Zapojení veřejnosti v praxi územního plánování Želeč, Chýnov, Tábor Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Novela stavebního zákona ve vazbě na ustanovení § 50 návrh územního plánu
Advertisements

Územní plánování pracovní porada s ORP Vyhodnocování územního plánu a jeho změny - § 55 SZ Zpracoval: Martin Herzog 7. června 2013.
Zapojení veřejnosti do SEA Integra Consulting Services Jana Svobodová Jana Hrnčířová.
PŘIDANÁ HODNOTA ÚZEMNÍHO PLÁNU JAKO GARANCE JEHO REÁLNÉ VALIDITY V ČASE ING. ARCH. MARTIN JIROVSKÝ, PH. D, MBA www. centrumsluzebtabor. cz Pracovní porada.
Územní plán Liberec.
Regulační plán Regulační plán v řešené ploše stanoví -podrobné podmínky pro využití pozemků, -pro umístění a prostorové uspořádání staveb, -pro ochranu.
Obsah a pořízení politiky územního rozvoje Politika územního rozvoje -určuje ve stanoveném období požadavky na konkretizaci úkolů územního plánování v.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Nástroje územního plánování
Šance pro krajinné plánování a jeho alarmující absence v ÚPD Nadějkov Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D.
ÚZEMNÍ PLÁN OBCE A ÚZEMNĚ ANALYTICKÉ PODKLADY OBCÍ
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
NOVÝ ÚZEMNÍ PLÁN LIBEREC
1 Středočeské reality PRAKTICKÝ PŘÍNOS MINIS Loučeň Září 2008 Ing. arch. Vlasta Poláčková, Mgr. Josef Beneš, Ing. Jindřich Poláček.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Působnosti obcí na úseku územního plánování od setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
© NSZM ČR1 Zdravá města, regiony, kraje – cesta ke zdravému rozvoji Oucmanice, 5. června 2007.
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
1 Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Evidence územně plánovací činnosti, ukládání a poskytování písemností Krajský úřad.
! Proces pořízení územního plánu
REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM PRO NUTS2 JIHOVÝCHOD POSOUZENÍ VLIVŮ KONCEPCE NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ (SEA) Ing. Petr Mynář INVESTprojekt NNC, s.r.o. Brno, 4.
úřad územního plánování
Strategické plánování v obcích (Víme, kam jdeme) Zlín
Management a rozvoj obcí
Územního plánování na obcích v roce 2007 setkání tajemníků obcí Karlovarského kraje KÚKK, ORR, odd. územního plánování, Jana Kaválková.
© Moravskoslezský kraj DATABÁZE NEJLEPŠÍCH PRAKTIK Spolupráce veřejné správy s podniky.
1 Zpráva o uplatňování územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Porada s ÚÚP, Krajský.
Životní prostředí v konceptu ÚP hl. m. Prahy Ing. arch. Martin Říha.
1 Zadání územního plánu Zadání územního plánu Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň, Krajský.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Novela stavebního zákona
Jednotná digitální technická mapa studie proveditelnosti
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
Cíle územního plánování „vytvářet předpoklady pro výstavbu a pro udržitelný rozvoj území soustavným a komplexním řešením účelného využití a prostorového.
Posuzování vlivů na životní prostředí v územním plánování (SEA proces) Zákon č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí, ve znění zákona.
Správa stavební 2 Filip Dienstbier, 2010 Nástroje územního plánování Územně plánovací podklady Politika územního rozvoje.
Ochrana životního prostředí v rámci stavebního práva.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
Územně analytické podklady správních obvodů obcí s rozšířenou působností v území Jihomoravského kraje třetí / čtvrtá úplná aktualizace Územně analytické.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
Informace o aktualizaci Politiky územního rozvoje ČR Ing. Filip Novosád, OÚP MMR 14. zasedání Pracovní skupiny pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Seminář Svazu měst a obcí České republiky , Praha Úloha architekta při rozvoji města Ing. arch. Marek Janatka, Ph.D.
Stanoviska a vyjádření krajského úřadu po novele stavebního zákona zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí AKTUALITY Jana Hurníková, Milan Pachta.
KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA DOBŘÍŠSKU A ZAPOJOVÁNÍ VEŘEJNOSTI
Název akce, místo, datum.
Zásady územního rozvoje Jihomoravského kraje
ZÚR JMK zásady pro aplikaci Krajský úřad Jihomoravského kraje seminář
Posuzování vlivů na životní prostředí v procesu územního plánování
ZÚR JMK a ÚP seminář pro projektanty a pořizovatele
4. úplná aktualizace územně analytických podkladů ORP
Pořizovatelská praxe Poznámky k pořizování územně plánovací dokumentace: Problematika zastavěnosti pozemku, indexu zastavěnosti Územní studie – konzultace,
NÁVRH 2. ÚPLNÉ AKTUALIZACE ÚAPo
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
územního plánování na obcích v roce 2007
Územní plán Liberec.
Územní systém ekologické stability (ÚSES) krajina v územním plánování Informace z metodické porady MŽP s krajskými úřady porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Vybrané aktuální metodiky MMR a ÚÚR
Územně analytické podklady
DTM Kraje Vysočina.
Veřejná beseda nad návrhem Územního plánu Mariánské Lázně
Transkript prezentace:

Zapojení veřejnosti v praxi územního plánování Želeč, Chýnov, Tábor Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D.

Definování problematiky praxe v rámci původního stavebního zákona  Zadání zadání je tvořeno univerzálně, na dálku, bez vazby na přímé prostředí, zadání nevytvářejí pořizovatelé ani obce  Procesy projednání 3 veřejnoprávní projednání uchopené jako dostatečný základ, termíny a forma prezentace, nevyvážená role účastníků procesu (zejména v dopadech krajinného rázu a krajiny obecně), minimální role zastupitelstva  Koncept (nebo návrh) důraz na nedůležité mechanismy v procesu tvorby (ZPF, TI), nesrozumitelné pojetí regulativů (bez zohlednění mechanismů měnící se společnosti), prezentace bez grafických částí ÚPD,  Praxe nesrozumitelné pojetí regulativů (bez zohlednění mechanismů měnící se společnosti), prezentace bez grafických částí ÚPD, špatný výklad ÚPD stavebními úřady, absence „generálních plánů a ideových studií“, nepružné pojetí mechanismů regulačních plánů  Obecná neznalost formálních postupů neznalost formální stránky pořizování, absence metodik pro odbornou a laickou (veřejnou správu- ZM) veřejnost

Nový stavební zákon- přínosy, negativa  Zadání + zakotvená pořizovatelská funkce UAP, práce s určeným zastupitelem - standarty projednání s veřejností prakticky obdobné  Procesy projednání + role určeného zastupitele, Rada obcí pro trvale udržitelný rozvoj - standarty projednání s veřejností prakticky obdobné  Koncept (nebo návrh) + promyšlená struktura grafické a textové části, širší možností flexibility rozhodovacích procesů  Praxe….? zapojit metodické mechanismy participace veřejnosti (ÚUR), akceptovat role „generálních plánů a ideových studií“

Zkušenost obcí- Nadějkov, Chýnov, Tábor  Proces zadání- nejdůležitější: Sociologický průzkum dotazníky mládeže, dětí, dospělých ve městě (větším sídle) a osadách- graf-zhodnocení-doporučení místa propagace : přímé dotazování cílových skupin, podněty lze použít i zcela do jiných oblastí (komunitní plánování, životní prostředí) Internetové stránky jako samostatná doména analýzy- návrhy- připomínky Pracovní skupiny občanů a zastupitelů témata plochy zástavby (4 typy), eroze, zalesnění, hodnotná místa, místa problémů projednání samostatně pro několik urbanistických celků, optimálně trojstupňově v procesu pořizování

Propagace  Plakáty (rozhlas, obecní listy) místa propagace : autobusy, nástěnky, noviny radnice informace o sdělení poutavé, stručné a s doplněním přitažlivé grafiky. Důležitý je apel na vzájemnou participaci  Internet výhodou je spojení obrazové prezentace a rostoucí počet uživatelů lze doplnit všeobecně absentující grafickou stránku věci, kterou ocení zejména informovanější veřejnost

Pracovní skupiny  Pracovní skupiny (4-7 pracovních skupin po 4-8 lidech)  zpětná vazba toho co lidé chtějí, následná interakce, vyhodnocení, implementace do zadávacích parametrů (zadání, problémové výkresy)

Příklad vyhodnocené otázky z dotazníku

Příklad formy plakátu

Příklad struktury internetové stránky

Zhmotněná analýza v problémovém výkresu Ing. arch. Martin Jirovský, Ph. D.

Zhmotněná analýza v zadání

Zhodnocení  Požadovat ve smluvním vztahu aktivní roli zpracovatele jako smluvního partnera pro styk s veřejností  Využít participaci jako výborný politický kapitál s vysokou přidanou hodnotou a nejlepší prevenci před problémy  Zesílit tlak na edukativní složky veřejné správy (ÚUR, vysoké školy)

Zhodnocení  Nechvátat, zejména ve fázi zadání, která by měla být nejširší- co do rozsahu prací  Propagovat a medializovat  Nevybírat dodavatele díla podle ceny