_INOVACE_3_1_5 SKONČENÍ PRACOVNÍHO POMĚRU Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední odborná.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
PRACOVNÍ SMLOUVA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_09_PRACOVNÍ SMLOUVA Téma: OBČANSKÁ.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU.
Téma 7 Skončení pracovního poměru
Pracovní smlouva Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Pracovně právní vztahy
Základy pracovněprávních vztahů
Pracovní právo II. Pracovní poměr.
Ekonomika Personální činnost 3. Ing. Miroslava Farmačková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Téma 6 Skončení pracovního poměru
Ekonomika malých a středních podniků
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
zpracovaný v rámci projektu
Název vzdělávacího materiálu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Digitální učební materiál
Občanská nauka 1. M PRACOVNÍ POMĚR Obr. 1 Povolání (1)
JUDr. Milan Tomeš - Profil
Název projektu: Moderní škola
Transkript prezentace:

Pracovní smlouva Po úspěšném absolvování pracovního pohovoru čeká uchazeče před nástupem další důležitý krok – podpis pracovní smlouvy.

Pracovní smlouva dokument, který stanoví současně povinnosti a práva zaměstnance a zaměstnavatele musí mít v každém případě písemnou podobu. je nutné před podpisem pořádně a v klidu přečíst , aby byla platná, musí splňovat náležitosti dané Zákoníkem práce

Pracovní smlouva musí obsahovat: jméno zaměstnance a název a sídlo zaměstnavatele druh práce, který bude vykonáván místo, kde bude práce vykonávána den nástupu do práce datum podpisu smlouvy, podpis zaměstnance a podpis zaměstnavatele pokud smlouva některý z těchto bodů neobsahuje je NEPLATNÁ!!!

Pracovní smlouva může dále obsahovat rozvrh pracovní doby délku dovolené dobu trvání pracovního poměru (doba určitá nebo neurčitá) délku zkušební doby konkurenční klausuli

Zkušební doba slouží zaměstnanci a zaměstnavateli, aby si ověřili, že jim bude prac. vztah vyhovovat. obě strany mohou zrušit pracovní poměr bez udání důvodu. doba maximálně tři měsíce, (lze i kratší, nelze ji dodatečně prodloužit. musí být sjednána nejpozději v den nástupu do práce a být součástí pracovní smlouvy, jinak je její sjednání NEPLATNÉ!!!

Pracovní poměr je základním a nejčastějším druhem pracovně-právních vztahů. Vzniká podepsáním pracovní smlouvy - ode dne, který je ve smlouvě uveden jako den nástupu do práce. existuje několik druhů pracovních poměrů

Pracovní poměr na dobu neurčitou nejčastější je pracovní poměr na dobu neurčitou. tento druh pracovního poměru vzniká vždy, pokud není v pracovní smlouvě výslovně uvedena doba jeho trvání.

Pracovní poměr na dobu určitou Pokud je v pracovní smlouvě výslovně uvedena doba trvání pracovního poměru, pak se jedná o pracovní poměr na dobu určitou. Pracovní poměr končí po uplynutí dohodnuté doby, poté je možné jej prodloužit uzavřením nové pracovní smlouvy.

doba určitá doba neurčitá když i po uplynutí sjednané doby zaměstnanec pracuje pro zaměstnavatele i nadále a s jeho vědomím když pracovní poměr na dobu určitou přesáhne 2 roky stačí zaměstnavateli písemně oznámit, že zaměstnanec XYZ požaduje změnu pracovního poměru na dobu neurčitou