Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ PROJEKTOVÝCH ZÁMĚRŮ V NOVÉM PROGRAMOVACÍM OBDOBÍ EU
Cassia Development & Consulting, s.r.o.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Olomouc, , Zlín FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Harmonogram výzev.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Prioritní osa 2: Rozvoj městských a venkovských oblastí.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Evropský sociální fond v ČR
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Možnosti podpory investičních záměrů v oblasti vzdělávání Liberec – KÚ Libereckého kraje.
Integrovaný operační program (IOP) INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM.
Zdeňka Kasalová Podpora cestovního ruchu ze strany Kraje Vysočina Zdeňka Kasalová Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kultury, památkové péče a cestovního.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Volnočasové projekty a EU financování
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Integrovaný operační program Oblast intervence - Služby v oblasti veřejného zdraví.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod 2007 – 2013
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Zlín, 8. září 2009.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Integrovaný operační program Konference „Bezpečná Evropa“ Hradec Králové.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
1 Region á ln í operačn í program regionu soudržnosti Středn í Morava 2007 – 2013 (ROP)
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Evaluační aktivity Olomouckého kraje ve vztahu k vyhodnocení ROP SM Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
Mgr. et Mgr. Jan Bodnár Odbor evropských fondů Oddělení projektového řízení Integrovaný operační program, možnosti čerpání finančních zdrojů pro oblast.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy 2007 – /11/2008 Mladá Boleslav Ing. Jan Přikryl.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Programový rámec: Operační program Zaměstnanost
Regionální operační program NUTS II Jihozápad 2007 – 2013
Evropský sociální fond
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
SEMINÁŘ K VYHLÁŠENÉ VÝZVĚ 06/2008 REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU STŘEDNÍ MORAVA Olomouc 19. května 2008.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Aktuální dotační příležitosti IROP
Transkript prezentace:

Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013

Prioritní osa 1 Doprava Prioritní osa 2 Integrovaný rozvoj a obnova regionu Prioritní osa 3 Cestovní ruch 1.3 Bezmotorová doprava 2.1 Rozvoj regionálních center 2.2 Rozvoj měst 2.3 Rozvoj venkova 3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu 3.2 Veřejná infrastruktura a služby 3.3 Podnikatelská infrastruktura a služby Prioritní osa 4 Technická pomoc 4.1 Implementace 4.2 Absorpční kapacita 2.4 Podpora podnikání 3.4 Propagace a řízení Prioritní osy a oblasti podpory ROP Střední Morava 1.1 Regionální dopravní infrastruktura 1.2 Veřejná doprava

2.1 Rozvoj regionálních center 2.2 Rozvoj měst 2.3 Rozvoj venkova Podporované aktivity zaměřené na rozvoj sociální infrastruktury Vzdělávací infrastruktura – především mateřské, základní a střední školy a infrastruktura pro celoživotní učení Infrastruktura pro poskytování sociálních služeb Infrastruktura pro poskytování zdravotní péče Infrastruktura pro poskytování zájmových a volnočasových aktivit, včetně kulturních, sportovních a multifunkčních zařízení Pořízení vybavení s ohledem na zvýšení kvality poskytovaných služeb a technologický rozvoj Experimenty a pilotní aktivity na posílení regionálních inovačních systémů Úpravy infrastruktury s ohledem na integraci marginalizovaných skupin společnosti (např. osoby s handicapem) Infrastruktura pro zvýšení bezpečnosti, prevenci a řešení rizik Podporované aktivity finančního inženýrství v rámci iniciativy Jessica AKTIVITY

2.1 Rozvoj regionálních center Olomouc a Zlín (předkladatelé IPRM) ostatní subjekty, jejichž individuální projekt je součástí schváleného IPRM PŘÍJEMCI

2.2 Rozvoj měst PŘÍJEMCI DOTACE minimální výše dotace na 1 individuální projekt – 2 mil. Kč minimální výše dotace na 1 integrovaný projekt – 50 mil. Kč maximální výše dotace na 1 individuální projekt – 150 mil. Kč kraje obce a dobrovolné svazky obcí organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi nestátní neziskové organizace vlastníci nemovitostí v památkových zónách

2.3 Rozvoj venkova PŘÍJEMCI DOTACE minimální výše dotace na 1 individuální projekt – 0,5 mil. Kč minimální výše dotace na 1 integrovaný projekt – 10 mil. Kč maximální výše dotace na 1 individuální projekt – 80 mil. Kč kraje obce s více než 500 a méně než 5000 obyvatel dobrovolné svazky obcí organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi nestátní neziskové organizace vlastníci nemovitostí v památkových zónách

3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu 3.2 Veřejná infrastruktura a služby Rozvoj a obnova infrastruktury pro aktivní a kulturně-poznávací formy cestovního ruchu, lázeňství a výstavnictví včetně návazné infrastruktury Rozvoj a obnova sportovních areálů využitelných primárně pro cestovní ruch včetně návazné infrastruktury Vybudování jednotného systému turistických okruhů, naučných stezek a/nebo navigačních tabulí v turistické destinaci Stavební úprava kulturní památky, technické památky nebo kulturní zajímavosti se záměrem využití pro cestovní ruch včetně návazné infrastruktury V současné době se posuzuje i podporovatelnost aktivit zaměřených na výstavbu či modernizaci ubytoven. Definitivní rozhodnutí bude známo okamžikem vyhlášení příslušné výzvy. AKTIVITY

3.1 Integrovaný rozvoj cestovního ruchu kraje dobrovolné svazky obcí zájmové sdružení právnických osob ostatní subjekty, jejichž individuální projekt je součástí schváleného IPRÚ statutární město Olomouc PŘÍJEMCI DOTACE minimální výše dotace na 1 IPRÚ – 20 mil. Kč minimální výše dotace na 1 individuální projekt – 2 mil. Kč maximální výše dotace na 1 individuální projekt – 100 mil. Kč

3.2 Veřejná infrastruktura a služby kraje obce a dobrovolné svazky obcí zájmové sdružení právnických osob organizace zřizované nebo zakládané kraji a obcemi nestátní neziskové organizace PŘÍJEMCI DOTACE minimální výše dotace na 1 individuální projekt – 2 mil. Kč minimální výše dotace na 1 integrovaný projekt – 20 mil. Kč maximální výše dotace na 1 individuální projekt – 50 mil. Kč

Vybrané prioritní osy ROP Střední Morava Název prioritní osy Váha prioritní osy Finanční alokace 2007 – 2013 Prioritní osa 2: Integrovaný rozvoj a obnova regionu 39,4%7 370 mil. Kč Prioritní osa 3: Cestovn í ruch 18,5%3 460 mil. Kč Celkem ROP Střední Morava mil. Kč

KONTAKT ÚŘAD REGIONÁLNÍ RADY REGIONU SOUDRŽNOSTI STŘEDNÍ MORAVA Jeremenkova 40b Olomouc Územní pracoviště Olomouc: Jeremenkova 40 (budova RCO, 5. patro) Územní pracoviště Zlín: třída J.A.Bati 5520 (1. patro budovy)

Odkazy na ostatní ROP Velmi podobné oblasti podpory jako u ROP Střední Morava mají i ostatní regionální operační programy s působností na Moravě: ROP Jihovýchod - Jihomoravský kraj a Kraj Vysočina ROP Moravskoslezsko – Moravskoslezský kraj

Další programy - financované z ESF (1) Regionální operační programy se zaměřují na projekty investičního charakteru a jsou financovány z Evropského regionálního rozvojového fondu (ERDF). Na neinvestiční projekty je možné získat finanční podporu zejména z Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a dále z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tyto programy jsou financovány z Evropského sociálního fondu (ESF). Podrobné informace o těchto programech získáte v případě Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost na Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR a v případě Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ministerstvu školství. Informace obdržíte taktéž na krajských úřadech.

Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost je zaměřen na: Adaptabilitu zaměstnanců a zaměstnavatelů, Přístup k zaměstnání a prevenci nezaměstnanosti (Aktivní politiky trhu práce), Integraci osob ohrožených sociálním vyloučením nebo sociálně vyloučených, Posilování institucionální kapacity a efektivnosti veřejné správy a veřejných služeb a Mezinárodní spolupráci v oblasti rozvoje lidských zdrojů a zaměstnanosti. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je zaměřen zejména na: Počáteční vzdělávání, Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj a Další vzdělávání. Další programy - financované z ESF (2)

Ing. Zdeněk Bogoč Tel.: Děkuji za pozornost.